Erdoğan sier at Tyrkia har håndfaste beviser for at USA støtter IS

0

Tyrkias president sa på en pressekonferanse 27. desember 2016 at Tyrkia har beviser blant annet i form av fotografier og video for at USA gir støtte til IS / Daesh samt de kurdiske gruppene YPG og PYD.

Det er Reuters som skriver dette.

Det oppsiktsvekkende er ikke at Tyrkia har beviser for at USA støtter IS. Det oppsiktsvekkende er at NATO-landet Tyrkia sier det offisielt og eventuelt er villig til å gå et skritt videre, nemlig å legge fram disse bevisene.

Det har vært kjent lenge, og tyrkisk presse har lagt fram dokumentasjon for at Erdoğan sjøl og hans familie har vært direkte involvert i den profitable og illegale oljeeksporten til IS og at det tyrkiske etterretningsvesenet MIT har samarbeidet tett med IS. Den tyrkiske avisa Cumhuriet publiserte for eksempel utskrifter av telefonsamtaler som viser at det pågår et tett samarbeid mellom ledende personer i Den islamske staten/Da’esh og tyrkiske grensetropper. Det framgår av utskriftene at det tyrkiske militære regelmessig lar IS-smuglere krysse grensa.

Det var en av grunnene til at Erdoğan slo ned på tyrkiske mediebedrifter og journalister. De tyrkiske journalistene Can Dündar og Erdem Gül ble arrestert med trussel om livsvarig fengsel hengende over seg, nettopp fordi de har avslørt det tette samarbeidet mellom regjeringa Erdoğan og den tyrkiske sikkerhetstjenesten MIT med Den islamske staten i Syria.

Tyrkia har støttet jihadistene i Syria på mange ulike måter, skrev journalisten Rick Sterling i ConsortiumNews:

Og USA har gjennom Incirlik-basen i Tyrkia vært en del av dette nettverket for å støtte IS. Det er noe alle andre enn den lojale norske og vestlige pressa har vært fullstendig klar over lenge. Derfor sitter naturligvis Tyrkia med tungtveiende beviser på dette samarbeidet som landet sjøl har vært så djupt involvert i.

Erdoğan er fullstendig upålitelig, men han er en hard spiller. Den tyrkiske presidenten er i stand til å komme med et krast utsagn den ene dagen som slår i hjel det krasse utsagnet han kom med dagen før. Men han har tydeligvis innsett at USA taper krigen i Syria og at han ønsker å være på den vinnende sida, så derfor har han tatt opp forbindelsen med Iran og Russland. Han mener dessuten tydeligvis fortsatt at USA var involvert i kuppforsøket mot ham 15. juli 2016.

Det at alliansen mellom USA og Tyrkia slår så store sprekker forsterker USAs nederlag i Syria, men det synliggjør også elendigheten i nesten samtlige norske medier. De har trofast kjørt den fortellinga de har fått fra US State Department om det «heltemodige opprøret» i Syria. Men når nå terroristnettverkene avdekkes, våpendepotene avsløres og massegravene åpnes får de et stadig større forklaringsproblem overfor sine lesere og seere (se også her). Det er ikke noe nytt i at USA har støttet IS. Det nye er at en president i NATO sier at han kan bevise det. Men hvorfor har ikke norsk presse skrevet om dette til nå?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.