Norges partner New Syrian Army skal være oppløst

4

På Twitter opplyser Syrian Rebellion Obs at New Syrian Army skal være oppløst.

After months of internal problems, the «New Syrian Army» has dissolved. Its last battalions are calling themselves Jaysh al-Mughawir. The fighters are still based in Tanf, and are completely isolated and are no longer receiving US help.

Sommeren 2016 vedtok Stortinget på et lukket møte i den utvidede forsvars- og utenrikskomiteen at Norge skulle sende spesialsoldater angivelig til «kamp mot Den islamske staten (IS)»
VG skrev om dette:

Som VG skrev onsdag, har det om lag 60 menn og kvinner store bidraget som skal stasjoneres nordøst i Jordan foreløpig ikke reist fra Norge. Det er fortsatt enkelte formelle, diplomatiske avklaringer som gjenstår.
Men når styrken setter kursen mot Jordan i løpet av sommeren, er det altså med beslutningen fra Stortinget i ryggen om at de kan dra over grensen og inn i Syria.
– Vi mener at det folkerettslige grunnlaget er godt fundert, og forankret i en FN-resolusjon fra sikkerhetsrådet, sier forsvarsministeren.

UD leverte et syltynt «juridisk forsvar» for vedtaket der man argumenterte med at Irak har bedt om hjelp til å bekjempe IS, derfor skulle Norge angivelig ha ryggdekning til å slåss mot IS i Syria.

Dette henger naturligvis ikke på greip, og ble da også kontant avvist av Syrias lovlige regjering.

«Such a decision represents a gross and unacceptable interference in the affairs of the state, and is a shameless violation of sovereignty, security and stability,»

Regjeringa har fått mange spørsmål om hvem de norske styrkene skal kjempe sammen med, og svaret har vært New Syrian Army. Erna Solberg sa i Stortinget at hun ikke kunne garantere for lojaliteten til de gruppene Norge trener.

Nå er altså den styrken de norske spesialsoldatene skulle trene oppløst, og det er all grunn for journalister og politikere til å grille Solberg og Søreide om dette. Hva har de norske styrkene gjort der, hvem har de samarbeidet med og hvor er våpen og utstyr blitt av? Norge har begått en forbrytelse mot folkeretten bare ved å drive militær aktivitet på en sjølstendig stats territorium i eksplisitt motsetning til denne statens egne ønsker.  Men om de hjernevaskede mediene i Norge eller de Syria-fiendtlige politikerne er i stand til å gjøre en sånn jobb er en annen sak.

KampanjeStøtt oss

4 KOMMENTARER

  1. DE ER ALLE FORSØPLA I TANKER Å SINN, VI KAN IKKE LA DISSE STYRE NORGE SOM HAR HATT EN IKKE INNBLANDING I ANDRES LAND ALLTID BORT SETT FRA 8 AV DE 10 SISTE KRIGENE HVA HAR SKJEDD I SØPLEHODENE DERES OG BLIR DISSE VALGT INN TIL STORTINGET IGJEN ER VI SOM NASJON LIKE JÆVLIGE

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.