Ingen beviser for at Russland hacket valget i USA

0

Når presidenten i verdens mektigste stat går til straffeaksjoner mot verdens største land på grunn av en angivelig innblanding i presidentvalget, så ville man tro at han ville ha noe å fare med. Men det ser ikke slik ut. President Barack Obama gikk altså til kraftige nye sanksjoner mot Russland. Det er et svært uvanlig skritt å ta for en president som har mindre enn en måned igjen av sin regjeringstid. Den begrunnelsen han oppgir er at Russland angivelig skulle ha påvirket valget i USA.

Men Obama har til denne dag ikke lagt fram noe bevis for sine påstander. Og det er mange som tviler på om det er noe som helst hold i dem. Den kjente dataspesialisten John McAfee avviser påstandene kontant. Yournewswire skriver:

Crazy, but brilliant, John said “if it looks like the Russians did it, then I can guarantee you it was not the Russians.”

“The Joint Analysis Report from the FBI contains an appendix that lists hundreds of IP addresses that were supposedly “used by Russian civilian and military intelligence services.”

While some of those IP addresses are from Russia, the majority are from all over the world, which means that the hackers constantly faked their location.

Og han føyer til at
«Hvis kineserne og jeg ønsket å få det til å se ut som russerne gjorde det, så ville vi legge russisk språk inn i koden og bruke russiske metoder for datainnbruddet.»

Siden konsekvensene eventuelt er så store, med kjernefysisk krig som en mulighet, så er det minste CIA og de andre etterretningsbyårene kan gjøre å gi USAs innbyggere tilstrekkelig beviser før de utsetter dem for en utslettende krig.

Også Donald Trumps påtroppende pressesekretær Sean Spicer avviser påstandene kontant. Han sa til Reuters 2. januar 2017 at «det er absolutt null bevis for at de påvirket valget».

Nå kan man jo si at nettopp Spicer ville være programforpliktet til å si dette, siden det dreier seg om legitimteten til valget av hans kommende sjef. Men det viser også hva dette dreier seg om. Ved å påstå at Russland sørget for at Trump vant, så har jo Barack Obama gått til det svært uvanlige skrittet å prøve å undergrave legitimiteten til den kommende presidenten i USA. Her ser vi virkelig djupstaten i krig med seg sjøl, som Peter Lavelle formulerte det.

Vi kan regne med at når Trump mest sannsynlig tar over Det hvite hus, vil han endevende sikkerhetstjenestene for hva de måtte ha. Hvis det så viser seg at de har løyet eller forfalsket bevis, blir det vel noen heftige utrenskninger.

For verdens folk er det utvilsomt bedre at USA er i krig med seg sjøl enn med alle andre.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.