USA: Nye spesialstyrker til Midtøsten og Afrika

0
USAs spesialstyrker på ulovlig oppdrag i Syria

Pentagon har i det stille beordret nye spesialstyrker til Midtøsten og Nord-Afrika samtidig med en serie med amerikanske flyangrep på Jemen, sier antiterroreksperter til ABC News. Nettavisa skriver videre:

The moves appear to signal that the U.S. military is kicking off a more aggressive counterterrorism campaign — with the encouragement of President Trump — in a stepped up effort against the al-Qaeda in the Arabian Peninsula (AQAP) terror group in lawless Yemen, as well as ISIS strongholds in Syria and areas in North Africa where both groups have spread to in recent years, current and former special operations veterans said.
The Trump administration in late January launched the first known ground force operation in Yemen in two years followed by an unprecedented two-dozen or more airstrikes this week targeting al-Qaeda’s most dangerous affiliate, including airstrikes Thursday night. This week also saw the killing of al-Qaeda’s overall deputy leader in a U.S. drone strike in northwestern Syria.
Det er elitestyrker fra US Armys Delta Force og Navy SEALs som skal sendes til Syria og Irak og til Afrikas horn, angivelig for å slåss mot IS og al-Qaida.

Donald Trump vil altså ha «flere støvler på bakken» i Midtøsten og Nord-Afrika. Og hans regjering har også sørget for USAs første bakkeoperasjoner i Jemen kombinert med flyangrep.

Det hevdes at de nye spesialstyrkene skal slåss mot IS og al-Qaida, men det kan godt hende at de har andre oppgaver også. CNN skriver at spesialstyrkene i Syria bruker lokale informanter til å markere bombemål slik at amerikanske bombefly vil ha koordinater å bombe etter.

A smaller number of the volunteers are also taught how to be forward observers for air strikes, which involves learning how to spot and report targets and also how to call in coordinates. That information may eventually result in US airstrikes once the information has been properly vetted.

Dermed kan dette like gjerne være forberedelser til opptrapping av krigføringa. Det er altså ingenting som tyder på at USA slutter med sin sedvanlige bombing av andre land. De nye spesialstyrkene kan godt vise seg å bli fortroppene for en mye større krigsinnsats i hele regionen.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.