Sanne ord fra en milliardær

0

– Det er ingen som stjeler jobbene deres, dere bruker for mye på krig. Dette sa milliardæren Jack Ma til USA på World Economic Forum i Davos. Ma er milliardær og grunnlegger av og toppsjef for netthandelsselskapet Alibaba. Det er ikke så ofte en milliardær har et sånt klarsyn, så vi kan fint sitere ham videre:

Over the past thirty years, the Americans had thirteen wars spending 14.2 trillion dollars,” “What if they spent a part of that money on building up the infrastructure, helping the white-collar and the blue-collar workers? No matter how strategically good it is, you’re supposed to spend money on your own people.”

14.200 milliarder dollar, eller nokså nær 20 norske oljefond, er altså det USA har brukt på kriger de siste tretti år ifølge Jack Ma. og da er ikke de kostnadene som dette har påført ofrene regnet med. Investering i ødeleggelser og død i stedet for jobber og infrastruktur og næringsutvikling, det er ettermælet Obama og hans forgjengere.

Og hvem tjente på krigene? Jo det var våpenindustrien og Wall Street. Jack Ma har noen sannhetsord til:

And what happened? The year 2008: the financial crisis wiped out 19.2 trillion dollars in the USA alone and destroyed 34 million jobs globally. So what if the spent on Wall Street and the Middle East was spent on the Mid-West of the United States, developing the industry there? That could change a lot.”

Som vi vet ble statskassa i USA brukt som kassakreditt for insolvente storbanker og deres eiere. Og 95% av veksten etter finanskrisa gikk til de 1% rikeste.

Og så er rikfolkene og deres talende hoder i mediene overrasket over at folk er forbannet.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.