USA planlegger å sende ytterligere 1000 soldater til Syria

12

Jihadiststyrkene som har ført stedfortrederkrigen i Syria på vegne av Vesten og oljediktaturene taper nå på alle fronter. Dette har ført til at USA nå går mer direkte inn sjøl. Nyhetsmedlinger fra en rekke kilder sier at Donald Trump vil gi klarsignal til å sende ytterligere 1000 soldater til det nordlige Syria i tillegg til de 900 spesialstyrkene som allerede er i landet. Siden dette ikke er godtatt av den syriske regjeringa, er det etter internasjonale lover nok en ulovlig krigshandling fra USAs side.

Den privat etterretningsorganisasjonen Stratfor skriver:

The U.S. military has drawn up plans to send as many as 1,000 additional troops to Syria as the coalition aligned against the Islamic State readies its offensive against Raqqa, military sources said, the Washington Post reported March 15. The plan, which has yet to win approval from U.S. Defense Secretary James Mattis or President Donald Trump, could double the number of American troops in Syria at the risk of further embroiling the United States in the country’s complex civil war and putting more U.S. personnel in harm’s way.

Neocontenketanken Institute for the Study of War skriver at beslutninga kanskje blir utsatt til etter den tyrkiske folkeavstemninga 16. april.

Iranske kilder hevder at USA-helikoptre har evakuert 10 IS-kommandanter fra Mosul. Dette er ikke bekreftet fra andre kilder.

Syriske Sana skriver at den syriske arméen har tatt kontroll over områdene rundt Palmyra og ødelagt IS-leire der. Hæren skal også ha tatt kontroll over Jazal-oljefeltet i Homsprovinsen.

Norge har lojalt støttet den katastrofale og ulovlige krigen mot Syria i snart seks år. Vi har spesialtropper som opererer ulovlig i Syria. Nå er det på tide å kreve en slutt på dette. Slutt på Norges deltakelse, både med soldater, forsyninger og sanksjoner og slutt på hele krigen. Uten støtte og forsyninger fra utlandet vil terroristenes krigføring bryte sammen.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


12 KOMMENTARER

 1. Våre alierte,i kampen mot det multikulturelle syria:
  http://www.catholicherald.co.uk/commentandblogs/2015/03/19/how-can-the-west-keep-up-good-relations-with-saudi-arabia-when-its-chief-religious-leader-wants-churches-destroyed/
  Ikke så lett å fatte hva vår regjering,holder på med.
  Men de har nok en plan.
  Som vill gavne også kristne i syria.
  Vi er nok bare mindre begavet,som ei evner, Ernas,og regjeringens geniale mesterstykke av en plan.
  Så vi gjør best,å tie.

 2. Norske politikere må komme på banen med klare krav til regjeringen om å avslutte våre utenlandsoperasjoner knyttet til krigen i Syria.

  Når det er stor usikkerhet om hva de styrkene anvendes til og for hvem de anvendes, har vi ingen grunn til å bruke norske skattekorner på å støtte USA´s imperialistiske krigføring, sammen med allierte som vi har mange bekreftede grunner til å betvile at effektivt bekjemper terror ved IS, Al-Qaida m.fl.

 3. Vil vi nå se krig direkte mellom Russland og USA i Syria?
  Hvis USA okkuperer østlige Syria, så er det vel klart for å legge rørledning fra Qatar og Saudi Arabia via Tyrkia frem til Europa.

 4. Trump har virkelig overrasket dere, gitt. Sjokkerende. Dere trodde faktisk at han kom med fred, til tross for alle advarslene fra meg og Jan Hårstad.

  Newsflash: De ekstra amerikanske soldatene som sendes ned nå, skal gi backup til IS. De skal trene opp, væpne, gi etterretning til og kjempe side om side med IS o.l. «moderate rebels».

  Legg merke til hvor sterke IS på mystisk vis blir i tiden fremover.

 5. USA har ødelagt store deler av araberverden med sin invasjon av Irak, dette banet veien ikke bare for ISIS, men for en lang rekke salafistgrupper. Og disse ble igjen støttet av Saudi Arabia, Qatar og Tyrkia, og spetakkelet var ett faktum. Libya kom etter og vi ser jo hva skjer der, ISIS og andre salafist grupper tar kontroll og sender videre våpen og folk inn til andre land som eks. Mali der terroristhandlinger er utbredt. For ikke å glemme flyktninger over Middelhavet og inn i Europa! Mange terrosister, det hersker det ingen tvil om, iallefall ikke hos de som har en aldri så liten hjerne og kan tenke selv! Amerikanerne kan virke smarte, men en ting har de ikke kunnskap om, islam! Det tror at demokrati kan innføres med bomber, dessverre, i denne del av verden » virker» ikke demokrati, kun hardhente metoder. Derfor var presidentene Hussein og Gadaffi de beste som eksisterte i araberverden, de holdt salafistene borte, faktisk hadde de utryddet analfabetisme og kvinner hadde frihet, det var ingen ISIS der, ingen som truet Vesten med islamistisk terrorisme slik vi ser idag! Det er beklagelig at lille Norge kaster seg med i dansen rundt «gullkalven» nede i Syria. Assad er ingen demokrat, men han har et vestlig preg, holder salafistene unna, hans kone er vokst opp i England, hva mer vil USA ha? Jo, at alle skal innrette seg etter dem, som i Ukraina der selv nabolandet Russland blir sett på som en fremmed, dette til tross for at de to nabolandene har historiske og språkelige relasjoner, at Krim har flertall av en russisk befolkning, USA finner ikke dette interessant, men her som i Midtøsten skal alle tas som ikke logrer for som amerikanerne selv utrykker det» verdens mektigste nasjon», og denne forestilling om at de er den mektigste er meget farlig, de vil ikke erkjenne at andre land kan komme opp økonomisk eller på andre måter, det er fortsatt USA som skal råde verdensarenaen, alene! Og Norge kan ikke annet enn å logre med, jeg observerer at USA som snakker om demokrati, ikke er veldig demokratisk, for har deres allierte egentlig annet valg enn å flørte med deres propaganda?

 6. Iran har nylig droppet petrodollaren. USA går alltid til angrep på land som dropper petrodollaren. Men Trump trenger et påskudd for å «innføre fred og demokrati» i Iran. Kort fortalt: Han trenger et falsk flagg-angrep. (Enten det er cyberangrep eller fysisk.)

  Det er veldig beleilig for Trump hvis «Iran» (CIA/Mossad) angriper USA/Vesten/Israel i morgen, 22. mars, siden dette vil gi Trump påskuddet han trenger for å kunne starte krigen mot Iran. Et sånt angrep er ekstra beleilig fordi det vil forene de steile frontene i USA. Et splittet folk blir forent bak en sterk leder som viser handlekraft og «tar et oppgjør med ondskapen». Patriotismen kommer til å øke, og horder av Trump-fans verver seg for å være «boots on the ground» i Iran. USA øker pengestøtten til IS og andre «moderate opprørere», for å prøve å styrte «det onde iranske regimet». Og mediene våre hyller Trump for å være en samlende kraft som bruker bomber og granater for å spre «fred, demokrati og vestlige verdier» til «undertrykte iranere» som «lider under en tyrannisk despot». Alex Jones, Breitbart, ZeroHedge o.a. Trump-propagandister, blir heiagjengen som står på sidelinjen og oppildner hordene av blodtørstige amerikanere.

  • Hvis det kommer et stort angrep mot Vesten/Israel i morgen, får enten Iran, Syria eller Russland skylden. Eller en kombinasjon av disse landene.

   Alternativet er at det skjer noe dramatisk i Sør-Kina-havet. F.eks. et amerikansk/israelsk angrep mot et amerikansk skip, som Kina får skylden for.

 7. Steigan påpeker at jihadistene nå taper på alle fronter. Men fremstiller det som om Trump sender styrker til Syria for å hjelpe jihadistene. Er det sikkert at det er det som skjer? Eller er det slik at Trump har stanset alle støtte til jihadistene og at de derfor faller sammen? Så kan man tenke seg at Trump vil at USA skal gjøre sitt for «to finish him of» som man sier i boksing….?
  I tillegg til å gi IS nådestøtet kan man tenke seg at USA ønsker å ha noen tropper i Syria for å ha et ord med i laget i fredsforhandlinger. Jeg velger å tro at Trump er mye bedre enn Obama. I hvert fall inntil videre.

 8. Enda en gang fikk vi bekreftet at Albert Pike snakket sant.

  Nå splittes befolkningen ytterligere, til glede for eliten. («Splitt og hersk».) Hvis London-hoaxerne fabrikkerer en link mellom den påståtte gjerningsmannen og Iran nå, har Trump påskuddet han trenger for å starte krigen han har lovet sine puppet masters i Israel og Skull & Bones.

  Og «anti establishment»-Le Pen gjør et brakvalg, slik eliten vil, siden hun er like sionistisk, splittende og blodtørstig som «anti establishment»-Trump.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.