steigan.no øker mest?

20

3. september 2016 arrangerte jeg en konferanse om framtida til steigan.no på Parkteatret i Oslo. Konferansen var godt besøkt og det kom mange gode innspill. Et artig poeng er at akkurat den dagen hadde steigan.no 995 abonnenter. 3. oktober 2016 er abonnementstallet 1325, altså en økning på ca. 33%. Ikke fpr å rappe reklamen fra en herværende dagsavis, men akkurat nå er det steigan.no som øker mest. (Nå vil jeg ile til og være den første til å innrømme at økning fra et lavt antall ikke er all verden, men det er nå artig, lell.) Dette betyr at det burde være overkommelig å nå 2000 abonnenter innen jul og 4000 innen utgangen av 2017.

Slike tall betyr noe, ikke minst nå som vi ser at Facebook og andre sosiale medier strammer til og skjerper sensuren. Systemkritiske medier må evne å stå på egne bein, og steigan.no er nettopp det, et uavhengig, systemkritisk nettsted. Og målet er å få større bredde, flere skribenter og mer innhold, uten å tape brodden og engasjementet.

Så her er en utfordring til leserne: hvis dere kan skaffe én abonnent hver, så er det første delmålet nådd på et blunk.

Les også: Veien framover for steigan.no

steigan-no-heading

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelDen uhellige allianse
Neste artikkelDestruktionen av Jemen
Pål Steigan
Jeg er Pål Steigan, sjefredaktør for steigan.no.

20 KOMMENTARER

 1. Kjære Pål,

  Jeg er mere enn villig til å kjempe på din side. Det er vi sannsynligvis mange som er. Men, før jeg forplikter meg til dette, forventer jeg at du konkretiserer:

  – Hvem vi kjemper mot – eller med andre ord: «Who is They»?
  – Hva er deres mål?
  – Hva er dere strategier?
  – Og, hvilke taktiske virkemidler benytter de? Gjerne med konkrete eksempler…

  Hvis ikke du kan konkretisere dette, har du dessverre ikke lenger min tillit!

  • Betimelige spørsmål, og svar vil komme etter hvert, det vil si i løpet av høsten. Grovt sett kan du si at jeg ønsker å få med meg folk på å kjempe mot krigen og den globaliserte kapitalismen.

   • Kjære Pål,
    Takker for kjapp respons. Du kan regne med meg videre!
    Men, mens vi venter, er det viktig å ikke miste fokus. Kan noen av Steigans lesere referere meg til noen «peer reviewed» undersøkelser som kan forklare hvordan vi i dag, i Lugano, kunne nyte en fullstendig skyfri himmel med 20 grader pluss, uten «chemtrails» eller «contrails»? Dette til tross for like mange overflyvninger som vanlig?

   • Greit nok, men jeg har mer tro på å kjempe FOR noe enn MOT, f.eks. kjempe for fred. Strategiene blir kanskje de samme, men holdningen blir litt annerledes. Liksom krig er gammeldags, er det også litt gammeldags å utpeke en fiende. Vi har lett for å personifisere og ikke minst demonisere, mens vi glemmer at den virkelige makta ofte ligger hos noen som trekker i trådene bak scenen, «den usynlige hånd». Disse hendene vil etterhvert avsløres, og Steigan gjør et godt arbeid når det gjelder å forklare sammenhenger og avkle propagandaen vi utsettes for.

    • Hvorfor tror du han vil kjempe mot noe ?
     Han sier at det er viktig å kjenne fienden.

     Fienden er ondskap i mange former, urett, desinformasjon,maktran,kontroll, vold svik og bedrag.
     Når man kjemper mot noe, er det ikke noe motsetning i at man kjemper for noe.Når man kjemper mot løgnene, ved å fortelle sannheten, så slår man på lyset framfor å forbanne mørket.Når man kjemper mot undertrykkelse, og for ytringsfrihet, er det to sider av samme sak. Mørket er stort. Det trengs flere lamper.
     Mange har kjempet for oss for fredens skyld, også med våpen mot nazismen for eksempel.
     De viste hva de var for, ved å kjempe MOT det som ville ødelegge det. Hadde de sagt : Krig er så gammeldags, la oss ikke identifisere fienden. la oss ikke demonisere Hitler. Da slapp de å ta ansvar, og de slapp å ofre og de slapp å bli konfrontert med fiendskap, hat og baktalelse. De som innså at ondskapen fantes, og sloss mot den, de var de som var de humane.
     Den usynlige hånd er ganske synlig.Det går an å personifisere, og det går å plassere ansvar : Det er de som setter sin identitet i et verdensborgerskap på bekostning av nasjonal identitet . Det er de som dreper ved å bruker løgn som metode når de ikke har retten på sin side, og det er de som samtykker til handlingene.
     Det er de som jobber for konsensus av politiske grunner, tjener syntesen som vil bygge broer over det som er forskjellig, for å samle trådene og sentralisere makt, på mange plan og innen mange tema for å nedbygge demokratiet og være medvirkende til å innføre et kontrollsamfunn der våre rettigheter blir reddusert. De totalitære trekkene er synlige, og dersom man ignorerer dem, blir de ikke borte.Det at stortinget sa ja til å legge finanstilsynet under Eu sine overordnede organ og overførte suverenitet til dem, ble gjordt på tross av folkeviljen. Det er en destruktiv handling, da det tar makt fra folket der makten hører hjemme.
     Dersom man ikke identifiserer ugresset vil det fortsette å stjele næring fra de plantene vi sådde.

  • – Corporations running the world used to be science fiction – Now it’s a reality: https://blog.p2pfoundation.net/corporations-running-world-used-science-fiction-now-reality/2016/10/01

   «Imagine a world in which all of the main functions of society are run for-profit by private companies. Schools are run by multinationals. Private security firms have replaced police forces. And most big infrastructure lies in the hands of a tiny plutocratic elite. Justice, such as it is, is meted out by shady corporate tribunals only accessible to the rich, who can easily escape the reach of limited national judicial systems. The poor, on the other hand, have almost no recourse against the mighty will of the remote corporate elite as they are chased off their land and forced into further penury.

   This sounds like a piece of dystopian science fiction. But it’s not. It’s very close to the reality in which we live. The power of corporations has reached a level never before seen in human history, often dwarfing the power of states.

   Today, of the 100 wealthiest economic entities in the world, 69 are now corporations and only 31 countries*. This is up from 63 to 37 a year ago. At this rate, within a generation we will be living in a world entirely dominated by giant corporations.»

   Vi kjemper mot korporasjonene og den eliten som kontrollerer disse. David Bollier snakker om stats/markeds-duopolet, men jeg er redd for at vi om noen år står igjen med kun korporasjonsmonopolet. Alternativet er kommunisme 5.0.

   Ser ikke helt poenget med å være abonnent når steigandotno er gratis og det uansett bare er å slå opp sida om morgenen. Email sjekker jeg helst om kvelden.

 2. Jeg har naturligvis all mulig respekt for dem som måtte velge å ikke abonnere. Det er et greit valg. Når jeg likevel oppfordrer folk til å abonnere, så er det naturligvis for å bygge en slags organisasjon av faste lesere rundt prosjektet. Før la jeg ikke noe vakt på det. Da gikk jeg etter å få så mange tilfeldige lesere som mulig. Og det ga resultater, men de resulatetene forsvinner like fort som de kommer. Med noen tusen abonnenter så begynner det å likne noe. Som jeg har skrevet tidligere, så jobber jeg jo ulønna med dette, derfor vil jeg klare å holde steigan.no gratis. Men jeg ønsker å lansere en ordning med et frivillig abonnement for dem som ønsker å være med på å bygge opp prosjektet. Jeg kommer tilbake til det. Men bare som en tankemodell: Hvis 1000 folk betalter 100 kr i måneden, så vil jeg kunne kjøpe inn stoff og betale folk for å gjøre jobber som gjør innholdet mer omfattende og allsidig. Organisasjon er fattigmanns kapital.
  Siden jeg liker å leke med geometriske rekker, så kan jeg jo nevne at dersom det hadde vært mulig å holde den veksttakten steigan.no har hatt siste måned i ett år, så ville det blitt en dobling hver annen måned, eller altså 64.000 etter tolv måneder. (Nå skjer jo ikke det i virkeligheten, men det viser sprengkrafta i at mange deler med mange.) Mitt virkelige mål er 4000 abonnenter neste år, og det skulle være full oppnåelig.

 3. Blir gjerne medlem for å støtte Pål Steigan. Har vært inne på bloggen daglig de siste årene. Når det gjeld hvem motstanderen er har Pål så vidt vært borti dette. Her gjelder det «FOLLOW THE MONEY». I 1913 da Fed(sentralbanken i USA som den gang, som nå er privateid) ble stiftet av 10 banker. Noen er gått ut, andre kommet til, men fortsatt styrer de 10 bankene verdensøkonomien. Når vi så går bak for å finne ut hvem som styrer bankene, har vi noen (men ikke alle), som styrer denne planeten. Det er de samme familiene som i 1913. ERGO. De som styrer Fed, styrer alt annet på denne planeten (Massemdia, militære, våpen og krigsindustreien, energi og oljeindustrien, alle religioner, narkotikatrafikken etc etc. P-g-a. «systemet», er også NORGE AS med på dette, selv om de fleste som deltar, og er fanget av systemet, ikke vet dette. Noen vet, men i Norge er det vanskelig å finne ut hvem dette er. Deersom noen vet hvem dette er kunngjør det på denne bloggen

  • «De som styrer Fed, styrer alt annet på denne planeten (Massemdia, militære, våpen og krigsindustreien, energi og oljeindustrien, alle religioner, narkotikatrafikken etc etc. P-g-a. «systemet», er også NORGE AS med på dette, selv om de fleste som deltar, og er fanget av systemet, ikke vet dette.»

   Ok, ok, ok. Stort sett riktig nok, det. (Bortsett fra «de» ikke «styrer» «planetens» Biosfære, som til gjengjeld styrer oss – enten vi ødelegger den for oss selv eller ikke).

   Men det er såpass mange som «er … med på dette, selv om de fleste som deltar, og er fanget av systemet, ikke vet dette», at «systemet» heldigvis er temmelig tungrodd for «De som styrer Fed». – Selv en kubøling har naturlige instinkter som «styring» ikke kan vende, og som leding evt. må rette seg etter. Også folk er historisk sett ganske sta mot dårlig styring, og krever instinktivt frihet. Fatt mot. Ta styring.

 4. Hei igjen Pål,
  Litt sent, men forhåpentligvis allikevel godt. Er det ikke slik at kommunisme og kapitalisme er to vinger på samme fugl?
  I så fall – bør vi ikke gå etter kroppen, eller aller helst hodet på denne fuglen?

 5. «Abonnement» i form av å abonnere på feed’ene/ nyhetsvarslene fra steigan.no blir neppe aktuelt for meg, da det ikke passer inn i min måte å organisere informasjonsflyten her i huset på. Innboksen hadde fått krampe. Steigan har høyere prioritet enn som så. Jeg tror de fleste faste lesere skjønner at jeg er innom ofte og får med meg det meste fra både redaktør og andre bidragsytere uansett.

  Som representant for prekariatet og de frie yrker er økonomien ikke preget av den jevne kurveformen som synes så attraktiv for lønnsslaver, så de små pekuniære bidragene til avisen har i grunnen kommet temmelig uregelmessig herfra. Men en hundrings i måneden er selvfølgelig alltid innenfor budsjett og vil bli lagt inn som automatisk overføring fra PayPal.

  Og Pål, dersom det betyr noe med et dokumenterbart antall genuine, faste lesere i form av abonnenter, foreslår jeg at du oppgir det tallet som til enhver tid gjelder + 1 for ⒶF! Det passer fint med selvbildet også. 😀

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.