Lista over Hillary Clintons Wall Street-sponsorer er publisert

0

Den siste lekkasjen av Hillary Clintons eposter inneholder blant annet ei liste og hennes sponsorer, og den ser ut som en Who is who on Wall Street. Det er finansbankene, energikorporasjonene, de kjemiske kongloimeratene fra 0,01%.

Det er for eksempel Barclays, Ford Foundation, Rockefeller Foundation, Goldman Sachs, ExxonMobil, Western Union, Dow Chemicsls, Deutsche Bank, for å nevne noen.

Clinton-kampanjen hevder at Hillary Clinton skal «take on Wall Street». Det er vel derfor banksterne flokker seg for å øse milloner av dollar over i hennes kampanjekasser og Clinton Foundation.

Clinton-familiens forhold til Dow Chemicals er spesielt intimt. I et notat fra Clintons nære støttespiller Douglas Band kommer det fram hvordan Dow og selskapets toppsjef Andrew Liveris kjøpte seg politisk tilgang til den daværende utenriksministeren:

In August of 2009, Mr. Kelly invited Mr. Liveris to play golf with President Clinton and me.   Mr. Kelly subsequently asked Dow to become a CGI sponsor at the $500,000 level, which they did, as well as making a $150,000 donation to the Foundation for President Clinton to attend a Dow dinner in Davos.

Dow Chemicals var som kjent sammen med Monsanto ansvarlige for produksjonen av Agent Orange, som ble brukt i den massive kjemiske krigføringa mot Vietnam.

Selskapene gjorde stor profitt på produksjonen og over en million vietnamesere ble skadet. Fortysatt fødes barn med genetiske skader på grunn av Agent Orange.

WikiLeaks har også publisert en epost der det går fram at den ukrainske oligarken Victor Pinchuk, som er en stor bidragsyter til Clinton Foundation brukte Bill Clinton i en kampanje som skulle ramme Vladimir Putin.

In a March 2015 email, Clinton Foundation director of foreign policy Amitabh Desai asked the Clinton campaign whether Bill Clinton could meet with Ukrainian Clinton Foundation billionaire donor Victor Pinchuk. The purpose of the meeting was to use Bill Clinton as a selling point to other Western leaders, so that Pinchuk could make a statement in opposition to Russian Leader Vladimir Putin. …

According to an August piece in The Wall Street Journal, when she was secretary of state, Hillary Clinton hosted a dinner with Pinchuk, who retained a lobbyist to schedule meetings with the State Department. The New York Times reported several meetings were indeed scheduled with the State Department on behalf or with Pinchuk, who donated between $10 million and $25 million to the Clinton Foundation, and has lent his private plane to the Clintons.

Wall Street, oligarker og krigsprofitører altså, slik er de virkelige støttespillerne til den «feministiske» kandidaten Hillary  Clinton. Og de har åpenbart betalt for politiske gjenytelser fra Clinton. Likevel finnes det dem som går av skaftet hvis man kaller dette korrupsjon.

Forrige artikkelTyrkisk politi slår til mot presse og opposisjonsparti
Neste artikkelVar algerisk etterretning involvert i terroraksjonen mot In Amenas?
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).