Palmyra er frigjort igjen

0

Med støtte fra russisk flyvåpen har den syriske hæren frigjort Palmyra for annen gang fra IS/Da’esh. Den syriske overkommandoen sa 2. mars 2017 at den historiske byen Palmyra med omgivelser var gjenerobret, og at terroristenes styrker hadde lidd store tap.

Det syriske nyhetsbyrået Sana skriver:

The Army’s Command said in a statement that the army units, in cooperation with the allied and backing forces, re-established control over the city of Tadmur (Palmyra) and the areas surrounding it following a series of successful military operations, supported by the Syrian and Russian air forces.

Palmyra er en ruinby fra antikken som ligger i en oase i Syrias ørken ved den moderne byen Tadmur. Stedet står på UNESCOs verdensarvliste. Byen var et viktig handelsknutepunkt, og ruinene reflekterer gresk, romersk og persisk påvirkning, så vel som lokale stiler. Mest kjent var et 2000 år gammelt tempel viet til guden Bel, som IS jevnet med jorden i slutten av august 2015.

Forrige gang den syriske hæren erobret Palmyra var i mars 2016. 

Høsten 2016 tok IS imidlertid byen tilbake. Den jihadistiske gruppa har kunnet regruppere fra Irak da den USA-støttede kurdiske styrker åpnet en fluktkorridor for dem fra Mosul. IS har også hatt nytte av at USA bombet den syriske troppestyrken som holdt dem stangen i Deir Ezzor.

Og nå er altså Palmyra befridd på ny, men jeg må oppriktig innrømme at jeg ikke har registrert noen jubel fra norske medier eller politikere, som sier seg å være sterke motstandere av IS.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.