Årets jobbsøknad

32

Snorre Valen (SV) har utvilsomt skrevet årets korteste og klareste jobbsøknad. Da Fidel Castro døde skrev han på Twitter: En tyrann er død!

Han burde jo være ekspert på sånt, Snorre Valen siden han både gikk aktivt inn for NATOs ødeleggelse av Libya og var en svært aktiv og entusiastisk støttespiller for regimet i Kiev etter det CIA-støttede kuppet der.

Så CV-en hans er i orden.

Nå vil kanskje enkelte av Valens partifeller ha tungt for å svelge at han kaller Castro en tyrann. Riktignok er det jo en del man kan kritisere ved Castros politikk, men tyrann er jo et ganske stivt stykke. Jeg mener, ikke en gang Per Egil Hegge klarte å skrive det. Men jobbsøknad er jobbsøknad. Valen har sagt fra på en krystallklar, ja nærmest forbilledlig klar måte, at han er klar for større (og bedre betalte) oppdrag i globalismens tjeneste.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


32 KOMMENTARER

    • Jeg ser jo tendenser til trolling. Det å slenge ut med påstander uten å argumentere for holdbarheten i slike, indikerer slike tendenser.

    • Det kommer saktens an på hva du mener med demokrati. Hvis du mener folkestyre kommer Cuba bedre ut. Hvis du mener retten til å stemme på to identiske partier er det noe annet, det er riktignok bare vel halvparten av folket i USA som syns stemmeretten er verdt å benytte.

     • Folkestyre i den forstand at det cubanske folk har kunnet gjenvelge sin elskede leder og deretter broren hans i nesten seksti år.

    • @Jørgen Agder
     Du fremmer en påstand om demokrati på Cuba versus USA uten å argumentere. Hva bygger du din påstand på?

     • Vi kan begynne med det enkle faktum at Cuba har vært styrt av Fidel Castro og deretter broren hans i 58 år.

  • Du har en altfor snevert oppfatning av frie valg og neppe annen kunnskap om Cubas praksis av demokrati enn det du får fra MSM’s utvalgte «eksperter» Demokrati og frie valg er noe helt annet enn bedrageriet som drives i vestlige land og påtvinges med parodiske justeringer i landene utenfor NATO-kretsene.

   • På Cuba har storebror og deretter lillebror styrt i 58 år. Alle må jo skjønne at her snakker vi om et ekte demokrati.

  • i tillegg forsynte han seg grovt, fengslet mange motstandere, og svært mange vi si at det slettes ikke stod SÅ bra til der. «Fidel Castros meritter i forbedringen av offentlige tjenester for millioner av kubanere er blandet med en systematisk undertrykking av grunnleggende friheter under hans regjeringstid», heter det i en uttalelse fra Amnesty International – vil tro at de vet dette best 😉

 1. Det er ikke en gang nødvendig å ta stilling til utsagnets innhold, for å kunne si at dette er latterlig av SV-politikeren Valen!

 2. Her er også en artikkel om Cuba som gir et annet bilde enn den vestlige propagandaversjonen Valen sluker med hud og hår.

  https://radikalportal.no/2016/11/27/fidel-castro-historien-vil-frikjenne-ham/

  Artikkelen viser bla. den imponerende utviklingen av levestandarden og velferden på Cuba under Castro. Forskjellen mellom Cuba og de USA-støtta overklasseregimene i området er stor. Der holdes også valg på Cuba. Det er ingen tvil om at flertallet har støtta Castro.

  • «Forskjellen mellom Cuba og de USA-støtta overklasseregimene i området er stor.» Helt enig i at forskjellen er stor. Til forskjell fra diktaturet på Cuba er de andre landene i området demokratier.

   • Forskjellen er at de andre regimene ofte trakasserer arbeidere og bønder. Det gjøres ikke på Cuba. Men, selvfølgelig gjøres det feil også der.

 3. SV er desperate og fremmer nå også forslag om reduksjon i innvandringen. Det er snart valg, tenker jeg.
  Er det forrestn noen som vet hva norges bidrag til gassforsyningen av Ukraina er?

   • Javisst. Steigan har hatt mange opplysende artikler om landet. Bare det at han kommer på besøk burde vekke noens nysjerrighet. Hva gjør han her?

 4. «Årets jobbsøknad»

  Ti-hi-hi 😉 – Morsom og fortjent latterliggjøring av Valen.

  SV (& Snorre Valen) har ikke vært troverdig parti siden 2011 og Libya-knusingen de støttet. – Norge/venstresiden er nå uten reelt sosialist-demokratisk parti på Stortinget.

 5. SV og SF-veteranen Finn Gustavsen var jo Cubaentusiast. Tro hva han hadde sagt hvis han hadde visst at det nyliberale hegemoniet har slått så sterkt inn i SV at Snorre Valen klarer å karakterisere Castro som en tyrann. At Norge er uten et reelt sosialistisk på Stortinget er det ingen tvil om.

 6. Det vanskelige er å vite hva som er sant og hva som er overdrivelser, hva angår Castro. Jeg har lest et sted at han på et tidspunkt holdt tyve prosent av befolkningen bak lås og slå. Et annet sted leste jeg at kritikk mot regimet var forbudt og kunne gi lange fengselsopphold.

  Andre steder kan man så lese at Castro virkelig engasjerte seg for å bekjempe den verste fattigdommen i landet og innførte en lang rekke sosiale reformer.

  At USA og Vesten boykottet Cuba, samtidig som de samarbeidet flittig med Saudi-Arabia, viser vel tydelig hvor lite konsistent kritikken mot Cuba har vært (?).

  Forøvrig er Valen veldig skråsikker og uten nyanser i sin korte ytring. Angående jobbsøknad, kanskje han er en kjenning av Carl Bildt? 🙂

 7. Både John Alvheim og Carl I. Hagen har gitt Fidel Castro stor ros. Alvheim besøkte Cuba i januar 2000. Han roste landet for innsatsen for de svakeste. Alvheim berømmet Cuba for å ha et langt bedre menneskesyn enn Norge og ikke minst helsevesen.
  Her har man i løpet av en 30-årsperiode med tidvis veldig dårlig økonomi maktet å gjøre svært mye for de svakest stilte i samfunnet, sa Alvheim.
  Han framholdt at det var dobbeltmoral å snakke om brudd på menneskerettigheter på Cuba. Han fikk støtte av Hagen.
  I dette tilfellet har et lutfattig land en høyere prioritet av helsevesenet enn vi har i Norge. Alvheim gikk faktisk så langt som å si ; » dersom jeg skulle bli syk og måtte velge mellom Cuba og Norge, hadde jeg valgt å bli syk på Cuba «.

  Cuba har gratis lege og tannlegetjenester til alle sine innbyggere. Landet har en lavere spedbarnsdødelighet enn både Canada og USA.
  Utdanning er gratis helt frem til universitetsnivå.

  Cuba rangeres som Latin-Amerikas nest mest utviklede land ( etter Chile ).

  » Fin » CV Snorre Valen.

 8. Jeg er partifelle av Snorre Valen og har satt pris på hans friskhet og debattferdigheter. Nå er jeg utrolig skuffet over hans kunnskapsløse og usosialistiske kommentarer i forbindelse med Fidel Castros død. Jeg har tidligere tatt opp med ham at han svekker holdningen til bistandssamarbeidet med Cuba og partiets rennomé ved sitt medlemskap i den cubafientlige og Miami lydhøre gruppa til Jan Tore Sanner på Stortinget. Han lovet dengang at han skulle ordne med en debatt med disse på Stortinget hvor jeg og Cubaforeningen ville bli invitert til å komme med synspunkter. Det løftet holdt han aldri. Det skuffer meg også. Hvis det er riktig at han søker andre jobber håper jeg for Norges og SVs skyld at det ikke har med utenrikspolitikk eller diplomati å gjøre.
  Terje Enger
  Medlem Søndre Land SV

 9. Det er riktig Reidun. Frp er meg fjernt men som tidligere leder i Cubaforeningen har jeg fulgt stortingspartienes forhold til Cuba. Av de borgerlige er det bare Frp som ikke har en svart Cubahistorie.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.