USA truer med å angripe strøm- og datanettet i Russland

6

USAs militære hackere har penetrert det russiske strømnettet, telekommunikasjonsnettet og Kremls kommandosystemer, skriver NBC News. Dermed har man gjort klar for et omfattende cyberangrep på sivil og militær infrastruktur i Russland.

us-cyber-war-plans

Amerikanske talsmenn har lenge sagt at Russland, Kina og andre nasjoner har plassert hackerprogrammer i USAs datastruktur som eventuelt kan kutte ut strømforsyning og internett i USA. Det er imidlertid aldri lagt fram noe bevis for dette.

Hillary Clinton har påstått at Russland vil prøve å ødelegge valget i USA og har hacket Det demokratiske partiet. Det er det heller ikke lagt fram noen beviser for.

Men NBC hevder at de har sett dokumenter som viser at USA har infiltrert Russlands nett, og fått dette bekreftet fra en ledende etterretningstjenestemann i USA.

Det russiske utenriksdepartementets talsperson Maria Zakharova sier at Russland forlanger at USA dementerer nyheten. I motsatt fall vil man set det som en bekreftelse på at USA engasjerer seg i statlig cyberterrorisme..

The Guardian peker på at cyberangrep på andre nasjoner er en amerikansk spesialitet. Avisa skriver:

Hacking foreign governments – including political parties – is a US pastime, as even the former ex-NSA chief Michael Hayden openly admitted this week. “A foreign intelligence service getting the internal emails of a major political party in a major foreign adversary? Game on. That’s what we do,” Hayden said. He added: “By the way, I would not want to be in an American court of law and be forced to deny that I never did anything like that as director of the NSA.” (Hayden probably doesn’t want to find himself in an American court for a lot of reasons, but that’s another story.)
It’s the leaking of documents that is relatively new. The US, of course, has a long history of interfering in foreign elections as well, as Washington Post’s Ishaan Tharoor detailed last week. That’s not to excuse Russia’s alleged actions, but everyone feigning shock and horror over this needs to take a deep breath because we are rapidly spiraling towards not just a digital cold war, but perhaps something far worse.

En hacker som kaller seg Guccifer2.0 sier at det er han som har hacket seg inn i demokratenes datasystem.

USA og NATO slo i juli 2016 fast at de ville se på et cyberangrep som et militært angrep og at det også vil utløse NATOs artikkel fem, altså et agrep på ett medlem er et angrep på alle, og alle har plikt til å stille opp i mottiltakene.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sa på en pressekonferanse i forbindelse med NATOs toppmøte at NATO nå for første gang ser på internett som en krigsfront i tillegg til de tradisjonelle kamparenaene luft, land og sjø, skriver UPI.

På NATOs egne hjemmesider gjengis Stoltenberg slik:

We agreed that we will recognise cyberspace as an operational domain. Just like air, sea and land.   Cyber defence is part of collective defence. Most crises and conflicts today have a cyber dimension. So treating cyber as an operational domain would enable us to better protect our missions and operations.

21. oktober 2016 ble det rapportert om et omfattende cyberangrep som skal ha rammet både USA og Europa. Men ingen har ført det tilbake til Russland. Ifølge Bloomberg kom viruset fra noen kinesiskproduserte webkameraer som var infisert utenfra.

Hvis USA skulle være så ekstreme at de går til cyberangrep på Russlands sivile og militære infrastruktur, så er det opplagt at Russland vil se på det som en alvorlig krigshandling.

Til nå har det ikke vært noe som har talt for at Russland har angrepet datanett i USA. Derimot har det vært mange angrep fra anonyme hackere. Det vil det sikkert også bli mange flere av. Og det skal jo ikke mer til enn at Pentagon definerer et av dem rom et «russisk angrep», så har vi den første cyberkrigen i gang. Eller at enda noen duppeditter koplet til nettet blir infisert med virus som så sprer seg over hele nettet.

Siden Vesten har bygd opp en psykologi som går ut på at Putin er skyld i alt som er galt her i verden, er ikke veien derfra lang til en fullskala cyberkrig. Det er en krigføring som vi ikke kjenner i stor skala, så vi har lite erfaring som kan fortelle oss hvor langt det er derfra til de første skuddene og de første bombene faller. Det er neppe særlig langt dessverre.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

 1. Får jag citera signaturen «ThanksChump» från kommentarfältet på en känd alternativsite, ang. denna nyhet? Tyckte den var lysande.

  «Also, it seems the NSS Washington, our newest galactic battle cruiser, has leveled the Andromedan capitol city of Grazh Narsh. Grazh Narsh is the last remaining stronghold of the violent dictator, Ow Pleezdonthurtus’, insurgent forces. No US casualties were reported, even though resistance was described as ‘fierce’ by CNN embedded journalist, Inida Mann. A glorious day for the empire, all in all.»

  I översättning: det här liknar propaganda i nordkoreastil.

 2. Jeg anser Hillary Clinton som en meget farlig person og Jens Stoltenberg som en regelrett dust. Jobben fikk han vel for å ha sendt millioner inn fra Norge til Clinton Foundation. Korrupsjon ? Pikenes Jens…herregud..at det går an at !

  Merkelig at jo mer udugelig man er, dess flere priviligerte stillinger blir man satt til……tar med Jagland også jeg.
  Ingen betaler skatt, og Brundtland stakk av som skatteflyktning til Nice. Kom med halen mellom beina tilbake til Norge og trodde hun skulle få seg gratis-operasjon i Norge. Søsteren hennes forsøkte å få sniket den hurpa vekk fra både presse og publisitet om at Gro sneik i køen og fikk gratis operasjon. Om hva jeg mener egner seg ikke på trykk.
  Denne Gro var attpå til så dum at hun lot som hun ikke forsto eller visste noe som helst. Det å offentlig lyve slik at man attpå til tror det man selv sier er sant sier det meste.

  Putin anser jeg som en meget dyktig person. Han er fjernt fra noen krigshisser.

  Svindel, kriger og bedrag kommer den dama Hillary Clinton til å bli husket for når alt kommer på bordet.
  Nå har USA med NATO herjet på falske premisser utallige kriger i Midt-Østen.
  http://www.globalresearch.ca/hillarys-russian-hack-hoax-the-biggest-lie-of-this-election-season/5554412

  ( Gleder meg til den dag da verdenshistorien må skrives om )

 3. Denne er å lese nå ; http://www.abcnyheter.no/nyheter/2016/11/06/195254699/fbi-har-ikke-funnet-noe-straffbart-i-nye-clinton-eposter

  At det ikke er snakk om korrupsjon, trusler med mer er det ingen som får meg til å tro. Her går man vel over lik for få satt inn Hillary Clinton som president. Til og med Obama og hans » kone » Michelle har de siste dagene gått av hengslene selv i sin bedritne Clinton-kampanje.

  Jeg vet pr.dags om ingen andre mer slue og utspekulerte ****** enn The Clintons. Obama ligger ikke langt etter som beskytter en av etterkrigstidens største ***** Hillary Clinton.

  http://www.anonews.co/clinton-body-count/

  http://www.whatreallyhappened.com/RANCHO/POLITICS/BODIES.php#axzz4PGdPfMAa

  Denne Clinton familien har er enn blod på hendene sine. Donald Trump blir bare » Lille Rosin » til sammnenigning.
  At Hillary » kollapser » til tider er vel ikke det minste merkelig. Måtte sannhetene rundt denne familien komme fram !

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.