FAZ: Merkels økonomiske politikk er negativ for Tyskland

1

Det er nå klart at Angela Merkel stiller til valg for en ny periode som Tysklands forbundskansler. Men oppslutninga om henne er ikke den samme som før.. På grasrota er det motstand mot hennes politikk når det gjelder innvandring, sanksjoner mot Russland og hennes tilslutning til TTIP.

Også i den tyske overklassen taper hun støtte. Frankfurter Allgemeine Zeitung har en overraskende negativ vurdering av kansler Merkels politikk.

«Hun oppdrar oss som en guvernante og tyskerne må betale prisen for det,» skriver avisa.
Spesielt retter avisa kritikk mot Merkels såkalte «Energiewende», der man raskt vedtok av avbryte kjernekraftprogrammet uten å vurdere hva kostnadene ville bli. FAZ mener at det samme gjelder hennes «Willkommenskultur» i flyktningespørsmålet. FAZ er heller ikke begeistret over Merkels politikk for å redde euroen for enhver pris. Og som borgerlig avis etterlyser den «reformer» og skattesenkninger. FAZ mener at Tysklands sosiale kostnader er uten kontroll.

Og avisa gir følgende fasit:
Hvis borgerne vurderer Merkel etter hennes økonomiske politikk, må de satse på en avslutning av hennes kanslerperiode.

Dette ble skrevet før Merkel gjorde det klart at hun stiller til valg for en fjerde periode. Men dette var ei melding som ikke vakte den store begeistringen i Tyskland, og det er ikke så sikkert at hun vil bli gjenvalgt denne gangen. Hennes opptreden sammen med lame duck-president Barack Obama bar tydelig preg av et møte av forhenværende politikere. Det som kan berge Merkel er at SPD er så svekket og har ligget og vaket litt i overkant av 20% på målingene.

KampanjeStøtt oss

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.