Flamsk prest i Syria: – Mediadekningen om Syria er den største medialøgnen i vår tid

19

Den flamske fader Daniël Maes (78) bor i Syria i klosteret Mar Yakub fra 1600-tallet i byen Qara, 90 kilometer nord for hovedstaden Damaskus. Fader Daniel har vært vitne til «borgerkrigen», og ifølge han er vestlige mediers rapporter om krigen i Syria svært misvisende. Kort sagt: «Amerikanerne og deres allierte ønsker å fullstendig ruinere landet»


Intervjuet sto opprinnelig i Algemeen Dagblad, som er en av de største avisene i Nederland: Publisert på norsk av Derimot.no


Daniël Maes

Intervjuer: Du er svært kritisk til mediadekningen i Syria. Hva er det som bekymrer deg?

Fader Daniel: Ideen om en folkelig oppstand mot president Assad er absolutt feil. Jeg har bodd i Qara siden 2010, og jeg har sett med mine egne øyne hvordan agitatorer fra utsiden av Syria har organisert protester mot regjeringen, og har rekruttert unge mennesker. Dette ble filmet og sendt ut på luften av Al Jazeera for å gi inntrykk av at det foregikk et opprør. Det ble begått mord av utenlandske terrorister mot Sunnier og kristne samfunn i et forsøk på å så religiøs og etnisk splid blant det syriske folket. Mens det etter min erfaring er det syriske folket faktisk er svært forent.

Før krigen var dette et harmonisk land; en sekulær stat med forskjellige religiøse samfunn som levde fredelig side ved side. Det var så å si ingen fattigdom, det var gratis undervisning og helsestellet var godt. Det var riktignok ikke mulig å fritt uttrykke sine politiske synspunkter. Men folk flest brydde seg ikke om det.

Intervjuer: Moder Agnes-Mariam i ditt Mar Yakub («St. Jacob») klosteret er anklaget for å ha tatt side med regimet. Hun har venner på høyeste nivå.

Fader Daniel: Moder Agnes-Mariam hjelper befolkningen. Hun har nylig åpnet et suppekjøkken i Aleppo, der det blir delt ut 25 000 måltider fem ganger i uken. Se på det – det er mirakuløst at vi fortsatt er i live. Dette skylder vi hæren til til Assads regjering og til Vladimir Putin, fordi han bestemte seg for å gripe inn da opprørerne truet med å ta makten.

Klosteret Mar Yakub

Da tusener av terrorister slo seg ned i Qara, ble vi redde for livene våre. De kom fra Gulf-statene, Saudi-Arabia, Europa, Tyrkia og Libya, og det var mange tsjetsjenere der også. De dannet en utenlandsk okkupasjonsstyrke som var alliert med al Qaida og andre terrorister. De var væpnet til tennene av Vesten og deres allierte med den hensikten å gå til aksjon mot oss. De sa faktisk «Dette landet tilhører oss nå». Ofte var de ruset, de slåss mot hverandre, og om kveldene skjøt de helt tilfeldig rundt seg. Vi måtte gjemme oss i krypten i klosteret i lang tid. Da den syriske hæren jaget dem vekk, var alle lykkelige – de syriske innbyggerne fordi de hater fremmede opprørere, og vi fordi freden hadde kommet tilbake.

Intervjuer: Du sier at den syriske hæren beskytter sivile. Allikevel er det alle slags rapporter om krigsforbrytelser som er begått av Assads styrker, slik som bombardementet med tønnebomber.

Fader Daniel: Vet du ikke at mediadekningen om Syria er den største medialøgnen i vår tid? De har solgt det rene tøv om Assad. I virkeligheten var det opprørerne som plyndret og drepte. Tror du at det syriske folket er dumme? Tror du disse menneskene ble tvunget til å heie på Assad og Putin? Det er amerikanerne som har en hånd om alt dette – for rørledningene og naturressursene i denne regionen, og for å hindre Putin.

Saudi-Arabia og Qatar ønsker å etablere en sunni-stat i Syria, uten religiøs frihet. Derfor må Assad gå. Vet du – da den syriske hæren forberedte seg til kampene i Aleppo, kom muslimske soldater til meg for å bli velsignet. Mellom vanlige muslimer og kristne er det ikke noen problemer. Det er disse radikale islamistene og vestlig-støttede opprørere som ønsker å massakrere oss. De hører alle til al Qaida og IS. Det finnes ikke moderate soldater lenger.

Intervjuer: Du nevnte en gang Hillary Clinton som «en djevel i hellig vann», fordi hun som utenriksminister med vilje forverret konflikten.

Fader Daniel : Jeg er tilfreds med Trump. Han ser det som enhver normal person forstår: At De Forente Stater bør stanse å undergrave land som har naturressurser. USAs forsøk på å påtvinge oss en unipolar verden er det største problemet. Trump forstår at radikal islam er en mye større trussel enn Russland.

Hva bryr jeg meg om at han av og til tar av seg buksene? Hvis Trump praktiserer geopolitikk på den måten har har lovet å gjøre, da ser framtiden lys ut. Da vil det bli det samme som Putins tilnærming. Og vi får håpe da at det vil bli en løsning for Syria, og at freden vil komme tilbake.

Intervjuer: Du forstår vel at din analyse er kontroversiell og vil få mye kritikk?

Fader Daniel: Jeg snakker ut fra personlige observasjoner. Og ingen behøver å tro på meg, ikke sant? Men jeg vet én ting: Media kan enten ta del i massakrene mot det syriske folket, eller de kan hjelpe det syriske folket, med sin mediadekning. Dessverre er det altfor mange etterapere og kujoner blant journalistene.

 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


19 KOMMENTARER

 1. Her ser vi systempressen i den vestlige verden som har servert oss som ikke er sannhet. Takk til fader Daniel for sanne ord. Må Herren velsigne deg i et og alt.

  • Ja, fra omkring 1910 så er det meste bare løgn og fanteri. De fleste bør se dokumentarfilmen «Everything is a Rich Man’s Trick», selv om den har utelatt viktige momenter, som at bolsjevikene ble finansiert og støttet av de samme kreftene som finansierte og støttet Hitler: https://youtu.be/U1Qt6a-vaNM

 2. Takk igjen til Steigan.no som formidler så begripelig at vi som har pustet en stund endelig kan lese oss inn i sannhet ..

 3. Denne reportasjen bør så mange som mulig lese ..sannheter kommer nå etterhvert frem mere og flere. Det er merkelig at ikke poltikerne og medianorge begynner å ta kuvendig i deres forhold til Syria og midtøstenproblematikken. Er de redd for sitt eget ego mon tro..Tja jeg vil nå si at det burde vært reist søksmål mot de norske «overgriperne» (regjering ,storting, media) for sin delaktighet i «feilvurdelingene», skal vi tro for å tekke EU (Merkel) og USA (Clinton/Obama)
  Rolf Tømmerås

 4. Dette ble vel godt belyst gjennom #Podesta e-mails , og går vel mot foreningsmodellen til Soros og deres mulitkulturelle grenseløse svindel?

 5. PÅ TIDE Å VÅKNE!
  Ja, skulle vi ikke tro han som lever midt i dette? Skal vi som ikke bor der og ikke kjenner folk som bor der , høre på de andre som heller ikke lever der, og tro dem? Journalister og medier som er styrt av penger og diktert til å si det Obama og Clinton ville? Nå må vi snart lære, at Media serverer det som selger og forfører ( til å tro løgnen); ikke det som er sant.Nå skal sannheten fram og de minste skal bli de største; små artikler skrevet av ukjente journalister, bringer vitner fra virkeligheten.

 6. Når jeg ser på siden din så ser det ut som om du legger ut mest mulig stoff som går på å sverte USA og prate opp Russland. Med andre ord er du like ensidig som i gamle dager – bortsett fra at da var det Formann Mao som var det store forbildet – og jeg lurer nesten på om du får lønn fra Russland for å produsere «fake news» når jeg leser siden din. Nå skal jeg innrømme at USA’s historie er full av skitne triks og trist lesning den også, men din ensidighet slutter aldri å overraske meg.

 7. Om den større del av befolkningen som bryr seg noenlunde med politikk skal forstå og akseptere at Syria konflikten er slik som Presten sier, da må de også være parat til å forstå at vår ledelse og deres venner høyere opp er fienden.

  DET er tungt og vanskelig det. Det er som å innrømme keiserens nye klær. Som å innse at WTO bygningens fall var en konsekvens av en ordinær og kontrollert sprengrivning. Ikke engang videoen av bygning 7 som blir sprengrivd senere på dagen, utruffet av fly kan rikke på de troende.

  Det er så mye som er investert og bygget over de «sannhetene» som folk har, det er tilogmed tatt opp mye gjeld over dem, og jobbene de har, har de kanskje pga lojaliteten. Og det forplanter seg videre – for deres egne barns skyld vil de ikke forandre syn.

 8. Dersom dette er virkeligheten, må noen ta initiativ til større demonstrasjonstog i hele Europa. Livsfarlig å bli bedratt på denne måten.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.