Gøy med VG

0

Avisa Verdens Gang spanderte i går 27. oktober 2016 ei dobbeltside for å overbevise leserne om at det er ingen grunn til å stole på Pål Steigan og bloggen steigan.no fordi Steigan var så fæl på søttitallet. Logikken er tydeligvis at hvis jeg sier at det regner når det høljer ned, så skal man insistere på at sola skinner.

Avisa ser tydeligvis ikke det ironiske i å spandere så stor plass på å advare mot en angivelig uviktig blogg. Journalist Anders Giæver angriper meg med å vise til en rekke standpunkter jeg ikke har og systematisk uten å oppgi kilder. En ting Giæver er sint på meg for er at jeg har skrevet at Hillary Clinton er korrupt. Og det har jeg, for det er hun. Avisa har utstyrt artikkelen med en flott tegning der avisas egen tegner mer enn antyder det samme. Oppslaget gjorde meg i kjempegodt humør. Beste reklamen jeg kunne få for steigan.no. Det er andre gang på et halvt år at ei avis har brukt ei dobbeltside på å for å advare mot denne bloggen. Og det gikk ikke bedre denne gangen.

Jeg får inn et kort svar i VG, og vil svare mer utfyllende her. I mellomtida kan leserne kose seg med den artikkelsamlinga som fikk Anders Giæver til å gå i svart.

Om den korrupte forbryteren Hillary Clinton.

Og så kan man jo se på denne saka fra MSNBC som kom etter de siste avsløringene om Clinton Foundation.

vg-trumpismen

PS:

Dette er naturligvis enda et godt argument for å abonnere på steigan.no.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelErdoğans stormaktsdrømmer
Neste artikkelDet var JP Morgan som krevde grunnlovsendring i Italia
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).