Trump: – NATO er avleggs, EU et redskap for Tyskland

8

Påtroppende president i USA, Donald Trump, er blitt intervjuet av tyske Bild og britiske Sunday Times og har for første gang siden valget uttalt seg i mer enn twitterformat om sin politikk og strategi.

I intervjuet med Bild sa han at

NATO er avleggs, for det første fordi den ble skapt for mange år siden og for det andre fordi landene betaler ikke det de burde og for det tredje klarer ikke NATO å ta seg av terrorismen.

I intervjuet med Sunday Times sa Trump at brexit er bra og at en handelsavtale mellom USA og Storbritannia vil «komme på plass kjapt og den vil bli skikkelig».

Om EU sa Trump til Bild at:

Storbritannia er smarte som forlater EU, fordi EU bare er et instrument for Tyskland. Spør du meg så vil flere land forlate EU.

I intervjuene markerte Trump en tydelig kritikk mot Tyskland. Han kritiserte Tyskland for å bruke EU til å bekjempe USA i internasjonal handel. Han var også svært krass i kritikken av Angela Merkel som han kritiserte for å føre en «katastrofal flyktningpolitikk».

Om Russland gjentok Trump at han er villig til å redusere sanksjonene mot Russland og «inngå noen gode avtaler med dem» mot en gjensidig nedrustning av atomvåpen.

Tyske Angela Merkel har så langt vært iskald i sitt forhold til den nyvalgte presidenten. Ifølge Deutsche Wirtschafts Nachrichten vil hun avvente presiendtinnsettelsen før hun tar noen kontakt.

I EU og NATO biter man tydeligvis negler i angst for hva den nyvalgte presidenten vil foreta seg. Det ser nesten ut som om europeiske ledere håper på et mirakel i Washington i form av en eller annen form for kupp mot Trump.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


8 KOMMENTARER

  1. Vi stemte nei i 1972 og 1994. Nå syns msm og venstresida er det gale når UK tar hatten og går, og ennå verre at Dt stiller veldig fornuftige spørsmål om EU. Det pinligste er jo at EU har skapt fred i Europa, som faktisk er uttrykk for lite viten og dårlig skjønn. Det syns jo ganske klart nå at Nato trenger en grundig work-up nå, særlig innen beslutningsstruktur. Nato skal jo sikre oss og sikre freden, ikke surre rundt i verden med ladde våpen.

  2. Det Steigan oppsummerer her er de enkle fakta som plutselig omgir oss og som ikke bare alle kan forstå, men som det faktisk er nødvendig å ta stilling til. Jeg får nesten lyst til å sitere Ibsen i et brev til Georg Brandes fra en annen politisk turbulent tid for 150 år siden: «Alt andet end det bestående, det er for mig det bestemmende.» Og slik er det. De bestemmende i politikken i dag er folk som har manøvrert seg inn i svær matnyttige maktposisjoner som de ønsker å beholde og utvide for sin egen del og ikke for dem de er satt til å tjene. Og når de nå ser at makten faktisk er i ferd med å glippe så tyr de til sjofle midler som bla. meningssensur og desinformasjon i sine statsstøttede medier. Uten internett ville oposisjon mot dette vært håpløst. Makt er selvforsterkende. Men nå er folk lei. Vi er på vei inn i en ny tid som ingen kan stanse.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.