Tyrkias utenriksminister: – Europas framtid vil ikke bli hyggelig

0

Den politiske krisa mellom Tyrkia og EU forsterker seg ytterligere. Den tyrkiske sultanpresidenten Recep Tayyip Erdoğan beskyldte Nederland for å være et land for statsterrorisme og for å være «råttent». Erdoğan sa at han vil mobilisere den muslimske verden til kamp mot fremmedhat, rasisme og islamofobi, ifølge referatet i den tyrkiske nettavisa Hurriyet. Antakelig anført av nestekjærligheten til Saudi-Arabia og Tyrkia.

Men igjen var det Tyrkias utenriksminister Melvut Cavusoğlu som dro retorikken enda noe hakk mot toppen. Han talte på et møte som det tyrkiske regjeringspartiet holdt i Erdine-provinsen. Han sa at «Europas framtid vil ikke bli hyggelig i det hele tatt.» Dette kom bare dager etter at Tyrkia hadde truet med å sender et par millioner flyktninger til Europa hvis ikke Tyrkia får det som de vil.

Cavusoğlu sa også det som alle kan se, nemlig at «Europa faller fra hverandre».

The situation that Europe has fallen into is really driving us to worry. Gradually they are going off a cliff, like the period before the Second World War. The European Union is falling apart.

Cavusoğlu truet med å si opp flyktningavtalen med EU hvis ikke tyrkiske borgere får visumfrihet til EU. Avtalen skal sikre Tyrkia 6 milliarder euro mot at Tyrkia hindrer en fortsatt flyktningstrøm til Europa. Men EU har holdt igjen det meste av pengene og krevd at Tyrkia må løsne på sin e stramme, såkalte antiterrorlover for å få resten av summen. Dette aksepterer ikke Tyrkia, og Cavusoğlu mer enn antydet at hele avtalen kan gå i vasken.

Og det er vel da Tyrkia har tenkt å gjøre sitt for at Europas framtid ikke blir hyggelig.

Ifølge Jens Stoltenberg og Erna Solberg er Tyrkia våre venner, et land vi er villige til å dø for i tilfelle krig. Men det er grunn til å spørre: Med slike venner, hvem har bruk for fiender?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.