steigan.no øker mest?

0

3. september 2016 arrangerte jeg en konferanse om framtida til steigan.no på Parkteatret i Oslo. Konferansen var godt besøkt og det kom mange gode innspill. Et artig poeng er at akkurat den dagen hadde steigan.no 995 abonnenter. 3. oktober 2016 er abonnementstallet 1325, altså en økning på ca. 33%. Ikke fpr å rappe reklamen fra en herværende dagsavis, men akkurat nå er det steigan.no som øker mest. (Nå vil jeg ile til og være den første til å innrømme at økning fra et lavt antall ikke er all verden, men det er nå artig, lell.) Dette betyr at det burde være overkommelig å nå 2000 abonnenter innen jul og 4000 innen utgangen av 2017.

Slike tall betyr noe, ikke minst nå som vi ser at Facebook og andre sosiale medier strammer til og skjerper sensuren. Systemkritiske medier må evne å stå på egne bein, og steigan.no er nettopp det, et uavhengig, systemkritisk nettsted. Og målet er å få større bredde, flere skribenter og mer innhold, uten å tape brodden og engasjementet.

Så her er en utfordring til leserne: hvis dere kan skaffe én abonnent hver, så er det første delmålet nådd på et blunk.

Les også: Veien framover for steigan.no

steigan-no-heading

 

 

Forrige artikkelDen uhellige allianse
Neste artikkelDestruktionen av Jemen
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).