EUs økonomisjef: – EU trenger mer penger på grunn av krig

0

EUs økonomikommisær, Günther Oettinger, vil innføre en ny oljeskatt, skriver DWN. Oettinger er blitt intervjuet av avisa Handelsblatt, og der går han inn for en oljeskatt på «en til to cent per liter». (Den vil sikkert bli markedsført som «klimatiltak».)

Brexit har stilt EU overfor et betalingsproblem, siden Storbritannia var netto bidragsyter til EUs budsjetter. Dessuten sier Oettinger at  utgiftene til krig, flyktningkrise og kamp mot terror gjhør det nødvendig å øke inntektene.

Det han ikke sier er at disse utgiftene er sjølpåført. De er produkter av USAs kriger som EU lojalt har sluttet opp om. Og i USA forlanger Donald Trump at Europa skal betale mer av kostnadene med NATO. Det er ikke Europa klart for, men Oettinger prøver altså å tette noe av inntektsgapet med enda en skatt. Det spørs hvor populært det blir i et år da de politiske strømningene i Europa går i retning av opprør mot Brussel.

Oettinger går også inn for å kutte landbrukssubsidiene i EU.

Frankrike (22%) og Spania (15%) er de to største mottakerne av landbruksstøtte i EU. Trusler om kutt i landbruksstøtten til Frankrike ville være årets gave fra EU-kommisjonen til Marine Le Pens valgkamp.Lederen av Front National har nå 27% oppslutning i franske meningsmålinger, og leder klart på de andre kandidatene.

Det er opplagt at EUs finansknipe også vil bli overført til Norge gjennom EØS. Norske skattebetalere og forbrukere vil bli nødt til å betale mer for EUs støtte til krig.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.