Palmyra er frigjort igjen

3

Med støtte fra russisk flyvåpen har den syriske hæren frigjort Palmyra for annen gang fra IS/Da’esh. Den syriske overkommandoen sa 2. mars 2017 at den historiske byen Palmyra med omgivelser var gjenerobret, og at terroristenes styrker hadde lidd store tap.

Det syriske nyhetsbyrået Sana skriver:

The Army’s Command said in a statement that the army units, in cooperation with the allied and backing forces, re-established control over the city of Tadmur (Palmyra) and the areas surrounding it following a series of successful military operations, supported by the Syrian and Russian air forces.

Palmyra er en ruinby fra antikken som ligger i en oase i Syrias ørken ved den moderne byen Tadmur. Stedet står på UNESCOs verdensarvliste. Byen var et viktig handelsknutepunkt, og ruinene reflekterer gresk, romersk og persisk påvirkning, så vel som lokale stiler. Mest kjent var et 2000 år gammelt tempel viet til guden Bel, som IS jevnet med jorden i slutten av august 2015.

Forrige gang den syriske hæren erobret Palmyra var i mars 2016. 

Høsten 2016 tok IS imidlertid byen tilbake. Den jihadistiske gruppa har kunnet regruppere fra Irak da den USA-støttede kurdiske styrker åpnet en fluktkorridor for dem fra Mosul. IS har også hatt nytte av at USA bombet den syriske troppestyrken som holdt dem stangen i Deir Ezzor.

Og nå er altså Palmyra befridd på ny, men jeg må oppriktig innrømme at jeg ikke har registrert noen jubel fra norske medier eller politikere, som sier seg å være sterke motstandere av IS.

 

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

  1. Gledelig nyhet! Jeg var i Palmyra for 16 år siden. Ble kjent med blant annet familien til en syrisk offiser. Var hjemme hos dem. Har dessverre mistet kontakten med familien. De var åtte barn, nå er de voksne. Men hvordan har det gått med dem? Innbyggerne i Palmyra er de mest gjestfrie jeg noensinne har truffet. Det skjærer meg i hjertet å høre om IS sine herjinger. Samtidig overraskes jeg ikke over at mainstream media nesten ikke nevner at byen er gjenerobret fra IS. Det passer ikke inn i fortellingen deres om det fæle Assad-regimet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.