Sanne ord fra en milliardær

25

– Det er ingen som stjeler jobbene deres, dere bruker for mye på krig. Dette sa milliardæren Jack Ma til USA på World Economic Forum i Davos. Ma er milliardær og grunnlegger av og toppsjef for netthandelsselskapet Alibaba. Det er ikke så ofte en milliardær har et sånt klarsyn, så vi kan fint sitere ham videre:

Over the past thirty years, the Americans had thirteen wars spending 14.2 trillion dollars,” “What if they spent a part of that money on building up the infrastructure, helping the white-collar and the blue-collar workers? No matter how strategically good it is, you’re supposed to spend money on your own people.”

14.200 milliarder dollar, eller nokså nær 20 norske oljefond, er altså det USA har brukt på kriger de siste tretti år ifølge Jack Ma. og da er ikke de kostnadene som dette har påført ofrene regnet med. Investering i ødeleggelser og død i stedet for jobber og infrastruktur og næringsutvikling, det er ettermælet Obama og hans forgjengere.

Og hvem tjente på krigene? Jo det var våpenindustrien og Wall Street. Jack Ma har noen sannhetsord til:

And what happened? The year 2008: the financial crisis wiped out 19.2 trillion dollars in the USA alone and destroyed 34 million jobs globally. So what if the spent on Wall Street and the Middle East was spent on the Mid-West of the United States, developing the industry there? That could change a lot.”

Som vi vet ble statskassa i USA brukt som kassakreditt for insolvente storbanker og deres eiere. Og 95% av veksten etter finanskrisa gikk til de 1% rikeste.

Og så er rikfolkene og deres talende hoder i mediene overrasket over at folk er forbannet.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


25 KOMMENTARER

 1. Jack Ma bekrefter her noe av det jeg også har tenkt på. Det burde i prinsippet være mulig – ja til og med ganske lett – for Trump å forbedre økonomien for folk flest i USA, bare ved å få slutt på krigene og å ta makten fra banksterne. USA har brukt milliarder og billioner på å drive krig over hele kloden og å tillate banksterne å plyndre ut vanlige folk. Det er fint å se at Jack Ma setter tall på noe som jeg har tenkt på lenge.

  I prinsippet lett for Trump å gjøre noe med, men i praksis vanskelig eller kanskje umulig, fordi Trump her utfordrer det militær-industrielle komplekset og Wall Street, kanskje de sterkeste «special interests» i USA. Det blir veldig spennende å følge kampen mellom Trump og USAs «special interests» i tiden som kommer. Paul Craig Roberts har skrevet en veldig lesbar artikkel om at Trumps farligste fiender er innenfor USA, og ikke utenfor USA.

  http://www.paulcraigroberts.org/2017/01/20/trumps-declaration-war/

  Ellers er det interessant eller heller kanskje patetisk å se hvordan norske massemedia blamerer seg ved å skrive bare dritt om USAs nye president. Det er bare to mulige forklaringer på denne drittslengingen: 1) Det er utelukkende idioter som arbeider i norske media, eller 2) norske media er 100% styrt fra «The establishment» i USA, nærmere bestemt Wall Street og det militær-industrielle kompleks. Av disse to forklaringene må jeg si at jeg heller mest til nr 2.

  • Hva tenker du om at Trump har fem toppfolk fra Goldman Sachs i kabinettet sitt? Og at resten av kabinettet består av militærindustrialister og andre som profitterer grovt på fortsatt omfattende krigføring rundt om i verden?

  • Jeg trodde aldri jeg skulle lese noen meninger å være så enig som deg.
   Alt er basert på frykt og usannheter, som veileder folke til å demonstrere i feil rettning. Folk demonstrerer ikke like mye om muligheten som faktisk er fakta. Som eksempel: Wallstreet, middtøst krigs og okkupasjon. Går man 80 år tilbake i tid, så var middøsten et mer normalt og vakert sted å være med lys framtid. Så kommer vesten ego-behov og gjør hva de vil der nede uten tilsyn og fornuft.

 2. Sett fra den amerikanske elitens ståsted har globalisering blitt fremmet for å innføre demokrati og menneskerettigheter, etter et amerikansk mønster. Metoden har vært en blanding av frihandel, diplomati og militær makt.

  Det vi kan slå fast etter tiår med denne politikken, er at det disiplinerte Kina har tjent stort på frihandelen, men langt på vei ignorert forutsetningene for å få delta. Andre land, som Irak, ble påtvunget amerikanske verdier, til en prislapp for både USA og Irak som vanskelig kan rettferdiggjøre krigen.

  Trump har gjort det tydelig klart at denne globaliseringen for USAs del er over. Effekten, eller gevinsten, står ikke i forhold til kostnadene.

 3. Etter Sovjetunionens fall ble jo marxismen erklært død og begravet. Det kan virke som om gammelmaoister og andre sosialister har tatt dette bokstavelig for bortsett fra Pål er det bare en håndfull som opprettholder noen marxistisk analysemodell.
  Glem det der med Trumps ord.
  La oss si at person K hadde blitt president i konkursboet USA. Hvordan skulle han med parlamentarisk-demokratiske midler dra USA opp av den sosiale katastrofen som landet befinner seg i. Flere delstater som ligner U-land,vold i storbyene Los Angeles og Chicago som ligner Zimbabwe,40-50 millioner på matlapper,underskudd på alle handelsbalanser,20 billioner i statsgjeld,en serie mislykkete kriger som har ruinert landet,veldig liten etterspørsel etter amerikanske produkter bortsett fra våpen og underholdning – nå gidder jeg i ramse opp mer.
  Poenget mitt er at USA ligner påfallende på Tyskland 1929-33. Det er en total- katastrofe som styrer mot politistat og direkte fascisme skal Goldman Sachs-bankers beholde sine milliarder dollar.
  Det handler ikke om karakteren av ymse retorikk, Obamas,Hillarys eller Trump,det er fullstendig likegyldig.
  Hva må den herskende klassen i USA nå foreta seg for ikke å miste makt?
  Har den noe annet alternativ enn krig og fascisme?
  En må heller ikke se bort fra at USAs kompradorborgerskap i Europa/Norge legger seg på en linje av en amerikansk fascismemodell.
  Det jeg har lært via denne Trumpdebatten er hvor desperat ille det står til på norsk venstreside.
  Mye verre enn jeg noensinne hadde forestilt meg. Marx er virkelig begravet og en analyserer ikke varen, men reklamen.

  • Helt riktig at USA er kjørt i grøfta takket være tiår med globalisering. Under Obamas vanvittige styre har statsgjelden dobblet seg.
   Også helt riktig at dette konkursboet ikke er noe Trump kan ordne opp i med en trylleformel.

   Men hva var alternativet til Trump? Jo det var som kjent globalisten og krigshisseren Hillary. Den jevne amerikaner kan derfor bare folde hendene og håpe Trump klarer å innfri iallfall noe av sin politikk.

   Jeg ser forøvrig at du er borte fra Verdidebatt. Hva skjedde? Det går rykter om at du ble sensurert ut.

 4. «Trump hater å tape» – er overskirften i en kommentar hos VG. Trump som i skrivende stund er årtusenets mobboffer, må nok se seg kraftig slått i den påstanden – av pressen… Bygg verden for faen (!)

 5. Det er skammelig at media intevjuer og viderebringer dtittslinging om Trump. Vi hører at Madonna er blitt spurt og selvsagt hater ham. Hillary Clinton roser aktivistene som lager bråk og opprør. Hun sa da at hun aksepterte valgresultatet? Hvis det er snakk om sex skandaler burde hun holde seg lavt i terrenget sammen med Weiner og kona hans.
  Det blir spennede om Trump tør å utfordre det militær industrielle komplex og ikke minst om han isåfall på et eller annet vis klarer å omstrukturere arbidsplassene til noe sivilt. Det er mange jobber i USA knyttet til våpenindustrien, alt for mange.

 6. Til Jms: jeg tror ikke det er selvopptatthet som frambringer et svar på ditt spørmål om ekskludering på verdidebatt,men noe som burde interessere folk her nå når bare statsoppfatninger skal gjelde som sann virkelighetsoppfatning. De nye tider under sannhetsministeriet.
  I åtte år har jeg skrevet på verdidebatt og var definitivt en av de mest leste. Før jeg kom så langt var jeg utslitt av debattredaksjonen i Klassekampen,gikk over til Friheten som ikke ville slutte å skrive om Stalin,deretter mange år på document under neocon Hans Rustad som blir mere zio-neo-con for hver dag som går.
  Avtalen med Verdidebatt gikk ut på ikke mer enn 1 artikkel om dagen. 15 november 2016 ville redaksjonen der forandre dette til 2 artikler i uka. Da dette ble kjent protesterte noen og de tok tilbake dette med 2 dager.
  2 januar 2017 ble artikkelen «Litt om 2017» slettet og min kommentar til slettingen ble også slettet samt andre som hadde kommentarer til dette. Jeg skjønte at dette var en eksklusjon som i ånd var helt på linje med den globale kampanjen mot «fake news» og «hate speach». Alle meninger som er i strid med multikult,politisk korrekt globalisme skal vekk.
  Det er de ekstremt godt igang med i Tyskland og det interessante er at de institusjonene som skal drive med sensureringen hyrer folk fra Grün-Links miljø. En må ikke bli forundret om folk fra den statssubsidierte «venstresida» i Norge også stiller seg til disposisjon for korrekt sensurering. De er jo allerede gode på Nato-krigspropaganda mot Russland.
  En venn av meg som er oppdatert på utviklingen i Tyskland ville vi skulle arrangere et møte om internett-sensuren, men etter noen undersøkelser besluttet vi å utsette dette møtet til høst-vinter av den grunn at selv oppegående bloggere i Norge ikke helt er innforstått med hva som skal skje. Her hersker fremdeles en hjemmeavlet Vangsgute-atmosfære.Hos mange.
  Til slutt en liten kommentar til USA-valget. Dess mere jeg studerer denne saken får jeg en bekreftelse på at en artikkel på verdidebatt 20 november 2016 som het «Israelsk regjeringen i USA», var riktig. Nå vil jeg gå videre og si at Trump som president er den største seier zionismen har hatt siden 6-dagers krigen i 1967. Det er ikke langt fra et zionistisk statskupp da alle sentrale personer i Trump-administrasjonen er Israel-firsters og ikke av det myke slaget.
  Det vil bli alldeles forferdelig.

  • Ja når kanzleren i Berlin sier Hopp! så hoppes det helt nord til «Festung Norwegen». At hun nå henter frem «andre metoder» i et desperat forsøk på å holde «Den Germanske Union» samlet, inneholder et komisk, ironisk preg, men samtidig er det selvsagt tragisk at det skulle ende opp akkurat slik kritikerne har påpekt en viss fare for.

   Takhøyden senkes, pusterommet kveles. At Verdidebatt hiver seg på dette, viser jo tydelig hva verdier som ytringsfrihet er verd, når det kommer til stykket: Ingenting.

   Jeg håper du finner en ny arena. Jeg er ikke enig i alt du skriver, men vil forsvare din rett til fritt å skrive det du mener, om det så i sin ytterste konsekvens medfører at vi møtes på samme celle :-).

 7. Kaos hersker. Nå ser jeg bort fra det offisielle Klassekampen-«venstre»,men blant det mer autentiske venstre som holder til på bloggene,hersker det totalt kaos i politisk tenkning. At mange tidligere sosialister nå ser lyset med Donald Trump vitner om en nedoverbakke i tankelivet som en skal lete lenger etter i norsk samtids-historie.
  Men det var slik at Nasjonal Samling fikk stor oppslutning etter Hitlers erobring av Frankrike,hadde over 30 000 medlemmer.
  Det er ingen fare for at Jms og jeg møtes i samme celle,til det er aldersforskjellen for stor. Men kanskje jeg får et fotlenke på gammelhjemmet?
  Nå må vi begynne å se på det utenkelige som hverdagsrealisme.

 8. Here we go. Times of Israel forteller idag 22.1 at Netanyahu og Trump skal snakke sammen på telefonen idag om det som er top-priority for the government of Israel: ENDING THE IRANIAN THREAT.
  Trump på sin side lovet på den berømte AIPAC-talen at number one priority was to dismantel the NUCLEAR DEAL med Iran.
  Her starter krigsplanleggingen umiddelbart – en liten melding til de som trodde Trump var introvert fredelig og denslags Kardemomme By.

  • «en liten melding til de som trodde Trump var introvert fredelig og denslags Kardemomme By.»

   Pål selv er nok i ferd med å våkne nå, men jeg ser fortsatt mange lojale Trump-fans i kommentarfeltet her, og jeg undres hva som skal til før de innser at idolet deres ikke kommer med fred.

   Men det blir ikke nødvendigvis smooth sailing for Trump å ødelegge Iran på vegne av Israel. Jeg ser for meg at både Tyrkia og Russland (og kanskje andre land) kan bli jokere som stikker kjepper i hjulene for Trumps planer.

   Rent militærteknologisk er heldigvis USA underlegne Russland, ser det ut til. John Michael Greer har skrevet godt om dette.

   • Rent militærteknologisk er heldigvis USA underlegne Russland, ser det ut til.
    The best enemy Money can buy.Anthony Sutton.

    «The Russian revolutionary Vladimir Ilych (Ulyanov) Lenin coined the phrase, and whatever we think of Lenin’s revolutionary philosophy, we cannot deny his genius in the analysis of capitalists and their motivations. Here is Lenin on the «deaf mute blindmen.»
    The Capitalists of the world and their governments, in pursuit of conquest of the Soviet market, will close their eyes to the indicated higher reality and thus will turn into deaf mute blindmen. They will extend credits, which will strengthen for us the Communist Party in their countries and giving us the materials and technology we lack,

    they will restore our military industry,

    indispensable for our future victorious attacks on our suppliers. In other words, they will labor for the preparation for their own suicide»
    http://www.reformed-theology.org/html/books/best_enemy/index.html

 9. Den høyeste form for demokrati utøves i USA. Og det har den gjort siden de vant WW2.
  Den går nå opp i en enhet kun presidenten forstår.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.