Tyrkia spionerer på tyrkere i Tyskland

6
Erdogan har vist evne til å påvirke Angela Merkel

Tyske delstatsmyndigheter advarer tyrkiske innbyggere i Tyskland mot den tyrkiske etterretningstjenestens spionasje mot dem. Dette skriver Süddeutsche Zeitung.

Tyrkia har gitt den tyske etterretningstjenesten ei liste over tyrkere bosatt i Tyskland som Ankara mener er agenter for Gülenbevegelsen. Det er denne lista som er utgangspunkt for advarslene. Delstatsmyndighetene i Nordrhein-Westfalen har gått et skritt lenger og advart tyrkiske borgere mot mulige represalier hvis de returnerer til hjemlandet.

Dette skjer under opptakten til den tyrkiske folkeavstemning 16. april som eventuelt vil gjøre Tyrkia til noe nær et presidentdiktatur. 1,7 millioner tyrkere i Tyskland har stemmerett ved folkeavstemninga og tyrkiske myndigheter har lagt stor vekt på å vinne dem for ja-sida. Dette har fått forbindelsene mellom Tyrkia og EU til å surne ganske betraktelig.

Deutsche Welle skriver at denne konflikten har brakt forholdet mellom Tyrkia og Tyskland til et «historisk bunnivå».

Norbert Lammert, som er president i Forbundsdagen, sier til Handelsblatt at Erdoğan prøver å avskaffe demokratiet og innføre et autoritært system.

I Sveits har myndighetene innledet kriminaletterforskning mot eventuell tyrkisk spionasje.

Så det er tydelig feststemning mellom Tyrkia og Europa for tida. Dette følger etter at utenriksministeren har truet Europa med religionskrig og presidenten har sagt at europeiske innbyggere ikke vil kunne gå trygt på gata.

Både den fryktede tyrkiske etterretningstjenesten MIT og fascistorganisasjonen De grå ulvene er djupt infiltrert i Tyskland. Tysk etterretning hevder at de sistnevnte er den største høyreekstreme organisasjonen i Tyskland.

MIT skal ha nærmere 6000 informanter i Tyskland, skriver Die Welt. De driver overvåking av kurdere spesielt, men også av opposisjonelle tyrkere.

I tillegg kommer naturligvis infiltratører fra terroristorganisasjoner som IS.

Tysk politikk seirer virkelig på alle fronter om dagen.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

  1. Her var jo lite nytt. Fem(?) tyrkiske offiserer stasjonert i Norge har jo fått asyl her, fordi Erdogan krevde dem heim igjen, og de er – med rette – redde for fengsling og det som verre er. 16. april blir en «D-dag» for Europa.

  2. Jag begriper inte hur ett land som Tyskland kan tillåta utländska partier att agera bland sina egna medborgare. Det grundläggande felet är att Tyskland tillåter dubbelt medborgarskap. Det har effekten att det dubbla medborgarskapet skyddar turkiska brottslingar från att häktas och ställas inför domstol i Tyskland. De slipper undan genom att resa till sitt andra hemland. Turkiet lämnar nämligen inte ut sina egna medborgare.

  3. Tenk om det på et tidspunkt skulle bli brudd eller krig mellom Tyrkia og NATO-landene (feks ifbm løsrivelse av Kurdistan eller ifbm krig med Russland hvor Tyrkia er alliert med Russland).

    • Rysslands allians med Turkiet är nog bara tillfällig. Ryssland kommer inte att ge sig in på äventyr för Turkiets räkning. Erdogan är galen. Det enda han är bra på att skaffa sig fiender.

  4. En serie reportasjer i november og desember 2016 viste at det tyrkiske ultranasjonalistiske partiet MHP og ungdomsorganisasjonen “De grå ulver” var knyttet til fotballklubben Fjell SK. To sentrale lokalpolitikere viste seg å være blant de mest aktive representantene for MHP og De grå ulver i Norge. Saken skapte bølger og fikk politiske konsekvenser. Drammen Aps Havva Cukurkaya oppfordret til boikott av Drammens Tidende på en lukket Facebook-side og trakk seg senere fra Ap. Drammen Senterpartis store valgmagnet i 2015 og første vara til bystyret, Tayfun Candogan, trakk seg fra Sp i desember. Skup.no, “Grå ulver og røde kluter ” -da Drammens Tidende avslørte tyrkisk høyreekstremisme i lokalpolitikken”.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.