BRICS-landa tar avstand fra ulovlig militær intervensjon i Syria

0

De fem BRICS-landa, Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika, har kommet med en felleserklæring mot ulovlig militær aksjon i Syria. Uttalelsen nevner ikke USA i klartekst, men det er ingen tvil om at den er rettet mot ikke minst USAs bombing av Syria. Det er jo ikke overraskende at Russland og Kina går imot, men det som er interessant er at de fem holder sammen i denne situasjonen, til tross for at Brasil har opplevd et nyliberalt kupp. Det er også absolutt verdt å merke seg at verdens nest mest folkerike land, India, slutter rekkene med Russland og Kina på dette punkt, og at et så viktig afrikansk land som Sør-Afrika også ghør det.

BRICS uttaler følgende:

BRICS Special Envoys on Middle East expressed their concern about internal crises that have emerged in a number of states in the region in recent years. They firmly advocated that these crises should be resolved in accordance with the international law and UN Charter, without resorting to force or external interference and through establishing broad national dialogue with due respect for independence, territorial integrity and sovereignty of the countries of the region. The participants emphasized the legitimacy of the aspirations of the peoples of the region to enjoy full political and social freedoms and for respect to human rights.

Det er jo som kjent Russland som har gått i spissen for å støtte Syria i kampen mot jihadister som er støttet av Vesten ogf oljediktaturene. Og derfor er det også verdt å merke seg at de andre fire BRICS-landa er så entydige i sin støtte til den rollen Russland har spilt og spiller i Syria.

Hele uttalelsen finnes her.

I Norge snakker mediene og politikerne gjerne om «verdenssamfunnet» når USA og allierte bomber et eller annet land. Men dette er et sjølbedrag. Det store flertallet av menneskeheten bor i land som tar avstand fra USAs kriger.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.