USA planlegger å sende ytterligere 1000 soldater til Syria

0

Jihadiststyrkene som har ført stedfortrederkrigen i Syria på vegne av Vesten og oljediktaturene taper nå på alle fronter. Dette har ført til at USA nå går mer direkte inn sjøl. Nyhetsmedlinger fra en rekke kilder sier at Donald Trump vil gi klarsignal til å sende ytterligere 1000 soldater til det nordlige Syria i tillegg til de 900 spesialstyrkene som allerede er i landet. Siden dette ikke er godtatt av den syriske regjeringa, er det etter internasjonale lover nok en ulovlig krigshandling fra USAs side.

Den privat etterretningsorganisasjonen Stratfor skriver:

The U.S. military has drawn up plans to send as many as 1,000 additional troops to Syria as the coalition aligned against the Islamic State readies its offensive against Raqqa, military sources said, the Washington Post reported March 15. The plan, which has yet to win approval from U.S. Defense Secretary James Mattis or President Donald Trump, could double the number of American troops in Syria at the risk of further embroiling the United States in the country’s complex civil war and putting more U.S. personnel in harm’s way.

Neocontenketanken Institute for the Study of War skriver at beslutninga kanskje blir utsatt til etter den tyrkiske folkeavstemninga 16. april.

Iranske kilder hevder at USA-helikoptre har evakuert 10 IS-kommandanter fra Mosul. Dette er ikke bekreftet fra andre kilder.

Syriske Sana skriver at den syriske arméen har tatt kontroll over områdene rundt Palmyra og ødelagt IS-leire der. Hæren skal også ha tatt kontroll over Jazal-oljefeltet i Homsprovinsen.

Norge har lojalt støttet den katastrofale og ulovlige krigen mot Syria i snart seks år. Vi har spesialtropper som opererer ulovlig i Syria. Nå er det på tide å kreve en slutt på dette. Slutt på Norges deltakelse, både med soldater, forsyninger og sanksjoner og slutt på hele krigen. Uten støtte og forsyninger fra utlandet vil terroristenes krigføring bryte sammen.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelErdoğan: – Europa bruker nazimetoder mot oss, de vil få merke konsekvensene
Neste artikkelPenger kjøper bystyrets og kunstlivets gunst i Kristiansand
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).