USA vil styrke Tysklands rolle som plattform for krig

0

Donald Trumps regjering har bestemt seg for å bygge ut den amerikanske Ramstein-basen i Tyskland for å gjøre den enda mer sentral i USAs krigsstrategi. Dette melder Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Flyplassen skal bygges ut med en ny hangar og rullebanen skal forlenges. Dette skal koste 95 millioner euro. Innen 2019 skal Ramstein ta imot 750 nye militære fra USA. USAs militærsjukhus i Ramstein skal også utvides.

Allerede nå er Ramstein dronebase for USAs globale dronekriger. Tyskland spiller også en viktig rolle for USAs spionfly av typen AWACS. Donald Trump har krevd at USAs NATO-partnere skal øke militærbudsjettene sine for å dekke mer av kostnadene med NATO. Dette har den tyske regjeringa sagt seg villig til å gjøre.

Dette betyr at Tyskland blir det DWN kaller en dreieskive i USAs globale kriger, et sentrum for logistikk og spionasje. I denne forbindelsen nevner DWN mulige kriger mot Iran og Nord-Korea, men desto mer nærliggende er det å se på denne opprustninga som et ledd i USAs militære opprustning mot Russland.

Trumps lovede avspenning overfor Russland har vi foreløpig ikke sett så mye av, enten det nå skyldes at Trump ikke får lov av djupstaten, eller at det hele var bløff. Derimot har vi sett en fortsettelse av USAs militære oppbygging. Så langt fortsetter Trump den kursen som ble lagt under forgjengerne.

Washington Post skriver at på tross av løfter om avspenning fortsetter USA å bygge opp sine militære styrker i Øst-Europa.

“This is a substantial deployment, with heavy formations for the type of warfare one could expect if there was a crisis in Europe,” sa Fabrice Pothier, en tidligere toppfigur i NATO som nå jobber i The Atlantic Council, som er en Washington-basert imperialistisk tenketank.

Hver for seg sender Storbritannia, Canada og Tyskland brigader til Estland, Latvia og Litauen.  Fortsetter dette, er det vel snart NATOs tur til å få fredsprisen.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.