EUs økonomisjef: – EU trenger mer penger på grunn av krig

3

EUs økonomikommisær, Günther Oettinger, vil innføre en ny oljeskatt, skriver DWN. Oettinger er blitt intervjuet av avisa Handelsblatt, og der går han inn for en oljeskatt på «en til to cent per liter». (Den vil sikkert bli markedsført som «klimatiltak».)

Brexit har stilt EU overfor et betalingsproblem, siden Storbritannia var netto bidragsyter til EUs budsjetter. Dessuten sier Oettinger at  utgiftene til krig, flyktningkrise og kamp mot terror gjhør det nødvendig å øke inntektene.

Det han ikke sier er at disse utgiftene er sjølpåført. De er produkter av USAs kriger som EU lojalt har sluttet opp om. Og i USA forlanger Donald Trump at Europa skal betale mer av kostnadene med NATO. Det er ikke Europa klart for, men Oettinger prøver altså å tette noe av inntektsgapet med enda en skatt. Det spørs hvor populært det blir i et år da de politiske strømningene i Europa går i retning av opprør mot Brussel.

Oettinger går også inn for å kutte landbrukssubsidiene i EU.

Frankrike (22%) og Spania (15%) er de to største mottakerne av landbruksstøtte i EU. Trusler om kutt i landbruksstøtten til Frankrike ville være årets gave fra EU-kommisjonen til Marine Le Pens valgkamp.Lederen av Front National har nå 27% oppslutning i franske meningsmålinger, og leder klart på de andre kandidatene.

Det er opplagt at EUs finansknipe også vil bli overført til Norge gjennom EØS. Norske skattebetalere og forbrukere vil bli nødt til å betale mer for EUs støtte til krig.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

 1. Det koster å føre krig. Og som alltid det er folket som sponser denne produksjon av menneskelig lidelse. Herskernes dilemma har alltid vært: hvor mye kan folket skattlegges før de går til opprør?

 2. Denne gangen vil det ikke nytte å øke skattene, for HELE det Kriminelle «Økonomisystemet» vil falle i sammen i SEG SELV, dominobrikkene vil falle dette året og frem til 2020 – og vi vil se de mer våkne og oppegående politikere og Sentralbanksjefer pensjonerer seg snarest – men Pensjon og belønning vil det bli lite av – for oss ALLE. Jeg tror svært få virkelig begriper hvor alvorlig situasjonen i verden er. De fleste lever i sin drømmeverden om at STATEN, vår moderne GUD, Fader og Moder skal redder oss alle. Kun det enkelte INDIVID har Ansvar for eget liv, (ikke for alle andre i verden, de har selv medfødt power og kreativitet de kan ta i bruk) – men det betyr SELVSTENDIGHET og FRIHET…og akkurat det er vel mest fryktet. Hvert enkelt menneske ER så uendelig mye mer enn hva vi er blitt indoktrinert til å TRO på. Håpet er at etter den historiske nedturen som allerede er igang, vi kan bidra til nettopp mer INDIVIDUELL anerkjennelse av ENS EGET SELV – ikke av noen Regjering, Presteskap, Media, eller Politiske Partier, men STARTE med å respektere og anerkjenne sin EGEN VERDI og SKAPERKRAFT. Friheten ligger ikke i Splittelsen i mellom Godt eller Ondt – men anerkjennelsen av at Hvert Individ er en hel verden i SEG SELV, er SIN EGEN AUTORITET, dersom denne friheten Velges – med uendelige muligheter, også til å gjøre det såkalt Umulige Mulig og Inspirere andre til det samme. ALT NYTT i denne verden startet med NYE IDEER, men først må man kvitte seg med DE GAMLE som holder en i samme sporet.

  There is no need to run outside
  For better seeing,
  Nor to peer from a window. Rather abide
  At the center og your being;
  For the more you leave it, the less you learn.

  LAO-TZE

  A God has made His abode within our breast;
  when He rouses us, the glow of inspiration warms
  us; the holy rapture springs from the seeds of
  the divine mind sown in man.

  OVID

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.