Begynner mainstream media å få nok av Clinton Inc.?

0

Mainstream media i USA har vært solide hærførere for Hillary Clinton, men de siste avsløringene av korrupsjon og andre forbrytelser ser ut til å ta på også for dem. Som jeg har nevnt i en annen artikkel er den Clinton-vennlige The Washington Post ramsalt i sine kommentarer til et notat fra den nære medarbeideren til Bill Clinton, Douglas Band, der han over 12 sider i detalj forteller om pengemanipulasjonene mellom Wall Street og Clinton Inc.

Nå er det også tydeligvis blitt for mye for Wall Street Journal. I september 2016 gikk avisa på lederplass inn for Hillary Clinton som USAs neste president. 1. november 2016 er hvetebrødsdagene over og lederskribenten Holman W. Jenkins jr. skriver:

Mrs. Clinton is a screw-up. And when a trait takes such trouble to announce itself, note must be taken.

Complicating the legal question, of course, is the fact that she didn’t exactly hide her behavior. The State Department knew she was conducting business on a private server. Her boss, the president, exchanged emails with her via what was self-evidently a private email account.

All this being so, many Americans probably would have been happy to see the difficulties bypassed by Mrs. Clinton simply returning all her emails and devices intact to the State Department. This she did not do. In response to reasonable and unavoidable questions about whether her arrangement and subsequent actions violated the law, the Obama administration had no choice but to launch a criminal investigation. …

Donald Trump (or any candidate) may not be a solution in himself, but an outsider at least can be an instrument to dislodge an elite and replace it, for a while, with an elite less habituated to using public power to favor and enrich itself. With Mrs. Clinton, as with Mr. Obama, a voter naturally struggles to understand what the overarching vision is. There isn’t one. They exist to deliver the wish-list of Democratic lobby groups for more power over the people of the United States. Period.

A few weeks ago Mrs. Clinton was the “safe hands” candidate. If she wins, it now appears hers will be an embattled and investigated presidency from day one. Moderates will flee. Republicans will find it hard to cooperate with her.

Den antakelig skitneste valgkampen i USAs historie er i ferd med å bli ei full systemkrise som har utløst mytteri i de hemmelige tjenestene og stammekriger i Washington. Og fortsatt er norske medier kritikkløse Hillary-fans. De risikerer å bli de siste dagers hellige.

Forrige artikkel– Uten fosfat, ikke noe mat
Neste artikkelPR-fest hos Konsulentpartiet
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).