– I løpet av tre år drepte USA 20 prosent av befolkningen

12
Pyongyang i 1953 etter USAs nærmest totale utslettelse av byen.

«I løpet av en periode på tre år drepte vi ikke mindre enn 20 prosent av befolkningen», sa flygeneralen Curtis LeMay, som var sjef for Strategic Air Command under Korea-krigen, i 1984.

Dette skriver Bjørgulv Braanen i en kommentarartikkel i avisa Klassekampen 18. april 2017.
Braanen skriver om en av de store krigsforbrytelsene til USA, nemlig den totalt hensynsløse bombinga av alt og alle som foregikk under Koreakrigen.

General Curtis LeMay var en sterk tilhenger av å bruke atomvåpen mot Nord-Korea, men han fikk ikke lov av sine overordnede. Derimot ledet han en teppebombing med blant annet massiv bruk av brannbomber, som altså etter hans egen beskrivelse drepte hver femte nordkoreaner på tre år.

Braanen skriver videre:

The Washington Post hadde nylig en interessant sak om dette fenomenet, knyttet til Nord-Korea-konflikten. Blaine Harden, mangeårig korrespondent i Afrika, Øst-Europa og Asia, forsøkte der å forklare bakgrunnen for mistilliten mot USA som finnes i Nord-Korea. Han mener hatet som undervises i på skoler og som spres i offentlig propaganda, ikke bare er fabrikkert, det bygger også på virkelige hendelser. Harden forteller at da den nordkoreanske framrykkingen i sør var i gang i 1950, startet amerikanerne en massiv bombing, også med napalm, av byer, lands- byer og lokalsamfunn over hele Nord-Korea. Dette var enkle mål for det amerikanske flyvåpenets firemotors tunge bombefly, B-29. De møtte liten eller ingen motstand.

Det sentrale poenget i Braanens artikkel er at mediene gir svært skeive bilder av virkeligheten. Og det de viser har en tung slagside. Mediene opptrer som en egen divisjon i krigføringa, den psykologiske divisjonen. Derfor er det viktig å hente fram og minne om det mediene stort sett fortier. Blaine Hardens artikkel kan du lese her.

I en artikkel på Vox.com redigert av Max Fisher blir det sitert fra et telegram fra 1951 der denne krigføringa blir beskrevet:

Americans have forgotten what we did to North Korea

“On January 3 at 10:30 AM an armada of 82 flying fortresses loosed their death-dealing load on the city of Pyongyang …Hundreds of tons of bombs and incendiary compound were simultaneously dropped throughout the city, causing annihilating fires, the transatlantic barbarians bombed the city with delayed-action high-explosive bombs which exploded at intervals for a whole day making it impossible for the people to come out onto the streets. The entire city has now been burning, enveloped in flames, for two days. By the second day, 7,812 civilians houses had been burnt down. The Americans were well aware that there were no military targets left in Pyongyang…
The number of inhabitants of Pyongyang killed by bomb splinters, burnt alive and suffocated by smoke is incalculable…Some 50,000 inhabitants remain in the city which before the war had a population of 500,000.”

Pyongyang i 1953 etter USAs nærmest totale utslettelse av byen. (Keystone-France/Gamma-Keystone via Getty)

USA drepte over to millioner mennesker i et land som ikke var noen trussel mot USA.
Les også Mike Whitney i Counterpunch.

Repeat: “Reservoirs, irrigation dams, rice crops,  hydroelectric dams, population centers” all napalmed, all carpet bombed,  all razed to the ground. Nothing was spared. If it moved it was shot, if it didn’t move, it was bombed. The US couldn’t win, so they turned the country into an uninhabitable wastelands.   “Let them starve. Let them freeze.. Let them eat weeds and roots and rodents to survive. Let them sleep in the ditches and find shelter in the rubble. What do we care? We’re the greatest country on earth. God bless America.”

Dette er krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i en skala som har få rivaler. Naturligvis er aldri noen blitt tiltalt eller dømt for disse forbrytelsene. Curtis LeMay ble tvert om tungt dekorert for sin «innsats».

Og det er viktig å huske at dette var en krig som Norge, med Arbeiderpartiet og Høyre i spissen, støttet fullt ut.

Pyongyang rekonstruert i 1964

Nå trener mediene oss opp til å hate Kim Jung-un og USA har sendt tre hangarskipsgrupper mot den koreanske halvøya. Det er vanskelig å begripe det som kommer ut av nordkoreanske medier. Men det er ikke vanskelig å begripe nordkoreanernes frykt for hva USA kan gjøre mot dem.

KampanjeStøtt oss

12 KOMMENTARER

 1. «Nu hojtar journalister och kommentatorer i våra officiella och officiösa svenska medier om Demokratiska Folkrepubliken Korea och atombomben. De hojtar lika högt som de teg avgrundsdjupt när Förenta staterna genomförde bakteriekriget mot Korea och Kina. Det är inte konstigt. Till sådant är de avlönade.

  Men egentligen vet också de att om ledningen där inte valt att utveckla ett eget kärnvapen hade det gått dem som det gick Irak och Libyen. För att bara nämna två näraliggande exempel.»

  – Jan Myrdal

  http://myrdalblogg.blogspot.no/2013/04/fredenoch-den-koreanska-atombomben.html#more

 2. Barbarene blant oss styrer som vanlig og de har ingen medfølelse med de menneskene som sprenges/brennes/lider av deres krigshandlinger. Men de er gode til å fortelle historier, tåredryppende historier, historier som egger til kamp, historier med et manus som om de var hentet rett fra tegneserieverden. Og folk går på disse historiene og videreformidler, selv de er bare et tastetrykk fra å avsløre at de blir løyet til, manipulert. Psykopatene styrer oss mot en verdenskrig, i en verden der det ville være enklere enn noen gang å etablere fred. Men vi vil bedras til å tro på krigens logikk og uunngåelighet. Selv ikke våre egne folkevalgte kommer med en eneste mot-stemme. Hvorfor skal vi ha amerikanske tropper i Trøndelag og dermed gjøre Norge til et strategisk bombemål?

 3. Denne bombekampanjen mot sivile mål i Nord-Korea var selvsagt helt vanvittig og et klart brudd med alt som kan kalles regler og hensyn i krig. Fullstendig umenneskelig galskap.

  Men bildet blir ikke komplett uten å ta med motivet som gjalt for bombingen i den aktuelle tiden da massemordet ble utført. Herunder ble kommunismen betraktet som en like ond ideologi som nazismen. Nazismen ble bekjempet blant annet ved å teppebombe tyske byer. Poenget var å bombe djevelskapen ut av folk, gi dem en lærepenge de ikke ville glemme, for å si det omtrent som Churchill sa.

  Det var denne tankegangen som ble overført på Nord-Korea, og forsåvidt også Vietnam. Og videre kan denne tankegangen føres tilbake til inkvisisjon og heksebrenning, der formålet var å avsløre og brenne flest mulig hekser, for dermed å rense bort djevelen fra verden.

  Overgrepet på Nord-Korea kan imidlertid ikke tillate regimet å skaffe seg atomvåpen og missiler til å levere atomvåpen. Kim III er åpenbart ikke tilfreds med å være diktator i NK, han ønsker også å spille en rolle i verdenssamfunnet, og det kan han bare gjøre via den makten atomvåpen gir ham. Uten slike våpen er han å betrakte som et null i den store sammenhengen.

  Når USA nå sender ytterligere to hangarskip til NK er det åpenbart at Trump vil ta sjansen på et militært angrep på landets struktur rundt utvikling av atomkapasitet. Det prates helt åpent om å angripe landet, og bruk av storbomben i Afghanistan må ses i denne sammenheng.

  USAs opptrapping er denne gangen ikke et forsøk på å presse regimet til å besinne seg, men en disponering for å forberede et angrep mot Nord-Korea.

 4. Joel Skausen, sjefsredaktør for World Afairs Brief, har i minst 5 år ment at krig mot Nord-Korea vil være den utløsende faktor for verdenskrig, men at det er NK som vil starte dette. Skausen er kunnskapsrik og analytisk dyktig, men jeg har mine tvil. Først og fremst fordi NK ikke har noe å tjene på en krig, ikke mot noen, og Kim III, som er utdannet i vesten, skjønner dette. For USA sin del er NK geopolitisk og ressursmessig, om ikke 100 %, så iallefall 95 % uinteressant. Kampen står om midt-Eurasia, den som kontrollerer det området, kontrollerer verden. Sånn sett er Afghanistan og Iran noen av nøkkelområdene. I den sammenheng er en krig mot NK ulogisk, ikke minst fordi USA planlegger 150.000 soldater i Syria i løpet av julimåned. Så hvor skal de få resten av soldatene i fra? Jeg anser dette som bjeffing fra den store hyenen.

  Men krig følger sin egen logikk, så jeg kan ta feil.

 5. De fleste som leser dette vet nok at vår presse ikke er helt pålitelig når det gjelder hva som skjer i verden. Men det samme gjelder like mye bokbransjen, som er like mye kontrollert av de samme mistenkte. Selv om man gjerne ønsker å finne pålitelig informasjon, har alle bøkene det er lett å få tak i samme ståsted, men gjerne med en ‘venstre’ og ‘høyre’ vinkling, for forskjellige målgrupper.

  Her er noen bøker jeg synes er gode om Korea:

  Felix Abt – «A Capitalist in North Korea» Sveitsiske Felix Abt var forretningsmann i Nord-Korea i mange år. Denne boka er lettlest og gir en god introduksjon til Nord-Korea der innbyggerne ikke har horn og hale.

  Bruce Cumings – «The Korean War». Forskere som ikke er kjøpt av militæret skriver gjerne bedre historiebøker. Denne gir en god oversikt over krigen som ikke er stenografi for Pentagon. Han har skrevet flere andre gode bøker om Korea, som «North Korea: Another Country.»

  Wilfred Burchett – «Memoirs of a Rebel Journalist». Burchett var bl.a. krigsreporter under Koreakrigen og må være en av verdens beste journalister noen gang. Han beskriver også biologiske krigføringen i Korea og andre saker fra begynnelsen av den kalde krigen (som den egentlige historien om hvordan samarbeidet om okkupasjonen av Berlin ble avbrutt, attentatforsøket på Zhou Enlai osv),
  Boka er en murstein på 700 sider og ganske dyr (500 kroner), men er absolutt anbefalt. USA var like pålitelig når det gjelder forhandlinger om våpenhviler da som nå i Syria – de prøvde å drepe den nord-koreanske forhandlingdelegasjonen flere ganger, løy til pressen om forhandlingsposisjoner, forlangte at den andre siden i bunn og grunn skulle overgi seg betingelsesløst, sørget for at krigen varte minst et år lenger en nødvendig osv.)

 6. Mange skarpe kommentatorer, også Steigan, har påpekt at for et gjeldsknust imperium med militæret og dødelige spesialoperasjonsenheter med lønn fra etterretningsbyråene som siste og eneste skanse (utsettelse) mot et fullstendig og ugjenkallelig fall fra maktens topp, anses den eneste mulige strategi videre for dem å bruke disse verktøyene offensivt og for alt de er verdt i et alt-eller-ingenting-spill for å stagge både Russlands og Kinas eventuelle fremgang og vekst på USAs bekostning. Bombing har vært et favorittverktøy for USA i alle år, også når det har vært høykonjunktur, eller kanskje nettopp da, med motsatt årsakssammenheng.

  Hvis man kjøper forestillingen om at mektige krefter er innstilt på store kriger mot Russland og Kina i en ikke altfor fjern fremtid, er det ikke da naturlig å også se amerikansk aggresjon mot Nord-Korea som forberedelser til regimestyrt og invasjon/ marionettinsettelse og kontroll over landet, som så skal tjene som fremskutt brohode mot Kina? Er det mulig å se noe som helst amerikanerne driver med i den regionen som å være helt løsrevet fra en mulig plan om noe så stort som krig mot Kina om en stund? Hvis jeg klarer å leke med tanken om to fluer i ett smekk, gjør vel sikkert noen i Pentagon og andre hauker det også?

  • Jeg tar her med vilje ikke med i betraktning hva Trump sier fra uke til uke om forholdet til Kina og Xi eller noe som helst annet, da jeg ikke kan tenke meg hverken at det er han som styrer butikken, eller at han vet mer om hva han har tenkt å gjøre enn andre vet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.