Madeleine Albright vil ha full krig i Syria

0

Tidligere utenriksminister Madeleine Albright, hun som syntes at 500.000 døde irakiske barn var «en pris det var verdt å betale», abefaler nå USA om å gå til full krig i Syria. Dette går fram av en rapport til kongressen i USA, skriver Reuters. Rapporten er skrevet av ei gruppe ledet av Albright fra det demokratiske partiet og tidligere sikkerhetsrådgiver Stephen Hadley fra det republikanske partiet. Mesteparten av rapporten ble skrevet før Donald Trumps valgseier, og antakelig ville Hillary Clinton ha fulgt rådene. Hva som blir Trumps Syria-politikk er ennå ikke klart. I valgkampen ga han signaler om å samarbeide med Russland for å knuse IS, men hva det blir til når han faktisk tar over, er en annen sak.

Rapporten sier:

Isolationism is a dangerous illusion, … The United States should be prepared to employ air power, stand-off weapons, covert measures and enhanced support for opposition forces to break the current siege of Aleppo and frustrate Assad’s attempts to consolidate control over western Syria’s population centers-

Reuters kommenterer:

The United States has two main lines of effort in Syria: a covert CIA operation that backs opposition forces trying to oust Assad and a wider military operation that uses air strikes and special forces to target Islamic State and al Qaeda fighters.
The report argues U.S.-backed opposition forces should also be allowed to strike Assad government targets.

Virkeligheten på bakken i Syria ser ut til å parkere Albrights krigsplaner før rapporten er behandlet. Syria og Russland ønsker åpenbart å sørge for et strategisk vendepunkt før Trump rekker å avgi presidenteden. Jihadistene i Øst-Aleppo har lidd betydelige nederlag og er nå uten muligheter til å skaffe seg forsyninger. Utenriksminister John Kerry har tryglet Russland om å gi leiesoldatene fritt leide, men noe sånt ligger ikke i kortene. Istedet ser det ut til at USA og Russland vil gjenoppta forhandlingene i Geneve.

De fagmilitære i Pentagon har innsett at Vestens leiesoldater ikke kan vinne krigen i Syria og det er ingen vilje hos Barack Obama til å gjøre et siste desperat forsøk på å snu krigslykken i de få ukene han har igjen i Det hvite hus.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.