USA vil styrke Tysklands rolle som plattform for krig

8

Donald Trumps regjering har bestemt seg for å bygge ut den amerikanske Ramstein-basen i Tyskland for å gjøre den enda mer sentral i USAs krigsstrategi. Dette melder Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Flyplassen skal bygges ut med en ny hangar og rullebanen skal forlenges. Dette skal koste 95 millioner euro. Innen 2019 skal Ramstein ta imot 750 nye militære fra USA. USAs militærsjukhus i Ramstein skal også utvides.

Allerede nå er Ramstein dronebase for USAs globale dronekriger. Tyskland spiller også en viktig rolle for USAs spionfly av typen AWACS. Donald Trump har krevd at USAs NATO-partnere skal øke militærbudsjettene sine for å dekke mer av kostnadene med NATO. Dette har den tyske regjeringa sagt seg villig til å gjøre.

Dette betyr at Tyskland blir det DWN kaller en dreieskive i USAs globale kriger, et sentrum for logistikk og spionasje. I denne forbindelsen nevner DWN mulige kriger mot Iran og Nord-Korea, men desto mer nærliggende er det å se på denne opprustninga som et ledd i USAs militære opprustning mot Russland.

Trumps lovede avspenning overfor Russland har vi foreløpig ikke sett så mye av, enten det nå skyldes at Trump ikke får lov av djupstaten, eller at det hele var bløff. Derimot har vi sett en fortsettelse av USAs militære oppbygging. Så langt fortsetter Trump den kursen som ble lagt under forgjengerne.

Washington Post skriver at på tross av løfter om avspenning fortsetter USA å bygge opp sine militære styrker i Øst-Europa.

“This is a substantial deployment, with heavy formations for the type of warfare one could expect if there was a crisis in Europe,” sa Fabrice Pothier, en tidligere toppfigur i NATO som nå jobber i The Atlantic Council, som er en Washington-basert imperialistisk tenketank.

Hver for seg sender Storbritannia, Canada og Tyskland brigader til Estland, Latvia og Litauen.  Fortsetter dette, er det vel snart NATOs tur til å få fredsprisen.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


8 KOMMENTARER

 1. ANKERARMEEN. EU og Tyskland har i de siste månedene framlagt offentlige dokumenter om en EU felles Kommandozentrale hvor kjerneEuropa skulle få en egen selvstendig hær. «EU Perspektiven für die Europäische Verteidigung 2020.»
  I denne EU hæren var det meningen at tyske Bundeswehr skulle være grunnfjellet og inkludere både Frankrike,Nederland,Tsjekkia og Slovakia,etc
  Men åpenbart kan folkene i Pentagon også lese tysk og oppgraderingen av USAs Ramstein kan jeg ikke forstå på annet vis enn en demonstrasjon på at USA fortsatt skal ha kontrollen over tysk militærpolitikk.
  Jeg vil tro Weltpolitik-fraksjonen av tyske imperialister skjærer tenner over Pentagons nakkegrep ved et større Ramstein,men på det nåværende stadium må de leve med det.

  Siden SVere i Klassekampen ivret for å ruste opp det norske Nato-forsvaret,måtte jeg inn på bloggen deres og lese det nye programmet nettopp vedtatt. Her klarer de det mesterstykke å gå utenom alle problemstillinger kastet opp av gamle og nye SVere i de siste månedene.
  Her redegjøres ikke om SV skal ruste opp forsvaret eller ikke.Heller ikke et ord om bruddet på norsk basepolitikk,ei heller om US Marines på Værnes og om rakettene rettet mot Russland.
  Det eneste jeg finner er dette:
  «Norge skal ikke delta i krigføring i Nato-regi».
  Høh?
  Når Norge prepareres for krig mot Russland er selvfølgelig denne i Nato-regi,hva skulle det ellers være?
  Klassekampen skriver heller ikke om Natos militærøvelser i og rundt Norge og der er vi nå.
  Det er visst «venstresida» de kaller dette?

 2. Trump vil bevilge 54 milliarder dollar ekstra til det militærindustrielle komplekset. Det er nok søt musikk i ørene på de 7 Goldman Sachs-banksterne han har fylt kabinettet sitt med, samt det assorterte utvalget neocons, militærindustrialister, sionister og krigshissere som fyller de øvrige posisjonene i «anti establishment»-kabinettet.

 3. Selvkritikk fra Trump-fansen? Helt åpenbart starter Trump nå opp som selve the WAR PRESIDENT i USA og det er ikke en eneste konflikt som ikke USA kaster seg inn i fra Korea,SørKinaHavet,Ukraina,Syria,Irak,Jemen,Venezuela,etc
  Enhver krigsteoretiker i historien ville sagt at dette er den totale galskap. Det er for mange kostbare fronter og for mange typer fiender.
  Men på snakk om galskap: hva skal man si om de norske «ekspertene» og Trumpfansen på document som fikk det for seg at USA på pasifistisk vis var iferd med å trekke seg tilbake fra verdenskonfliktene og slutte med globale regimeendringer og vold?
  Jeg oppdager at allerede Arne Garborg i 1879 var på sporet av den norske politiske infantilismen:
  «Tankeløysa og ansvarsløysa gjort til politisk prinsipp – ja det må vera norskt.»

  • Det er altfor mye kognitiv dissonans og rasjonalisering hos Trump-fansen. Ingen vilje til selvkritikk, ingen evne til å se hvem Trump egentlig er eller hvem han egentlig jobber for (Goldman Sachs & Co.). Fansen lar seg fortsatt lure av «anti establishment»-markedsføringen, altså det faktum at Trump pleide å bli (men ikke lenger blir) «demonisert» (omvendt psykologi) av MSM.

   Det fantes nok journalister og redaktører som virkelig fryktet at Trump var pasifist. Og derfor demoniserte de ham fordi han er «rasist, kvinnemisbruker og sinnssyk». (Men aldri fordi han er sionist.)

   Men så snart de oppdaget at han er enda mer krigersk og blodtørstig enn Obama/Bush, fikk pipen en annen lyd. Da begynte de å rose Trump. Så snart Trump begynte å tweete aggressivt mot Putin, ble MSM-journalistene riktig så begeistret.

   Når det er gått noen år og det fattige amerikanske prekariatet er like fattig og arbeidsledig som nå, kan det hende arbeidere i USA begynner å våkne opp. Men da er vel mange av dem også sysselsatt i militæret, i ferd med å utkjempe nye kriger rundt om på jorda, for å «spre fred og demokrati».

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.