Høytstående NATO-rådgiver funnet med en kule i hodet

0

Avisene Sudinfo i Belgia og Luxemburger Wort melder at den høytstående NATO-revisoren Yves Chandelon ble funnet død i Ardennene 15. desember med en kule i hodet. I høyre hånd holdt han et skytevåpen. Den tyrkiske avisa Daily Sabah hevder at Chandelon var kjeivhendt. Familien avviser etterforskernes hypotese om at det dreier seg om et sjølmord.

Daily Sabah skriver:

Despite Chandelon being left-handed, a gun was found in his right hand, and the gun was not one of Chandelon’s three registered guns. These details raised suspicions about an assassination rather than a suicide.

Chandelon arbeidet for NATO Support and Procurement Agency (NSPA) som revisor og var ansvarlig for å undersøke terrorfinansiering. Han skal den seinere tida ha sagt at han hadde mottatt merkelige telefonoppringninger og at han «følte seg truet».

Luxemburger Wort skriver at etterforskerne undersøker om han har vært utsatt for trusler i sammenheng med dette arbeidet. «I NATO skal sekstiåringens dokumenter ha påvist sammenhengen mellom hvitvasking av penger og terrorfinansiering.»

Det kan jo tenkes at denne typen undersøkelser er helsefarlige og kan medføre en økt fare for en tidlig død.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelCIA innrømmer for første gang et ansvar for Syria-krigen
Neste artikkelVil Trump utløse en handelskrig mot Kina?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).