NATO trapper opp krigsforberedelser mot Russland

0

NATOs forsvarsministermøte i Brussel 26. oktober 2016 å utplassere 4000 kamptropper i Øst-Europa kort fra den russiske grensa. Dette er frontstyrker som skal backes opp av en hurtigreagerende styrke på 40.000 soldater.

Dette er den største militære opptrappinga i Europa siden høydepunktet i den kalde krigen mellom USA og det daværende Sovjetunionen.

NATO-generalsekretær Jens Stoltenberg sa at troppene vil bli stasjonert i Polen og de tre baltiske statene. Og han gjentok at «et angrep på et medlemsland vil bli sett på som et angrep på oss alle».

Den tidligere NATO-motstanderen Stoltenberg sa at tiltakene ikke var ment som en trussel mot Russland. (Hvem skriver talene til denne mannen?) Han sa også at NATO vil sende flere marinefartøyer inn i Svartehavet.

«And I’m pleased to confirm that several nations indicated their willingness to contribute to our presence in the Black Sea region, on land, at sea and in the air.»

USAs forsvarsminister Ashton Carter sa at USA vil sende 900 soldater i en kampklar bataljon til det østlige Polen. I tillegg sender USA en panserbrigade komplett utstyrt med tanks og tungt artilleri, samt Black Hawk angrepshelikoptre til grensa mot Russland.

Dette kommer samtidig med vedtaket om å stasjonere 330 soldater fra USA i Norge, noe som aldri har skjedd før, ikke en gang under den kalde krigen.

Storbritannia vil stasjonere 800 soldater i Estland fullt utstyrt med tanks, panservogner og droner. De vil få støtte av avdelinger fra Frankrike og Danmark. For første gang siden nazi-Tyskland oppmarsj mot Russland skal nå også Tyskland sende soldater mot den russiske grensa. De kommer som en bataljon med 400 til 600 soldater som skal plasseres i Litauen. Canada og Italia sender soldater til Latvia. (Se kart.)

Det er ingenting som tyder på at Russland verken planlegger eller har noen interesse av å angripe noe naboland. Dette er en ensidig aggressiv opptrapping fra NATOs side, og den øker faren for krig og bidrar til å destabilisere Europa. Krigsforberedelser er godt for våpenindustrien og de fungerer godt for å undertrykke indre opposisjon. Europa lykkes jo verken økonomisk, politisk eller sosialt, og da er også krigsforberedelser gode å gripe til. Og servile medier hjelper til så godt de kan.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.