Erdoğan sier at Tyrkia har håndfaste beviser for at USA støtter IS

13

Tyrkias president sa på en pressekonferanse 27. desember 2016 at Tyrkia har beviser blant annet i form av fotografier og video for at USA gir støtte til IS / Daesh samt de kurdiske gruppene YPG og PYD.

Det er Reuters som skriver dette.

Det oppsiktsvekkende er ikke at Tyrkia har beviser for at USA støtter IS. Det oppsiktsvekkende er at NATO-landet Tyrkia sier det offisielt og eventuelt er villig til å gå et skritt videre, nemlig å legge fram disse bevisene.

Det har vært kjent lenge, og tyrkisk presse har lagt fram dokumentasjon for at Erdoğan sjøl og hans familie har vært direkte involvert i den profitable og illegale oljeeksporten til IS og at det tyrkiske etterretningsvesenet MIT har samarbeidet tett med IS. Den tyrkiske avisa Cumhuriet publiserte for eksempel utskrifter av telefonsamtaler som viser at det pågår et tett samarbeid mellom ledende personer i Den islamske staten/Da’esh og tyrkiske grensetropper. Det framgår av utskriftene at det tyrkiske militære regelmessig lar IS-smuglere krysse grensa.

Det var en av grunnene til at Erdoğan slo ned på tyrkiske mediebedrifter og journalister. De tyrkiske journalistene Can Dündar og Erdem Gül ble arrestert med trussel om livsvarig fengsel hengende over seg, nettopp fordi de har avslørt det tette samarbeidet mellom regjeringa Erdoğan og den tyrkiske sikkerhetstjenesten MIT med Den islamske staten i Syria.

Tyrkia har støttet jihadistene i Syria på mange ulike måter, skrev journalisten Rick Sterling i ConsortiumNews:

Og USA har gjennom Incirlik-basen i Tyrkia vært en del av dette nettverket for å støtte IS. Det er noe alle andre enn den lojale norske og vestlige pressa har vært fullstendig klar over lenge. Derfor sitter naturligvis Tyrkia med tungtveiende beviser på dette samarbeidet som landet sjøl har vært så djupt involvert i.

Erdoğan er fullstendig upålitelig, men han er en hard spiller. Den tyrkiske presidenten er i stand til å komme med et krast utsagn den ene dagen som slår i hjel det krasse utsagnet han kom med dagen før. Men han har tydeligvis innsett at USA taper krigen i Syria og at han ønsker å være på den vinnende sida, så derfor har han tatt opp forbindelsen med Iran og Russland. Han mener dessuten tydeligvis fortsatt at USA var involvert i kuppforsøket mot ham 15. juli 2016.

Det at alliansen mellom USA og Tyrkia slår så store sprekker forsterker USAs nederlag i Syria, men det synliggjør også elendigheten i nesten samtlige norske medier. De har trofast kjørt den fortellinga de har fått fra US State Department om det «heltemodige opprøret» i Syria. Men når nå terroristnettverkene avdekkes, våpendepotene avsløres og massegravene åpnes får de et stadig større forklaringsproblem overfor sine lesere og seere (se også her). Det er ikke noe nytt i at USA har støttet IS. Det nye er at en president i NATO sier at han kan bevise det. Men hvorfor har ikke norsk presse skrevet om dette til nå?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


13 KOMMENTARER

 1. Men hvorfor har ikke norsk presse skrevet om dette til nå?

  Vær Varsom-plakaten

  1.4. Det er pressens rett å informere om det som skjer i samfunnet og avdekke kritikkverdige forhold. Det er pressens plikt å sette et kritisk søkelys på hvordan mediene selv fyller sin samfunnsrolle.

  2.1 Den ansvarlige redaktør har det personlige og fulle ansvar for mediets innhold og avgjør med endelig virkning spørsmål om redaksjonelt innhold, finansiering, presentasjon og publisering.

  http://presse.no/pfu/etiske-regler/vaer-varsom-plakaten/

   • Som de heldige arbeiderne vi var (ca 100 ), så ville skjebnen at vi skulle få en pris, og denne betalte kurset eller mer presist : foredraget. Det tror jeg var snakk om 20.000 kroner som han stakk av med. Kanskje noe for deg AF 🙂 Vi spiste og drakk i en vestibyle så det hele er nok for seint. Vi fortærte både det og hans ganske profesjonelle foredrag,som var veldig bra, med unntak av de som snorket høyt i de gode setene bak. Det var fordi de var slitne av jobbingen, og ikke hadde overskudd til å høre på.Flere diskrete forsøk ble gjordt for å vekke dem, men det bare gjentok seg.Til slutt lar man dem sove. I tillegg husker jeg at en slafset tyggegummi rett bak meg så det hjalp ikke på konsentrasjonen.
    Forøvrig ser jeg en svakhet i argumentet ditt, selv om jeg også er i støpeskjeen til noe nytt, og det er at utfordringene er så store at skal det monne, og vi ikke jobbe helsa av oss, så trengs det delegering av arbeidsoppgaver, ihvertfall hvis man tenker å bli flere som deler samme visjon. For gjør du alt selv, så vil du jo sikkert forkorte din egen levealder,om du jobber det remmer og tøy kan holde,, og du trengs jo så lenge som mulig iblandt oss med dine briljante evner.
    Du skrev en gang :
    «Jeg kommer hit hver dag for kunnskap, inspirasjon og håp om konstruktive samhandlingsstrategier. «Så siden du skrev samhandlingsstrategier, røper det at du ikke er en solospiller, og dermed kan gjøre bruk av de organisasjonsmodeller som er tilpasset til de oppgavene som skal utføres. I millitæret er det ikke flat struktur, årsaken er at det ikke er tjenlig, men det kan fungere greit mellom selvstendige næringsdrivende kunstnere.På et restaurantkjøkken er det en streng struktur med kjøkkensjef, og kokker og lærlinger, i tillegg hovmester ved store selskaper som holder oppsyn med servitørenes avtalte kjøreplan så alt skal gå på skinner og på grunn av at det fungerer bra for å gi en god opplevelse. Tenk deg at du gjorde alle oppgavene her, og skled i noe dessert på vei ut fra kjøkkenet med brettet eller trillevogn til tonene fra Harlem Nocturne, så Achsel Ford servitørene så det ?
    Så hvis vi rent hypotetisk sier at du vil vekke Ola Normann og hjelpe ham til å trene sin kritiske sans som er en relevant egenskap i dag, og finner en arbeidsform som en årlig festival,hvor du markerer og la oss si bruker et kulturhus, med restaurant og bar, lydanlegg og med tilreisende foredragsholdere,samt fakkeltog, så vil det kanskje være greit med de to tingene som var nevnt.For da vil du ikke klare å gjøre alt .
    Servitørene fikk kanskje Achsel Ford- uniformer i svart og rødt. Kokkene laget en meny med biffer, tilsvarende mektig som blote-menyen din, ( ditt sjarmerende krumspring av et kompromiss , siden du jo ikke tror som vikingene på ånder og liv etter døden 🙂 ) så man trakk til seg mannfolk.(Man får ikke menn til å komme å spise salat, rekesmørbrød eller små rosa muffins) Så trengtes kanskje plakater,og trykksaker, folk til å lede arrangementet, eget oppvarmingsband for å trekke igang stemingen, og med egne nye sangtekster som sprengte noen murer og jaget noe PK tåke og renset luften.Du vil da videre trenge fotfolk som parkeringsvakter, en til å selge fakler, en til bokbordet og registrering med anonyme koder hvis du vil osv.
    Det kommer an på visjon arbeidsmetode og arbeidsoppgavene du ønsker utført. Måtte du drømme så det monner.

    https://steigan.no/2015/06/29/laer-meg-a-dromme-sa-det-monner/

    • Jeg setter pris på at du gjør grundig research, Gatekeeper! 😀 Spesielt synes jeg soundtracket var usedvanlig velvalgt!

     Og servitører i sorte og røde ⒶF-uniformer høres jo feiende flott ut, men problemet er at all erfaring viser at man egentlg må ha hatt tjenerskapet i minst tre generasjoner før man har særlig nytte av det. Før den tid må man liksom konstant stå og henge over skulderen på dem og se til at de utfører arbeidet korrekt og passe på at de ikke stikker av.

     Når det gjelder dette med å «trekke til seg mannfolk» ved hjelp av røde kjøttbiter (mannfolk spiser ikke quiche), regner jeg med at det er i øyemed «male bonding», og ikke noen erotiske krumspring vi snakker om nå. Her anes det dóg visse skjær i sjøen, da det iflg. Dr. Esben Esther Pirelli Benestad finnes hele syv kjønn, men det fremstår for meg faktisk uklart om «mannfolk» fremdeles er et av dem. En del ting kan tyde på det motsatte. Hva som skjer etter døden interesserer meg skremmende lite. Den som lever får vente med å se, men den diskusjonen kan vi jo bare utsette til begge er på den andre siden.

     Parkeringsvakter? Her skal det ikke parkeringsvoktes engang en mikroskopisk liten fillebot. På mine fester gjør vi det sånn: Han med Marauder’n parkerer i midten, for han kommer ut uansett. Rundt ham står HumVee’ene, og i konsentriske sirkler rundt disse parkerer de vanlige Rolls’ene og Ferrariene. Alle kommer løs. Problem solved.

     Men: Litt skuffet over at du gikk fem på vedr. mine egenskaper som lagspiller bare fordi jeg tilfeldigvis syntes det hørtes fint ut en gang i 2014 å si at jeg lette etter samhandlingsstrategier. Dette var selvfølgelig bare svada fra ende til annen for å fremstå i et sympatisk lys. Jeg har jo sagt at jeg er anarkist, og det er som kjent bare et annet ord for en blakk og lettere upålitelig liberaler. Makan.

     GODT NYTT ÅR!

 2. Dersom noen hadde offentlig hevdet i 2001/02/03, da USA bombet livet ut av både ekstreme og moderate muslimer, at de i løpet av noen år ville ende opp med å støtte de mest ekstreme sunni-muslimer noensinne, ville vedkommende blitt stemplet som syk konspirasjonsskaper, idiot, USA-hater, bygdetulling, sosialist, undermåler, åpenbart sinnssyk – alt sagt i samme åndedrag.

  Men så var det altså nettopp det som skjedde. Nå støtter USA sine, for kort tid siden, verste fiender, i en krig der den side USA støtter har til hensikt å styrte et sekulært styre som tolererer minoriteter og beskytter dem mot overgrep!

  Og fortsatt er det de som lurer på hvordan Hillary Clinton, som varmt støttet denne vanvittige politikken og ville trappe opp konfliktnivået, kunne tape valget mot Trump og hans dårlig utdannede tilhengere. Realiteten er at vi burde falle på kne og takke hans velgere.

  • Strengt tatt var det vel en ganske kjent sak at USA støttet bin Laden og resten av det som skulle bli al Qaida og Taliban — allerede tidlig på åttitallet. Når end credits i Rambo 3 begynner, ser du at filmen er dedikert til «the brave mujahedin», altså bin Laden og hans «moderate opprørere» og «frihetskjempere» som, ved bruk av amerikanske Stinger-launchere de hadde fått av CIA, drev russerne ut av Afghanistan back in the day.

   Vesten har en lang tradisjon med å støtte det mest ekstreme som kan krype og gå blant sunnimuslimene. Men ja, man ble sikkert stemplet som sinnssyk konspitulling hvis man påpekte dette på åttitallet også.

   Fra norsk presse kan vi vel i beste fall forvente oss en ny sak om Therese Johaugs lipsyl. Om de da ikke drister seg til å skrive noe så oppsiktsvekkende, dyptpløyende og politisk tungtveiende som en artikkel om «Skal vi danse» eller «Stjernekamp».

   • Ja det er riktig at USA var gode busser med bin Laden og hans gjeng da de hadde en felles agenda mot Sovjet. Men som kjent kjølnet dette da gjengen ikke hadde noen flere å skyte på og kulminerte med massemordet på flypassasjerer og en hel haug andre uskyldige.

    Da Bush junior proklamerte krigen mot terror var det ingen som i sin villeste fantasi kunne sett for seg at USA atter en dag skulle tuske med samme gjeng igjen.

    Selv Nostradamus ville ikke sett den komme. Så hva forteller dette oss? Jo, selvsagt at USA fører en utenrikspolitikk som ligner grisen. Styrt etter prinsipper hentet fra et galehus og med en moral som en rev i hønsehuset; drep dem alle.

    Som jeg har sagt før: Obama har utvilsomt kvaliteter. Utenrikspolitikk er dog ikke en av dem, der stiller han helt blankt, selv ikke etter åtte år har han lært en dritt. Om han da ikke er kjøpt og betalt og vet meget godt hva han gjør. Den muligheten holder jeg selvsagt alltid åpen hva anngår sentrale politikere.

    • «Men som kjent kjølnet dette da gjengen ikke hadde noen flere å skyte på og kulminerte med massemordet på flypassasjerer og en hel haug andre uskyldige.»

     Åja. Du er en sånn en …

 3. «De har trofast kjørt den fortellinga de har fått fra US State Department om det «heltemodige opprøret» i Syria. Men når nå terroristnettverkene avdekkes og massegravene åpnes får de et stadig større forklaringsproblem overfor sine lesere og seere.»

  Hehe. Jepp. Men bare vent til det kommer frem hva de norske spesialsoldatene egentlig har drevet med … Da kommer politikerne våre til å få seg et aldri så lite forklaringsproblem.

 4. Det merkelige landet. Det er for så vidt riktig det der med alle skjellsordene som JMS redegjør for med utslipp av sannheter,men fakta er at USA/Nato bare har ført en og samme krig siden 1979 og fram til idag.Nato-Jihad alliansen.
  1979-89 i Afghanistan utdannet anslått 40 000 jihadister,deretter ble Jihadene flyttet over til Tsjetsjenia i to kriger,deretter til Balkan 1995-99 hvor de slapp inn antatt 4000 Qaidas. Som føk rundt og skar halsen av kristne slik at Screbrenica-massakren kom ikke dalende ned fra himmelen.
  Alt dette finnes det store biblioteker om på Amazon, men ingen i det offisielle Norge leser.
  Det har vært oppgitt at det fantes 4000 kinesiske Ughyrer i Syriakrigen og Tsjetsjenske Jihadister har utgjort offiserskorpset.
  Hvorfor USA/Nato jamrer seg så jævlig kommer av at Aleppo har ødelagt for krigsplanleggingen deres mot Russland og Kina.
  For som Rand Corporation og Zbig Brzezinsky hadde tenkt det skulle jo kaukasus-krim Jihadister og UighurJihadister forlengst vært på plass for å krige mot Russland og Kina for den EURASIATISKE KORRIDOR som skulle sikre USA verdensmakten. Alliansen mellom nazister og Jihadister skulle eksplodere Donbas i ansiktet på Russland med Nato som ryggdekning.
  En variant av dette kommer allikevel til våren ved Operation Rapid Trident.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.