Trump: – NATO er avleggs, EU et redskap for Tyskland

0

Påtroppende president i USA, Donald Trump, er blitt intervjuet av tyske Bild og britiske Sunday Times og har for første gang siden valget uttalt seg i mer enn twitterformat om sin politikk og strategi.

I intervjuet med Bild sa han at

NATO er avleggs, for det første fordi den ble skapt for mange år siden og for det andre fordi landene betaler ikke det de burde og for det tredje klarer ikke NATO å ta seg av terrorismen.

I intervjuet med Sunday Times sa Trump at brexit er bra og at en handelsavtale mellom USA og Storbritannia vil «komme på plass kjapt og den vil bli skikkelig».

Om EU sa Trump til Bild at:

Storbritannia er smarte som forlater EU, fordi EU bare er et instrument for Tyskland. Spør du meg så vil flere land forlate EU.

I intervjuene markerte Trump en tydelig kritikk mot Tyskland. Han kritiserte Tyskland for å bruke EU til å bekjempe USA i internasjonal handel. Han var også svært krass i kritikken av Angela Merkel som han kritiserte for å føre en «katastrofal flyktningpolitikk».

Om Russland gjentok Trump at han er villig til å redusere sanksjonene mot Russland og «inngå noen gode avtaler med dem» mot en gjensidig nedrustning av atomvåpen.

Tyske Angela Merkel har så langt vært iskald i sitt forhold til den nyvalgte presidenten. Ifølge Deutsche Wirtschafts Nachrichten vil hun avvente presiendtinnsettelsen før hun tar noen kontakt.

I EU og NATO biter man tydeligvis negler i angst for hva den nyvalgte presidenten vil foreta seg. Det ser nesten ut som om europeiske ledere håper på et mirakel i Washington i form av en eller annen form for kupp mot Trump.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.