På horehus med Trump

35

Vestlige lederes og vestlige mediers reaksjon på det folkerettsstridige amerikanske missilangrepet på Syria er svært klargjørende. Sannsynligvis uten å skjønne det sjøl har de avslørt seg så grundig og demonstrert for all verden hvilke prinsippløse hyklere de er.

Plutselig på parti med den vulgære, kvinnefiendtlige demagogen

Vestlige politikere og deres tvillinger i mediene har hittil ikke lagt skjul på sin avsky for Donald Trump. Dette gjelder også folk som Jonas Gahr Støre og Børge Brende. Den amerikanske presidenten har fått gjennomgå for at han er en kvinnefiendtlig, reaksjonær, bølle av en kapitalistisk demagog. Om ikke Støre og Brende har brukt alle disse ordene, så har de vært med i koret. Og når sant skal sies så er det jo svært mye sant i disse karakteristikkene. Trump er en kvinnefiendtlig, reaksjonær, bølle av en kapitalistisk demagog.

Men nå har de slått om. Uten å gjøre kritiske undersøkelser av den episoden som Trump bruker som påskudd for sin ulovlige bombing, godtar de plutselig alt og støtter ham fullt ut. CNN-verten Fareed Zakaria sa: “I think Donald Trump became president of the United States last night.  I think this was actually a big moment.» John McCain skamrose presidenten og de fleste norske medier tar nå påstander fra Trump som om de skulle være guddommelige åpenbaringer.

“I think Donald Trump became president of the United States last night. I think this was actually a big moment.»

Men hva har skjedd fra den ene dagen til den andre? Trump er fortsatt en kvinnefiendtlig, reaksjonær, bølle av en kapitalistisk demagog. Den eneste forskjellen er at han har gjennomført en folkerettstridig bombing av Syria. Så det var det som manglet. Våre politikere og medier er bare fornøyde når de har en bombepresident på plass i Det hvite hus. Nå har de fått det, og da faller de til fote, nesten samtlige.

Dette bringer tankene hen til en kjent anekdote om forfatteren George Bernard Shaw. Han skal en gang ha spurt en velstående sosietetsdame om hun ville ligge med ham for en million pund. Damen skal ha svart at sjølsagt ville hun det. Så skal Shaw ha spurt om hun ville ligge med ham for ti pund. Kvinnen skal ha blitt rasende og sagt: – Tar De meg for en prostituert? Og Shaw skal ha svart: – Det spørsmålet har vi allerede diskutert, kjære frue. Nå diskuterer vi prisen.

Og de systemlojale politikeren er akkurat slik. De går på horehus med Donald Trump, bare prisen er den rette. Og nå som Trump har gjort den magiske handlingen, gjennomført en ulovlig, folkerettsstridig bombing av Syria løper de etter ham inn på horehuset som sprengkåte førstereisgutter. All moral, all omtanke for folkeretten, for mellomstatlige relasjoner og for objektive, kritiske og sjølstendige undersøkelser er som blåst for vinden.

Missilangrepet på den syriske flybasen har revet forhenget til side, og våre politikere og de fleste av våre medier står der, nakne fra livet og ned. Det er ikke noe vakkert syn.

Meningsløs militæroperasjon

Når det er sagt, er det også grunn til å reise spørsmål ved den amerikanske militæraksjonen. Det ble altså avfyrt 59 krysserraketter. Bare 23 av dem nådde målet. Angrepet var rettet mot en militærbase som angivelig var nærmest fraflyttet, og det gjorde minimalt med skade. For dem som er opptatt av sånt, drepte de noen sivile, deriblant kvinner og barn. Men vestlige medier bryr seg som kjent ikke om kvinner og barn når det er «vi» som dreper dem. (Dette er ikke en påstand, det er et etablert sannhet, bare se på det totalet fraværet av engasjement mot USAs og Saudi-Arabias krig mot sivile i Jemen.) Det underlige var at mens russiske varslingssystemer tydeligvis kunne følge hvert eneste missil, ble ikke verken syrisk eller russisk luftvern satt inn mot angrepet. Syrisk luftvern skulle automatisk ha trådt i funksjon. De har raketter som kan skyte ned slike missiler, men de gjorde ikke en gang et forsøk.

Alt tyder på at Russland og Syria var blitt varslet om angrepet, og at de valgte å ikke svare. Angrepet skal riktignok ha oppmuntret jihadistene til å sette inn en offensiv, men kanskje var vurderinga at det var en pris man var villig til å betale. Og kanskje man syntes det var fint å få dem røyka ut.

Det både den syriske og den russiske generalstaben må ha sett, er at et slikt angrep som dette ikke gir noen mening hvis det ikke følges opp massivt i dager og uker.

Det Donald Trump har oppnådd er å ta den politiske kommandoen over sine allierte (les vasaller) og sannsynligvis enda viktigere: den politiske kommandoen over sine kritikere på hjemmebane. Et lite missilangrep, så er han plutselig Presidenten! Dessuten kan angrepet leses som et varsel til Nord-Korea.

Fortsatt økt fare for krig

Den russiske statsministeren sa at angrepet brakt verden innen noen centimeter fra en verdenskrig. Og det er en nøktern vurdering. For hvis USA skulle ha truffet vesentlige syriske installasjoner, for ikke å si russiske, så ville Russland ha vært nødt til å svare, og da hadde vi hatt en varm krig mellom de to største atommaktene. Dette er uhyre farlig. Aktiviteten på det syriske sjakkbrettet er svært intens, og vi vil få se hvilke trekk de ulike partene tar.

En russisk fregatt av Admiral Grigorovich-klassen er rapportert å være på vei mot syriske kyster med sine kryssermissiler.

USA holder fast på planen om å dele opp Syria. Israel er sterkt involvert. Det samme er naturligvis Tyrkia, Iran og Saudi-Arabia. Dette er allerede en slags «verdenskrig» i småformat, og den har alle muligheter for å eksplodere og bli en virkelig storkrig. Israel og Saudi-Arabia ønsker krig mot Iran. De har begge så sterk innflytelse i USA at de kan påvirke hvilken vei presidenten og Kongressen går.

Derfor trenger det mer enn noensinne en antikrigsbevegelse som bringer kampen mot krigen opp på topp av den politiske dagsordenen. Det meldes om demonstrasjoner i over 50 byer i USA. Det er godt nytt, uansett hvor store eller små de må ha vært.

Nå er det på høy tid at det også reises en effektiv antikrigsbevegelse i Europa og Norge. Det står om framtida. Svært få andre politiske spørsmål får noen særlig betydning hvis det virkelig skulle bryte ute en storkrig mellom USA/NATO og Russland.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


35 KOMMENTARER

 1. Ja vi trenger en antikrigsbevegelse. Men først og fremst må den bevegelsen starte i hver enkelt. Som en erkjennelse av at vi ikke bare er pasive tilskuere, men at vi gjennom våre holdninger og reaksjoner har et medansvar. Og hvis mange nok tar et oppgjør med sine holdninger og hva slags fortellinger de tror på så kan krigsgalskapen faktisk stanses.

  • Viktige ord. Jeg har lenge ment at det verste man kan gjøre som opposisjonell, til dagens herskende klasser, er å starte en fredsbeveglese som både har vind i seilene og solid forankring i folket. Hvis derimot myndigheter, media eller andre ngo’er skulle ta initiativet til, eller kontrollen over, en slike bevegelse så vet vi på forhånd utfallet.

 2. Veldig god analyse av Pål. Jeg har ikke noe å legge til. Jeg vil bare si, som Pål, at Trump, som tidligere vel nærmest var Satan for mange, inkludert mange hjemlige politikere, nå plutselig er blitt Gud for de samme personene, etter å ha gjennomført en folkerettsstridig bombing av Syria. Dette er etter min oppfatning litt rart. Eller kanskje det ikke er så rart?

 3. Fullstendig enig i det du skriver !!
  Men kanskje en skulle spørre . Hvor i Helvete forsvandt de andre 36 rakettene???
  Er dette bare en politisk oppvisning av muskler som et avtalt spill. Har de brukt utdaterte raketter som var modne for bosset ?

 4. «våre politikere og de fleste av våre medier står der, nakne fra livet og ned. Det er ikke noe vakkert syn.» Om ikke selve angrepet gjør meg søvnløs, så gjør dette fæle bildet meg det…

  Jeg tror ikke vi har hele historien ennå. At av 59 krysserraketter, skal bare 23 ha truffet målet. Det betyr at ikke alle fakta er på bordet. Kanskje det var mottiltak likevel?

  Det er ennå ikke helt klart om Russland og Syria hadde blitt varslet om angrepet, og at de valgte å ikke svare. Det er motstridende meldinger om landene visste om angrepet. Vanligvis er slike angrep ikke varslet på forhånd.

  Kanskje alt som berger oss fra storkrig er at Russland lenge bevisst har valgt å tone ned konflikten, selv om utsagnet om ‘innen noen centimeter fra en verdenskrig’ ikke er særlig beroligende.

  • Skulle Russland ha tonet ned konflikten??? Hvem var det som høsten 2015 kom inn med store styrker og satte igang massiv bombing av sivile, noe som foreløbig toppet seg i Alleppo. Kunne også ha nevnt flere tidligere sovjet republikker som i større eller mindre grad er blitt hærtatt av Putin. Han må jo være en mester i internasjonal fredsarbeid.

 5. I løpet av noen få timer har norsk media gått fra sterk avsky til nesegrus beundring for Donald Trump, nesten som noen har vridd på en magisk bryter. Den som påstår at vi har en fri og uavhengig presse i Norge må være både blind og døv!

  Historien har vist at USA er villig til å ta i bruk absolutt alle midler for å få TRUMPET gjennom sin vilje, og de fleste kjenner vel til historien om Operation Gladio, Nurse Nayirah og Iraks masseødeleggelsesvåpen.

  Troverdigheten til USA er forsvinnende liten, alikevel sluker norsk media alle ord fra USA som om det er manna fra himmelen. At USA har en finger med i spillet angående dette gassangrepet er BOMBESIKKERT!

  Amerikanske krysserraketter er vanligvis svært treffsikre, så det ser ut som det har vært noe elektronisk jamming mot disse rakettene.

   • Jeg tror ikke de har mengden, men de har absolutt fungerende luftvern. Jeg tror at hittil har angrepene värt begrensede, vi vet at tyrkisk fly ble skutt ned utenfor syria. Det er store overskrifter i media om at russisk og syrisk luftvern ikke oppdaget israelske angripende fly. Det skal vi ikke väre så skråsikre på !

    • Kan det tenkes at amerikanerne driver og tester russernes luftvern? Og at russerne ikke gir dem alle svarene?

  • Jeg har ikke lest lederne i Dagbladet, VG, Aftenposten og de. Jeg leser ikke de avisene lenger. Men Steigan.no, Klassekampen, Morgenbladet, Nationen (og andre) er vel bevis nok på at vi faktisk har en fri og uavhengig presse. Norge er ikke Russland, Kina eller Saidi Arabia. At vi har ledende politikere som bifaller Trumps folkerettslige overgrep i Syria er derimot jævlig nok.

   Da USA & Co overfalt Irak for noen år siden, var det store demonstrasjoner i norske byer. Nå skjer ingenting. En fredsbevegelse hadde virkelig vært noe. En slik bevelelse må være bred og prinsippiell ; alle folkerettslige brudd må kritiseres. USA er selvfølgelig klassens premiepøbel, det er ihvertall alle vi her inne på disse kommentarfeltene enige om. Bra!

   Når Russland okkuperer Krim og Donbass er også det et folkrettslig brudd. Disse handlingene kan aldri bli legetimert av det Russland kaller er fascistisk kupp i Kiev i forkant. Det er flere momenter her. For det første; var det et fascistisk kupp? For det andre; om det var – har et naboland et rett til å gripe inn ved å okkupere deler av landet, slik Russland faktisk gjorde?

   Jeg synes det er rart at mange som snakker i store bokstaver om sin avsky over USAs gjentatte brudd på folkeretten, blir nærmest ydmyke og milde i sitt forsvar av Russlands overgrep. Forklaringen er selvfølgelig at dere alle kjøper fortellingen om at Ukraina er helt «spesielt» for Russland, at det historisk sett er et russisk fylke, at ukrainsk er en russisk dialekt, at den ukrainske nasjonen på sett og vis er «unaturlig». En vel så viktig forklaring er at kuppet i Kiev faktisk VAR et kupp regissert av CIA og de, og at maidan-opprøret derfor ikke var «ekte», eller i det minste ikke ekte NOK. Steigan har flere artikler om fargerevolusjonene påstått at disse nærmest i utgangspunktet er en idé med utspring i USA.

   Jeg er helt enig med alle som mener at USA bør holde seg føkking vekke fra alle steder der de ikke hører hjemme. Det gjelder også Ukraina selvfølgelig. Hvis de hadde gjort det hadde alt vært så mye mye enklere. Men jeg tror at orange-revolusjonen og maidan-kuppet i 2013-14 hadde skjedd uansett. Det kan jeg si fordi jeg kjenner Ukraina litt, jeg vet hvilke krefter og hvilken stolthet som er i denne nasjonen. Dette er er en stolthet som har funnet sin kraft delvis gjennom sitt århundrelange hat-elsk-forhold til sin store nabo i øst. Ukraina er ikke bare et påfunn. Det er den største nasjonen i Europa som aldri egentlig har vært herrer i sitt eget hus, før 1991.

   I 1968 rullet russiske tanks inn i Praha i Tjekkoslovakia. Det var en handling alle i vesten, også norge fordømte. Pål Steigan var hellig enig med Kåre Willoch og de. Da Tsjekkoslovakia fikk sin uavhengighet etter Sovjetunionens kollaps ble etterhvert dissedenten Havel president. Han ville ha Frank Zappa som kulturminister. Jeg syns det er vakkert i seg selv, men det forteller også at Havel og intelligensian hungret etter de liberale verdiene. Å ville ha Zappa som kulturminister var ekstremt, akkurat så ekstrem som lengselen bort fra warszawapakten og Russland.

   Det finnes et artig klipp på utube; zappa på konsert i Praha i 1991. Zappa er, tror jeg, preget av alvoret. Det sprelske, ironiske er fraværende. Han sier blant annet; «please try and keep your country uniqe, dont change it to something else, keep it uniqe!» En alvorlig stund.

   Jeg tenker at Ukraina i dag ligner litt. Det er en versjon av Tjekkoslovakia anno 1991. Forskjellene er selvfølgelig mange, ikke minst det faktum at landet tilhørte Sovjetunionen fra 1945, og at en stor del av landet har en russisktalende og russisk-kulturell befolkning.

   Har jeg deg litt på gli nå, Johnny?

   • Nei, jeg er ikke på gli! Det kan diskuteres om overføringa av krim til Ukraina i 1954 var folkerettsstridig. Og husk nå på at folket på Krim søkte om selvstendighet når Sovjetunionen ble oppløst, for de ønsket ikke være en del av Ukraina. Folket på Krim fikk som kjent ikke sin vilje og dette kan være folkerettsstridig. Situasjon i Ukraina ligner litt på den vi har her i Norge.

    De fleste ser på Norge som et land, men dette kan faktisk bestrides. Hålogaland og Sápmi var av forskjellige grunner ikke representert på Eidsvoll i 1814. Folket i Hålogaland og Sápmi ble dermed en del av Norge uten å samtykke til dette, og dette er en okkupasjon. Vi har planlagt å løsrive oss fra okkupasjonsmakten Norge ganske snart, så jeg håper du blir med i Hålogalands og Sápmi`s hemmelige frigjøringshær. 🙂

    http://www.arkivverket.no/arkivverket/Tema/1814/Nord-Norge-avskaaret-fra-Eidsvoll

    • Jeg velger å ta deg alvorlig. Det at det kan diskuteres om overføringa av Krim til Ukraina i 1954 var folkerettsstridig, kan neppe være et argument. For det første var det imperiet sovjetunionen som faktisk «ga» Krim til Ukraina. For det andre var Krim først og fremst tatarsk, og dernest mer ukrainsk enn russisk, før den russiske ekspansjonen for et par hundre år siden. At Sovjet «ga» Krim til ukraina i 1954 var ikke så tilfeldig og sprøtt som mange vil ha det til. Det skjedde ikke i fylla (men det kan jeg ikke dokumentere). Det var en vennlig gest. Bondelandet på Krim var ukrainsk/tatarsk.

     Men Krim er vanskelig. Den russiske innflytelsen er stor, i de store byene Sevastopol og Simferopol. Da jeg var der for ti år siden opplevde jeg det selv. Det var et tema. Jeg sa rett ut til min ukrainske venn; Krim er jo i praksis russisk, og ukraina har nok problemer som det er. Hvorfor ikke bare gi faen? Mitt credo er at folk bør bestemme, om det er Krim eller Sápmi. Akkurat denne delen av ukrainsk nasjonalisme støtter jeg ikke i det hele tatt.

     Men det skjedde jo faktisk et brudd på folkeretten da Russland okkuperte Krim i 2014. Du forsvarer det med at overføringa av Krim til Ukraina i 1954 kanskje var folkerettstridig. Ganske spesielt. Hvis Sverige gir Jämtland tilbake til Norge, i all vennskapelighet og fordragelighet – er da også dette et brudd på folkeretten? Jeg minner deg om at folkeretten ikke er en tilfeldig folkeavstemming i Dalarne, Krim, Hålogaland eller hvor som helst, men en internasjonal konvensjon med forpliktelser.

     • Jeg kan svare deg med et spørsmål Erland; Hvis regjeringa i Norge bestemmer seg for å gi bort Finnmark til Russland, uten å spørre befolkningen i Finnmark som er motstandere av dette, er dette et brudd på folkeretten?

     • Spørsmålet virker på meg irrelevant, fordi Norge og Russland er selvstendige nasjoner og ikke kan sammenlignes med Russiske og Ukrainske SSSR i Sovjetunionen.

      Men gå inn på fn.no og se hva de skriver om «hvordan et territorum kan skifte eier i henhold til folkeretten» og svaret er at «I dag skjer det hovedsakelig ved at det blir inngått en avtale mellom to eller flere stater. Hvis Ukraina og Russland hadde signert en avtale om at Krim skulle overføres til Russland, hadde det vært folkerettslig uproblematisk.» Jeg vil da mene at det heller ikke hadde vært folkrettsstridig om Sverige hadde gitt Jämtland tilbake til Norge, eller om Norge, i ditt spissfindige eksempel, hadde gitt Finnmark til Russland. Men jeg er ingen ekspert på folkrett, så jeg lar meg gjerne korrigere her. Jeg har ikke tid til å lese den flere hundre sider lange mursteinen av en bok; Innføring i folkerett av Morten Ruud og Geir Ulfstein, som er tilgjengelig på nettet. Ikke i dag, Johnny! 😉

      Man skulle kanskje tro at det ville være folkrettsstrig å ikke spørre folket gjennom en folkeavstemming i forbindelse overdragelse av et landområde. Men det ser altså ikke ut til å være tilfellet. Det er helt klart et brudd på sunt bondevett, men ikke brudd på folkeretten.

      Fn.no sin informative nettside svarer også på spørsmålet om Krim kan bli en del av Russland, til tross for at okkupasjonen var et klart brudd på folkeretten; » Et problem med folkeretten og internasjonal politikk er at det ikke fins et verdenspoliti som sørger for at reglene blir fulgt. Så lenge Russland ikke bryr seg om sanksjonene fra omverden, og så lenge ingen er villige til å gå til krig, er det ikke mye Ukraina kan gjøre for å vinne tilbake Krim. I praksis vil dermed Krim forbli en del av Russland, selv om verden ikke anerkjenner dette som lovlig.»

      Med andre ord; Om så var at overdragelsen av Krim til Ukrainsk SSR i 1954 var folkerettsstridig, har det uansett » gått seg til». Om en generasjon eller to fra nå vil også Krim være internasjonalt anerkjent som en selvfølgelig del av Russland. Jeg tror dette vil skje før. For Krims befolkning er utvilsomt mer russisk enn ukrainsk.

      Når det gjelder Ukraina-spørsmålet er jeg helt klar på at det er skurker på begge sider. Jeg tror at det beste hadde vært om Ukraina hadde vært litt mer ydmyke. De er jo like «imperialistiske» som deres forhatte nabo i øst, ved å frenetisk å klamre seg til idéen om at Krim er ukrainsk. Ikke nok med det; de mest ekstreme gjør krav på områder øst for Donbass, som liksom historisk er «ukrainsk». Det er flaut. Allikevel må vi ikke glemme at Ukraina har en nasjonal identitet som Russland sp godt de kan prøver å bagattelisere. Den sunne løsningen, basert på sunt bondevett og faktiske forhold, hadde vært om Ukraina hadde godkjent Krim som russisk, og latt folk i Donbass selv bestemme hvor de vil høre hjemme. Vi hadde da fått et mindre ukraina, men en mye sunnere utgave.

 6. Et interessant paradoks er det at evnen til medie- og maktkritisk forståelse av situasjonen tross alt er bedre utvikla blant de mest høyre- (blant andre Thomas Massie og Rand Paul) og og de mest venstreorienterte (Bernie Sanders og Tulsi Gabbard) i amerikanske kongressen enn i det norske Stortinget: http://edition.cnn.com/2017/04/05/politics/thomas-massie-syria-attack-not-assad/index.html?iid=ob_lockedrail_topeditorial
  http://edition.cnn.com/2017/04/07/politics/donald-trump-syria-populist-support/index.html

  Og for de som måtte lide av vrangforestillinger knytta til at Hillary Clinton kunne vært bedre. Nei, fortsatt gjelder analysen om at hun ville vært den verste av to onder: http://edition.cnn.com/2017/04/06/politics/hillary-clinton-syria-assad/index.html?iid=ob_lockedrail_topeditorial

 7. Pål Steigan, det er medienes heksejakt, deres ustoppelige angrep på Donald Trump, hans » russerforbindelser» hans «rasistisk» syn på svarte, latinos, muslimer, hans bisarre kvinnesyn, alt dette har de gjentat og gjentatt. Det tar for lang tid å forklare deres propaganda og misvisende syn på Trump, men f. eks. var han ikke imot muslimer når han ville innføre ett midlertidig reiseforbud fra noe muslimske land der borgerkrig og jihadisme florerer, men mediene overså dette glatt og dette var noe som stadig kom tilbake i alle debatter, » muslimhater». Ja, det er merkelig hvordan en president som var jaget vilt, som var gal, utilregnelig, fascist og rasist, over natta ble stueren! Selv den verste krigshisseren og taperen og Trump hateren, senatoren John MCCain, koste seg og var veldig godt fornøyd med Trump etter angrepet! Og det er dette Donald Trump visste, at en liten » krig» ville gjøre biffen!, Neste gang» bør han spørre Kongressen, det var alt de kritiserte. Likevel, det var faktisk programledere i CNN og andre kanaler, samt noen Demokrater som ikke støttet dette angrept, som ikke hadde glemt Irak og Libya og hva det førte til av mer av jihadisme etter krigens slutt som USA var ansvarlig for! Det er vel nettopp dette vi ser I Syria!!! Jeg er dessverre redd for at stakkars Trump er så til de grader isolert og jaktet at hans eneste utvei er flere kriger, neste ut er Nord- Korea.

 8. Hadde «The Donald» bare skjønt att når MSM begynner med ros, da er man virkelig på gale veier. Men jeg har aldri forventet stort av mannen, han er tross alt Amerikaner.

 9. Prøvde å legge ut en tidligere twitter melding fra Trump, men skjønner at det ikke går med vedlegg her. Gjengir derfor teksten fra hans twitter melding, høsten 2013: «Again, to our very oolish leader, do not attack Syria – If you do many very bad things will happen & from that fight the US gets nothing!….

 10. Hvordan får igang en organisasjon som hindrer dette ?

  Om tidligere kriger har vært aldri så grusomme og blodige, så har de ikke dømt vinner og taper til til å gå langsomt til grunne og dø – men det gjør en atomkrig. For første gang i historien kan menneskene bli utslettet fra jordens overflate. Ikke av ilden og trykkbølgene fra atomeksplosjonene, men av de latente virkninger som skyldes strålingen.

  Diskusjonen om atomvåpen, atomfrie soner og maktbalansen mellom atommaktene avspeiler en slags besettelse, en tendens til å tenke bare på antall stridshoder, størrelsen på de respektive arsenaler av atomvåpen, og nøyaktigheten disse våpnene kan treffe målet med. Dette har overskygget den trusselen som en atomkrig innebærer. Statistiske opplysninger og krigsspill som militære ledere, politikere og amatørstrateger driver med, har skapt forvirring om hva saken virkelig gjelder – nemlig det lord Zuckerman i en bok han nylig har utgitt, kaller Ødeleggelsens fakta.

  Det finnes nå mange nok atomvåpen til å drepe alle mennesker på jorden mange ganger. Selv om en såkalt begrenset atomkrig vil drepe og såre så mange og ha så store skadevirkninger at det langt overgår ødeleggelsene i alle de kriger som er blitt utkjempet gjennom vår historie.

  I en tid da vår framtid avhenger av at vi kan styre monstrene som vitenskapen og teknikken har skapt, og i en verden der vår evne til å overleve avhenger av at vi forstår hvilke redsler atomvåpen og radioaktiv stråling kan forårsake – må advarslene være så realistiske som mulig. Denne fortellingen er ikke basert på på fantasi, og ikke inspirert av innbilte forestillinger. Den avspeiler den grusomme virkelighet som vi moderne mennesker har skapt, og den er basert på vitenskaplige og medisinske fakta slik vi kjenner dem i dag.

  Virkeligheten er blitt langt mer dramatisk enn oppdiktede hendelser, og det som her er skildret, kan bli den uunngåelige og endelige konsekvens av vårt århundres vanvidd. Det kan komme til å hende, og i vår ufattelige mangel på fremsyn og forståelse kan vi la det hende akkurat slik som det er fortalt her.

  http://olehartattordet.blogg.no/1422961323_03022015.html

 11. ‘Faktasjekk’ oppsto med Trump og døde med han. Samme dag som Trump drepte 9 sivile i Syria og ble med ett en massemorder, ble 4 sivile drept i Stockholm. Vestens politikere hadde ‘forståelse’ for Trumps bombing av Syria, men var ‘sjokkerte’ over terroren i Stockholm. For 5 dager siden skulle ikke president Assad ‘must go’- no more. UD friskmeldte legitimiteten til president Assad og Syria. Så kom bestillingsverket ‘Assad gasser egen befolkning’ og vips ble Assad med ett en diktator som som ‘must go’. At ‘vi’ og mediene gikk til sengs med Al- Qaida spilte ingen rolle. Hadde Trump sagt at det var ‘fake news’ hadde kanskje Faktisk. tenkt med innestemme: Det må være noe magisk med syrisk gass: Den dreper ikke White Helmests eller fotografer…

  • Siden det er snakk om nervegass (Safrin) skulle det være ganske lett å slå dette fast siden den eksponerte får krafyig utbrudd av tårer og spytt.

   Nervegass er relativt enkelt å lage opplyses det på Wikipedia. Dvs, dersom man har de rette komponentene.

   Da jeg var i militæret lærte vi en del om stridsgass, og da spesielt om nervegass. Man kan verne seg mot den med klær og gassmaske. Et faremoment er at klærne blir eksponert og farlige å ta på med bare hender. Å berøre en eksponert er altså farlig, og de omtalte bilder kan derfor indikere at ofrene ikke er eksponert.

   Død som følge av eksplosjonstrykk har likhetstrekk med gass. Trykket kan få hjertet til å stanse, og den drepte kan være uten ytre skader. Jeg har selv vært eksponert for slikt trykk, og det skal ikke stor ladning til for å skape farlig trykk. En flybombe på 250 kg vil inneholde et voldsomt trykk, absolutt drepende i en vid omkrets, og ikke minst inne i en bygning, smug o.l.

   Forøvrig vet vi lite om selve åstedet, så dette blir selvsagt bare spekulasjoner. Kun en etterforskning kan avdekke fakta.

  • Flott å se kritisk tenkning Eva.

   Dessverre læres ungdom opp til å være kritisk på en feil måte. Det er snakk om kritisk til påstanden om at vi fores med løgn.Jeg fant dette opplegget for ungdom i skolen, for lærere merkelig :

   «Kritisk tenkning er en av ferdighetene som er nevnt i skolens formålsparagraf. »
   (så langt ok)

   Videre :
   Skolen skal ikke formidle statisk kunnskap, men gi elevene redskaper til å analysere, diskutere, utfordre og kritisere den allerede etablerte kunnskapen. Dette er et helt sentralt element i den vitenskapelige tenkemåten som formålsparagrafen også viser til. Kritisk tenkning betyr også å utsette våre ideer om andre, ja, selvfølgelig også vår egen selvforståelse, for undersøkelse, refleksjon og argumentasjon. Kritisk tenkning betyr ikke å slå seg til ro med ulike oppfatninger, men å søke begrunnelser, og begrunnet kritikk av begrunnelsene.
   ( Kritisk tenkning og nysgjerrighet)
   (Så kommer det noe under overskrift Konspirasjonsteorier:)

   Vanlige kjennetegn ved konspirasjonsteorier:

   » Fienden kontrollerer all informasjon og fôrer oss med løgn.»

   De skriver videre :
   «Dersom man skal lære opp ungdom i å være kritiske til konspirasjonsteorier, er det en fordel å undervise i kritisk analyse av konspirasjonsteorier før teorien har fanget dem.»

   Etterpå er det ofte for sent. Da blir man bare oppfattet som en del av konspirasjonen.
   Det kan være fruktbart å la elever dikte opp sine egne konspirasjonsteorier, med utgangspunkt i kjennetegnene denne lista. Human-etisk forbund har tidligere gjennomført et slikt opplegg som en del av konfirmantundervisningen sin, med godt resultat.
   http://dembra.no/laeringsressurser/?tema=3&skole=false&fane=laer-mer3&trekk=3

 12. Donald Trump hadde ikke blitt president, dersom han ikke gjør som Ogliarkene bestemmer. Han er eksperten for gjelds-sanering og har enorm gjeld bl.a. i Deutsche B ank. Problemet i dag er at dette kriminelle syndikatet er iferd med og miste kontrollen. Det går ikke helt som planlagt og stadig flere mennesker verden over opplever at «noe» er alvorlig galt med hele det monetaere og politiske systemet, samtidig som terroren mot egen befolkning eskalerer. Hva som blir presentert i de tradisjonelle mediene er ikke til å stole på.

  Hvorfor denne krigen i Syria? Er det en avledningsmanover, for at vi skal se i en annen retning enn hvor vi egentlig burde, ta inn enda flere asylsokere? strømmen av nye som kommer til Europa og vesten har ikke avtatt – kun forsvunnet ut av mediene. Er dette planlagt? De som står bak denne invasjonen til vesten, vet noyaktig hva de holder på med. De vet at verdens- okonomien vil kollapse, og vil avlede oppmerksomheten bort ifra den politiske, akademiske og okonomiske eliten.

  Borgererkriger er mer sannsynlig enn en verdenskrig imellom etniske grupper som lever av systemet og ikke betaler skatt og opprinnelige Nasjonale grupper som har arbeidet hele livet, betalt skatt og ser at ogsaa pensjonen forsvinner. Bankene er konkurs, Forsikrings- selskap og Pensjonsfond er konkurs. Vi er manipulert til aa TRO at alt er OK og at Fienden er laaangt unna. Grekenlands befolkning er kun en forsmak på hva vi vil oppleve. Ingen pengemakt iverden kan redde et dodsdømt Monetaert system, hvor ekte penger siden 70- tallet ble erstattet med digitale fantasitall, som ogsaa anvendes i all offentlig statestikk.

  Die Luge ist jetzt Wahrer als die Wahrheit

  Sporsmaalet er kun tidspunktet for et totalt sammenbrudd i bank og pensjonssystemer, for Alle verdens banker er i dag En Bank – de henger alle isammen, med sine billioner og trillioner av fantasitall men med ekte derivater som ingen kan betale tilbake. Selvsagt vil disse totalt skrupellose psykopater og sosiopater gaa los pa egen befolkningen og se hvor det enda er noe aa hente, i et desperat forsok paa a redde stumpene for Seg Selv.

  I mellomtiden skal vi underholdes med drap og odeleggelser – langt unna, mens stadig nye trillioner skapes av Sentralbankene som VET hvor dette vil ende, forhaapentlig ikke for dem selv, men for alle oss andre. Israel’s Zionister og Pengemafia – styrt fra USA har garantert et helt annet mål med Midtøsten, Isis og terrorenn hva det snakkes høyt om. Terrorital utvidelse for denne igjennom rasistiske gruppen som slår hardt ned på alle andre som våger å si noe negativt om dem.

 13. Det finnes ikke mange dypere analyser av invasjonen av muslimer i Europa. Denne videoen kan gi et innblikk i jødisk tenkemåte: «Muslimske grupper må reduseres i Midt-Østen – slik at JØDENE kan bli i flertall, det er den eneste måten å overleve på. Alltid denne dødsangsten. Angela Merkel er halvt jøde, og sier hun alltid vil støtte Israel først og fremst, akkurat som den jødiske / zionistiske eliten i USA. Hun og levde med privilegier i Stasi-Staten DDR, og mirakuløst fikk oppstigning på den politiske arena i Vest-Tyskland som burde undersøkes nærmere. Merkelig at også President Gauch også kom fra DDR. Donald Trumps nærmeste familie er alle jøder – inngiftet eller konvertert til jødedommen. INGEN annen Stat i denne verden får mer økonomisk støtte enn ISRAEL, og man spør seg i dag om det var riktig å fordrive palestinere for å gi jødene en egen stat. Rotschilds egen stat. I dag fordrives Muslimer i Midt-Østen for å skaffe bedre plass til Jøder. Denne invasjonen til Europa er en betalt og styrt invasjon, som har pågått over lang tid. LØGNENE har blitt så enorme – at vi er villige til å TRO på dem. Vår HISTORIE er likeledes full av løgn. Våre lærebøker i mage fag må skrives om.

  Vi lever virkelig i en tid med enorme omveltninger, men det er ikke naturlig at mennesker som er født og oppvokst i et varmt klima, og har en annen hudfarge og konstitusjon som er naturlig ppå den delen av kloden – plutselig skal føles seg vel i Norden. Mennesker som er av samme kultur foretrekker sine egne – fremfor fremmede (dersom det ikke gis strategiske fordeler å blande seg med fremmede i en periode). Det er en Orden i Naturen, også i dyreriket. Fisker lever ikke sammen med katter og leoparder går dårlig i sammen med sauer. Dette er ikke et multikulturelt eksperiement – jeg vil påstå at utdrivelsen av muslimer fra Midt-Østen er planlagt og styrt av en gruppe som vil se Israel utvidet til en superstat, men KUN for JØDER.

  https://www.youtube.com/watch?v=Wk25AeFWMNs&t=48s

 14. Hallo! Både raketten i Syria og kjempebomben som ble sluppet i en folketom dal i Afganistan var rettet mot Kim I N.Korea.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.