Abby Martin & Chris Hedges: War, Propaganda & the Enemy Within

6

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

  1. Kjære Pål, Tar meg vanligvis ikke tid til å lytte til en hel Video. Denne gangen greide jeg ikke avslutte. Takk skal du ha.

    • Instämmer med Dagfinn. Dock blev jag inte klar över när intervjun gjordes. Verkar ha varit för ett år sedan. Medan Sanders fortfarande var aktuell och Trump inte hade hunnit bli det. Det gör förresten intervjun dubbelt intressant för den väcker tanken på hur Trump kan vara ett försök att undgå en amerikansk revolution, både från vänster och – icke minst – från höger.

  2. Christ Hedges referens till Roosevelt och hans varning för revolution i USA 1933 fick mig att minnas en av Hollywoods blockbusters från det året «Golddiggers of 1933» av den populäre regissören Busby Berkeley https://en.wikipedia.org/wiki/Busby_Berkeley I en klassisk sekvens «My forgotten man» https://en.wikipedia.org/wiki/Busby_Berkeley får vi, enligt min mening, en trovärdig bild av stämningarna när depressionen var på botten i USA, men då också sviterna av kriget fortfarande gjorde sig gällande. De «förlorade männen» var inte bara de som dödats i kriget utan också sårats fysiskt och mentalt.

  3. När jag såg intevjun med Chris Hodges och hans tal om möjlig revolution i USA 1932 så mindes jag Hollywood blockbustern «Golddiggers of 1933» av Busby Berkley, speciellt scenen «My forgotten man» https://www.youtube.com/watch?v=CzMy7-7WV44 Jag tror att scenen togs med i en Hollywoodfilm därför att den dels speglade stämningarna i USA vid den tiden, dels därför att många regissörer och stjärnor på den tiden var socialt radikala, inklusive BB.

    De «förlorade männen» hade inte bara stupat, utan också kommit hem svårt sårade eller psykiskt traumatiserade.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.