FAZ: Merkels økonomiske politikk er negativ for Tyskland

0

Det er nå klart at Angela Merkel stiller til valg for en ny periode som Tysklands forbundskansler. Men oppslutninga om henne er ikke den samme som før.. På grasrota er det motstand mot hennes politikk når det gjelder innvandring, sanksjoner mot Russland og hennes tilslutning til TTIP.

Også i den tyske overklassen taper hun støtte. Frankfurter Allgemeine Zeitung har en overraskende negativ vurdering av kansler Merkels politikk.

«Hun oppdrar oss som en guvernante og tyskerne må betale prisen for det,» skriver avisa.
Spesielt retter avisa kritikk mot Merkels såkalte «Energiewende», der man raskt vedtok av avbryte kjernekraftprogrammet uten å vurdere hva kostnadene ville bli. FAZ mener at det samme gjelder hennes «Willkommenskultur» i flyktningespørsmålet. FAZ er heller ikke begeistret over Merkels politikk for å redde euroen for enhver pris. Og som borgerlig avis etterlyser den «reformer» og skattesenkninger. FAZ mener at Tysklands sosiale kostnader er uten kontroll.

Og avisa gir følgende fasit:
Hvis borgerne vurderer Merkel etter hennes økonomiske politikk, må de satse på en avslutning av hennes kanslerperiode.

Dette ble skrevet før Merkel gjorde det klart at hun stiller til valg for en fjerde periode. Men dette var ei melding som ikke vakte den store begeistringen i Tyskland, og det er ikke så sikkert at hun vil bli gjenvalgt denne gangen. Hennes opptreden sammen med lame duck-president Barack Obama bar tydelig preg av et møte av forhenværende politikere. Det som kan berge Merkel er at SPD er så svekket og har ligget og vaket litt i overkant av 20% på målingene.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelI Cantori di Tolfa – 40 anni – Chiesa dei Cappuccini
Neste artikkelHva mange ikke skjønner om arbeiderklassen i USA
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).