Tyrkias utenriksminister: – Europas framtid vil ikke bli hyggelig

11

Den politiske krisa mellom Tyrkia og EU forsterker seg ytterligere. Den tyrkiske sultanpresidenten Recep Tayyip Erdoğan beskyldte Nederland for å være et land for statsterrorisme og for å være «råttent». Erdoğan sa at han vil mobilisere den muslimske verden til kamp mot fremmedhat, rasisme og islamofobi, ifølge referatet i den tyrkiske nettavisa Hurriyet. Antakelig anført av nestekjærligheten til Saudi-Arabia og Tyrkia.

Men igjen var det Tyrkias utenriksminister Melvut Cavusoğlu som dro retorikken enda noe hakk mot toppen. Han talte på et møte som det tyrkiske regjeringspartiet holdt i Erdine-provinsen. Han sa at «Europas framtid vil ikke bli hyggelig i det hele tatt.» Dette kom bare dager etter at Tyrkia hadde truet med å sender et par millioner flyktninger til Europa hvis ikke Tyrkia får det som de vil.

Cavusoğlu sa også det som alle kan se, nemlig at «Europa faller fra hverandre».

The situation that Europe has fallen into is really driving us to worry. Gradually they are going off a cliff, like the period before the Second World War. The European Union is falling apart.

Cavusoğlu truet med å si opp flyktningavtalen med EU hvis ikke tyrkiske borgere får visumfrihet til EU. Avtalen skal sikre Tyrkia 6 milliarder euro mot at Tyrkia hindrer en fortsatt flyktningstrøm til Europa. Men EU har holdt igjen det meste av pengene og krevd at Tyrkia må løsne på sin e stramme, såkalte antiterrorlover for å få resten av summen. Dette aksepterer ikke Tyrkia, og Cavusoğlu mer enn antydet at hele avtalen kan gå i vasken.

Og det er vel da Tyrkia har tenkt å gjøre sitt for at Europas framtid ikke blir hyggelig.

Ifølge Jens Stoltenberg og Erna Solberg er Tyrkia våre venner, et land vi er villige til å dø for i tilfelle krig. Men det er grunn til å spørre: Med slike venner, hvem har bruk for fiender?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


11 KOMMENTARER

 1. Thierry Meyssan på Voltaire.net skrev forleden at tyrkiske etterretningstjenesten MIT nå var Gudfaderen i det globale terroristiske Jihad.
  Europol skriver nå at immigrantsmugling er den raskest voksende sektor av organisert kriminalitet i verden med antatt 17 400 bandemedlemmer.
  For Tyrkias del er det grunn til å tro at De Grå Ulvene og MIT styrer denne butikken.
  Cavusoglus trusler er derfor helt realistiske saker. Tyrkia og deres MIT/Grå Ulver er istand til å lage et helvete i Europa.

  europol.europa.eu

 2. Hvordan har vi havnet i en situasjon der ukvemsord mellom land og blokker er blitt normen og ikke unntaket?

  Hvordan skal landene og blokkene komme seg ut av uføre?

 3. Det som er bra her er at Erdogan undergraver resten av økonomien i sitt eget land ved å totalt breme turismen. Dette kan få følger som han ikke ser akkurat nå. Det blir mange sinte sultne muslimske menn.

 4. Tyrkias utenriksminister har dessverre helt rett! Og ansvaret ligger hos politikerne i Europa! Skal jeg utdype » lite hyggelig» vil det ta stor plass, men med all den store muslimske innvandring og dertil islam som utrydder andre religioner, vil fremtiden fortone seg som lite hyggelig. Terrorisme og salafisme går hånd i hånd i europeiske land og islamske lover er faktisk snart endel av demokratiet! Og sharia domstoler for muslimer har allerede etablert seg mange steder i blant annet Storbritannia. Alt dette er politikerne for dumme til å forstå, eller de finner det i seneste laget å reagere siden de er så » demokratisk innstillt» og mediene som er bundet av den politiske korrekhet er gissler til det horrible som skjer.

 5. Er det noen som virkelig tror at Europas framtid uansett vil bli hyggelig? Tyrkia er vel ikke så dumme at de ønsker å melde seg inn i et konkursbo?

 6. Men Putin og og russiske hackere er mye, mye farligere, ikke sant? Det er det som NATO forteller oss. Bare hør på McCain, Stoltenberg, Eriksen Søreide og Brende.

 7. Saken mellom Tyrkia og Nerderland er ganske merkelig (og også Merkelig når det gjelder forholdet til Tyskland). Det er en konflikt som befinner seg på barnehagenivå (sandkassenivå). Tyrkiske myndigheter har nettopp vært i den tyrkiske foreningen i Drammen og har informert om samme sak, og det forløp helt uten rabalder og opptøyer.

  Det ser nå ut som om Tyrkia planlegger å kjøpe rakettsystem fra Russland.
  http://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2017/03/15/195286019/nato-landet-tyrkia-drofter-kjop-av-russisk-rakettsystem

  Skal vi tippe på en snarlig utmeldelse fra NATO?

 8. Europas fall spås fra mange hold i verden, uten at det ligger noen fienskap i det. Indre konflikter og store kostnader med invandring fra 3. verden, manglende råvarer og naturressurser.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.