På tape: John Kerry vil ha mer krig i Syria enn Obama

0

På sidelinja under møtet i FNs hovedforsamling siste uke i september 2016 hadde USAs utenriksminister John Kerry et separat møte med syriske grupper som er alliert med USA. New York Times bringer utdrag av et lydopptak fra møtet.

Der går det fram at det var en meget frustrert Kerry som opptrådte på møtet. Gang på gang klaget han over at han ikke hadde lykkes med å få president Obama og flertallet i USAs regjering med på seg for å føre en mer aktiv og direkte krig i Syria:

“I think you’re looking at three people, four people in the administration who have all argued for use of force, and I lost the argument.”

NYT skriver:

The 40-minute discussion, on the sidelines of last week’s United Nations General Assembly in New York, provides a glimpse of Mr. Kerry’s frustration with his inability to end the Syrian crisis. He veered between voicing sympathy for the Syrians’ frustration with United States policy and trying to justify it.

Mr. Kerry has been hamstrung by Russia’s military operations in Syria and by his inability to persuade Washington to intervene more forcefully. He has also been unable to sell Syrian opponents of Mr. Assad, like the ones in that room, on a policy he does not wholeheartedly believe in.
His frustrations and dissent within the Obama administration have hardly been a secret, but in the recorded conversation, Mr. Kerry lamented being outmaneuvered by the Russians, expressed disagreement with some of Mr. Obama’s policy decisions and said Congress would never agree to use force.

John Kirby fra USAs utenriksdepartement ville ikke kommentere innholdet i samtalen, men bekreftet at den hadde funnet sted.

Også på et annet punkt sjokkerte Kerry sine syriske samtalepartnere. Han argumenterte for at de etter krigen burde delta i valg der også Assad vil delta. Dette likte de ikke å høre. De hadde ikke lyst på å stille opp i et valg mot Assad.
Man kan jo forestille seg grunnen til det.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.