Gøy med VG

67

Avisa Verdens Gang spanderte i går 27. oktober 2016 ei dobbeltside for å overbevise leserne om at det er ingen grunn til å stole på Pål Steigan og bloggen steigan.no fordi Steigan var så fæl på søttitallet. Logikken er tydeligvis at hvis jeg sier at det regner når det høljer ned, så skal man insistere på at sola skinner.

Avisa ser tydeligvis ikke det ironiske i å spandere så stor plass på å advare mot en angivelig uviktig blogg. Journalist Anders Giæver angriper meg med å vise til en rekke standpunkter jeg ikke har og systematisk uten å oppgi kilder. En ting Giæver er sint på meg for er at jeg har skrevet at Hillary Clinton er korrupt. Og det har jeg, for det er hun. Avisa har utstyrt artikkelen med en flott tegning der avisas egen tegner mer enn antyder det samme. Oppslaget gjorde meg i kjempegodt humør. Beste reklamen jeg kunne få for steigan.no. Det er andre gang på et halvt år at ei avis har brukt ei dobbeltside på å for å advare mot denne bloggen. Og det gikk ikke bedre denne gangen.

Jeg får inn et kort svar i VG, og vil svare mer utfyllende her. I mellomtida kan leserne kose seg med den artikkelsamlinga som fikk Anders Giæver til å gå i svart.

Om den korrupte forbryteren Hillary Clinton.

Og så kan man jo se på denne saka fra MSNBC som kom etter de siste avsløringene om Clinton Foundation.

vg-trumpismen

PS:

Dette er naturligvis enda et godt argument for å abonnere på steigan.no.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


67 KOMMENTARER

 1. «Beste reklamen jeg kunne få for steigan.no» Ja.. VG og sjefene der må jo røke for mye hasj*100 helt klart. Gi Steigan.no gratis oppmerksomhet hvilket gir steigan.no enn mer lesere er jo idioti av «the dark side». :).

  Den dag blogger som Steigan.no lær seg å tjene penger samt at politiske partier inngår merkesamarbeide med ulike nyhets blogger og lær seg å tjene penger så er det over…

  «Whoever controls the media, controls the mind (hele landet;).»

 2. Jeg har egentlig aldri dannet meg noe inntrykk av Anders Giæver, men jeg fikk et aldri så lite innblikk gjennom en kommentar han la inn til et innlegg Didrik Søderlind postet på sin Facebook-vegg i 2013. Her er det de distansert ironiske som senker seg godt ned mot Beavis & Butthead-nivå i utøvelsen av kollektivdisiplinen gjensidig kulhet og street cred for oss over 40… [tilgjengelig for alle men man må være logget inn på Facebook]

 3. Synd å måtte gi VG klikk på dette, men for å kunne vurdere omtalte artikkel selv, her er den:

  http://www.vg.no/nyheter/meninger/president-valg-usa/den-venstrevridde-trumpismen/a/23832346/

  Giæver har slukt Hillary-hypen. Og når han avslutter med å tillate seg å hovere over at det i det hele tatt er mulig å anse begge kanditater som uskikket, og at Hillary nå er så grundig dissekert at hun bare rett og slett er hevet over kritikk, amen, da har man tonet flagg så overtydelig at artikkelens betydning reduseres til et rent partsinnlegg på vegne av Demokratene i USA. Sitat:

  «Den demokratisk anlagte venstresiden burde tatt et oppgjør med dette irrasjonelle og konspirative hatet mot en moderat amerikansk politiker som har vært testet og undersøkt hardere enn noen annen vestlig leder. I stedet kverner man i vei på den gamle påstanden om at årets presidentvalg er valget mellom «to onder» og etterlyser mer kritikk av Hillary Clinton.

  Det er en sørgelig forestilling.»

  Neida, Giæver. Det er bare du som gir en veldig komisk forestilling, og derfor ser alt som er noe mer nøytralt sørgelig ut for deg, forstår du.

  • Her har nok russerne igjen hacket seg inn og utgitt seg for å være Giæver før VG gikk i trykken – i den hensikt å rasere fullstendig det siste snev av avisas troverdighet (bra makkverk). 😀 Er du høyre eller venstre-ekstremist du da AF? ^^

   • Nå levner jeg ikke pressen eller det offentlige hierarkiet en tøddel av troverdighet, men her kommer det visst en sak:
    http://www.vg.no/nyheter/utenriks/hillary-clinton/fbi-gjenaapner-etterforskningen-av-hillary-clintons-e-poste/a/23833541/
    Hvis utfallet er at hun ikke har gjort noe galt, med kort saksbehandlingstid i forhold til Økokrims ni år lange etterforskning av Transoceansaken – vil ikke kulerammen være nødvendig i barnehagen for å forstå hensikten. Skulle det vise seg at dette er en alvorlig sak har jo Giæver virkelig skutt gullfuglen – og kan tilby seg å være korrekturleser for steigan.no 😀

    • John Arthur Paulsen, har du ikke forstått at årsaken til at FBI gjenåpner etterforskningen skyldes at venstrevridde trumpister har overtatt FBI, bare spør Anders Giæver?

     • Åhh, har Giæver blitt konspiratorisk nuh? ^^ – VG har fortjent å bli bombadert av tilsvar fra panelet ref Giævers; «Noe han gir uttrykk for i bloggen som er blitt et slags samlingssted for folk på ytre venstre og høyreside, skal man dømme etter kommentarfeltet.»

     • Onde Putin har overtatt FBI, og driver heksejakt på Hillary, bare fordi hun er kvinne. Og fordi hun vil hjelpe de heltemodige frihetskjemperne i Syria.

    • Korrekturleser for Steigan er utmerket arbeidstrening for Giæver. Vi minner om at dette er ideélt og derfor ubetalt arbeide som er ment å være sin egen belønning. Eller han kan se på det som 2016-style selvproletarisering, og så stikke innom NAV for å få et avslag han kan spise til frokost i morgen sammen med arbeiderklassen.

     • Nei, Giæver. Ikke spise arbeiderklassen til frokost sammen med avslaget fra NAV. De fleste ville skjønt utmerket godt hva jeg mente. Og den Vær pratsom-plakaten din kan vi egentlig knytte rundt halsen din som smekke, for du søler så lett når du blir ivrig, vet du.

    • Flere burde lytte til «Unslaved» Michael Tsaion «Architechts of Control. Mass Control & Future of Mankind.

     Når tradisjonell krig ikke lykkes, er det lettere anvende Bevissthetskontroll. Tsarion er en meget modig og intelligent mann som har forsket på Maktmisbruk og Galskapen i verden og som ikke er betalt for å få ros og anerkjennelse. Han sier: Først må vi våkne opp og erkjenne vanviddet på toppen av pyramidene, først etter denne oppvåkning kan vi gjøre noe med vår egen avhengighet av disse autoritetene, som automatisk mister sin makt, når vi slutter å avgi vår egen
     og slik støtte dem. «Unslaved» starter 1. November det behandles Alle aspekter ved våre samfunn og maktstrukturer – spesielt innen Politikk og Religion (som er to sider av samme sak, da de støtter hverandre) innen Det monetære Systemet, som har kommet til et punkt hvor det kun kunstig holdes oppe….Hvem som blir President i USA vil ikke hjelpe verden, marionettenes dager er talte – det finnes NATURKREFTER som «rydder opp» når ting blir for ensidig,ekstremt og korrupt og derfor ødelegger seg selv. Det ER altså håp – men denne vedens «Elite» vil gjøre ALT i forsøket på å beholde makten og midlene. I Tyskland er det grupper av mennesker som ikke anerkjenner Den Tyske Stat. De mener at Tyskland fremdeles er «Besatt» av fremmed makt. Slik kan man også se på de fleste Nasjoner i dag, som en gang var Selvstendige, men i vår tid er underlagt «Sjefs-nasjonen» USA og dens marionetter rundt omkring i verden. De tidligere selvstendige Nasjonalstater er blitt til «Multinasjonale Enkelt- Stater», uten noen form for Indre selvstyre. De «UMULIGE» som ikke har underkastet seg USA, NATO og andre Internasjonale Organer – og ennu har et snev av selvstendighet er alle Hovedfiender og må bekjempes med alle midler. Lær og forstå mer av dette fenomenet på:

     https://www.youtube.com/watch?v=sCqiYu9IcaI

    • Her er en lenke til deg Giæver:
     http://www.chicagotribune.com/news/columnists/kass/ct-hillary-clinton-emails-kass-1030-20161028-column.html
     «If you take a step back from tribal politics, you’ll see that Mrs. Clinton has clearly disqualified herself from ever coming near classified information again. If she were a young person straight out of grad school hoping to land a government job, Hillary Clinton would be laughed out of Washington with her record. She’d never be hired.
     – The Clintons weren’t skilled merchants. They weren’t traders or manufacturers. The Clintons never produced anything tangible. They had no science, patents or devices to make them millions upon millions of dollars.
     – All they had to sell, really, was influence. And they used our federal government to leverage it.»
     Ja det er en sørgelig forestilling.

   • Vær så vennlig å holde grisepraten Deres for Dem selv, Paulsen. Ikke forsøk å dytte skikkelige folk ut i den stinkende low-brow høyre-venstre-søla til Giæver. 😀

    Han har vært en posør uten substans eller integritet siden han var en ganske dårlig musikkjournalist, den gangen han faktisk var så ung som han prøver å være i dag. Det er forskjell på ung og dum, Giæver. Ung går alltid over.

    Forøvrig er den eneste -ismen min en fjern horisont av en anarkistisk utopi. Og ekstrem er det neimen ikke meg som er. Ikke på vilkår. Det er resten av verden, alle dere andre gærningene, som er det. Jeg bare observerer og tar mine forholdsregler, jeg. 😉

 4. VG dummer seg jo loddrett ut med et utsagn som: «Venstrevridd Trumpisme». Er det noe jeg ikke mistenker Trump for, så er det å være venstrevridd 🙂

 5. Dette var tynne greier av Gievær. Og absolutt autoritært. Han mener det ikke skal være anledning til å kritisere Hillary Clinton, som han utrolig nok oppfatter som en moderat amerikansk politiker. Litt primitiv antikommunisme har han også tatt med. Det gir sikkert kred blant vennene i skravleklassen, uten at jeg med beste vilje kan se noen sammenheng mellom 70-tallet og temaet i resten av artikkelen. Altså rein hersketeknikk, stempling.

  Gievær illustrerer til fulle det lave politiske nivået hos kommentatoriatet i norske medier.

  • Innmari bra lenke, KZ. – Takk.

   «The Top 100 Most Damaging Wikileaks (so far)». – Rett på sak. Kort, fyndig – og farlig for USA-etablissementet.

   Utvetydige sitater fra den der dokumentert «korrupte forbryteren Hillary Clinton».

   Om Anders Giæver leser der, bør ordene i Clinton-aksepten hans surne og krølle seg i munnen på ham, til en forskrekket hosting – før et beskjemt meningsskifte.

 6. Alliensepartnerne. Det som er interessant med Giæver er at han betrakter «den demokratisk anlagte venstresiden» som en oppgjørspartner for VG mot Steigan.no. Han fikk sikkert med seg at da Thomas Kvilhaug 18 oktober 2016 i Klassekampen skrev en Pentagonversjon av Syriakrigen med innlagt hatkommentar til Steigan-bloggen, så fikk denne artikkelen oppslag allerede på første sida.!!!! Som svært viktig debattinnlegg.
  Folk som ikke lider av virkelighetvegring må jo forstå at nå står VG og Klassekampen sammen mot Steigan-bloggen.
  Det er en utrolig ros til Pål og miljøet her. Nå har det kommet langt. Gledelig framtidsperspektiv.

  • Takk Hårstad.
   Du kan på en måte si det Hårstad, men med den opptrappingen til NATO , og hvis det blir noe alvorlig ut av det, så skjer det for at de skal få saklig informasjon om utviklingen, av dette i tillegg til fra deg. Håper du kan skrive mye om det framover.Takk igjen.

 7. Giæver: «…burde tatt et oppgjør med dette irrasjonelle og konspirative hatet mot en moderat amerikansk politiker…» Moderat politiker, fru Clinton? Hun er jo en av de råeste, mest kyniske og brutale politikerne i moderne tid, så Giæver sin politiske akse må være enormt bred, samt at han må være ekstremt tolerant overfor brudd på de fleste føderale og internasjonale lover, og samtidig ikke ha moral.

  «…bloggen som er blitt et slags samlingssted for folk på ytre venstre og høyreside, skal man dømme etter kommentarfeltet.» Den politiske konstruerte aksen, med en ytre venstre og høyre, finnes egentlig ikke. Er man totalitær, er man totalitær, er man anarkist, er man anarkist. Og mellom de to ytterlighetene finnes det en skala, og den handler om størrelsen på staten, hvis man tenker to-dimensjonalt. Et totalitært anarki går ikke an.

  Men at VG bruker spalteplass – igjen – på vesle steigan.no er flott. Leserne av VG vil bli nysgjerrige på bloggen, og besøke den. Og noen vil bli. Så får vi håpe at dette også smitter over på andre gode nettsider uten bånd til politikerne eller bankvesenet, som derimot, midtifleisen, norgesaksjonen, nyhetsspeilet og jostemikk.

 8. VG har alltid vært en avis som «snur seg etter vinden», men i utenrikspolitiske saker er avisen en lydig hund for USA og for det korrupte bestående politiske system. Det er jo egentlig utrolig at VG ikke finner noe » bra» med ISIL? Det er jo prektige islam! Nei, der har VG forstått at det ville bety undergangen for dem med all den grusomhet som terrororganisasjonen bedriver. Hillary Clinton er ikke bare for VG, men andre norske medier en hellig ku som har rent mel i posen! De hever seg over FBI(!) som har startet ny etterfprskning omkring Hillarys bruk av privat email server da hun var secretary of state! Tenk at VG ikke engang tør eller vil stille noen spørsmål om denne kriminelle aktivitet der hun misbrukte sin stilling som utenriksminister til å regelrette samle inn penger til Clinton Foundation, hun henvendte seg til svake og utsatte nasjoner som var redd at de skulle havne på USAs fiendeliste, derfor ga de millioner av dollar til Hillary, Bill og Chelsea som er de eneste som ivaretar Clinton Foundation! At Norge var like dumsnille og gav bort over 400 millioner NOK burde selvsagt blitt debattert, men det holdes munn. Hillary Clinton er korrupt, og en løgner, hun er en person som det lukter kriminellt av fra lang avstand. Måtte FBI nå tørre å ta saken til en domstol der den rettelig hører hjemme!

 9. ‘Den demokratiske anlagte venstreside’…..så festlig….

  Jeg for min del er mest opptatt av sannhet og ærlighet. Det synes jeg journalister i mediene også skulle være !
  Før i tida var ‘venstre og høgreside’ mere fastlagt. I dag er det ikke slik.
  Hvem som er mest demokratisk av Hillary og Trump er jammen ikke godt å si .
  Men jeg mener at for oss som elsker fred , så er Trump et bedre alternativ enn Hillary Clinton !
  Jeg tror med Hillary Clinton så vil 3 verdenskrig bryte ut .Med Trump er det mere usikkert !

  • Med hensyn til krigsfaren tror jeg Birgitta har rett i at den blir størst med Hilary. Innenriks i Usa er trolig Trump verst, i hvert fall mot minorieteter. Dette er et valg mellom pest og kolera.

   • Bryter tredje verdenskrig ut kan det bli atomkrig. De syriske opprørerne håper på Clintonseier slik at Usa invaderer. Og da braker det løs eller Russland backer. Livsfarlig. Så Killary er nok verst.

   • Når en före detta supermakt som USA har satt seg i den absurde situasjon at folk må velge mellom de to der som ny president i 2016, og dessuten ikke lenger har andre venner i verden enn det norske Stortinget, men allikevel turer frem som en elefant i et glassmagasin mens den råtner på rot … Det er sånt som får satirikere til å pensjonere seg før tida fordi det ikke er behov for dem lenger. Temmelig farlig er det også, uansett hvem som blir president.

 10. VG er en motbydelig avis, full av hat-retorikk og krigspropaganda. Under Irak-krigen var VGs journalister i ekstase, og amerikanske soldater ble hyllet som helter som slåss for frihet og demokrati. Det var lett å se at VG hadde valgt side, og Norges største avis hadde med ett blitt et viktig propaganda-redskap for USA og Storbritannias ulovlige kriger.

  VG har ikke endret seg siden Irak-krigen, i dag er det Russlands Putin og Syrias Assad som skal demoniseres. Igjen fylles denne avskyelige avisen opp med hat-retorikk og krigspropaganda, sannheten gir man blanke faen i, man skulle nesten tro at VGs journalister ønsker krig med Russland.

  VÆR VARSOM PLAKATEN

  1.2. Pressen ivaretar viktige oppgaver som informasjon, debatt og samfunnskritikk. Pressen har et spesielt ansvar for at ulike syn kommer til uttrykk.

  1.4. Det er pressens rett å informere om det som skjer i samfunnet og avdekke kritikkverdige forhold. Det er pressens plikt å sette et kritisk søkelys på hvordan mediene selv fyller sin samfunnsrolle.

  1.5. Det er pressens oppgave å beskytte enkeltmennesker og grupper mot overgrep eller forsømmelser fra offentlige myndigheter og institusjoner, private foretak eller andre.

  3.2. Vær kritisk i valg av kilder, og kontroller at opplysninger som gis er korrekte. Det er god presseskikk å tilstrebe bredde og relevans i valg av kilder. Vær spesielt aktsom ved behandling av informasjon fra anonyme kilder, informasjon fra kilder som tilbyr eksklusivitet, og informasjon som er gitt fra kilder mot betaling.

  4.1. Legg vekt på saklighet og omtanke i innhold og presentasjon.

  4.3. Vis respekt for menneskers egenart og identitet, privatliv, etnisitet, nasjonalitet og livssyn. Vær varsom ved bruk av begreper som kan virke stigmatiserende. Fremhev ikke personlige og private forhold når dette er saken uvedkommende.

  Vær varsom plakaten brytes daglig av VG, leser man avisen med et kritisk blikk er disse bruddene lett å gjennomskue.

  BOIKOTT VG OG DERES LØGNAKTIGE JOURNALISTER.

 11. Hele » verden » er jo gjennomsyret av løgner via main-steam-media.
  Du gjør en kjempejobb Pål. Aldri gi opp 🙂
  Hva som skjer er helt ufattelig. Det som skjer i også norske media nå er at Russland og Putin er den store stygge ulven som ønsker krig.
  Dette er langt fra sannheten. Putin ønsker ingen krig, men det gjør Hillary Clinton.
  Hun er vel for å regne en enorm fare for verdensfreden. Hva Stoltenberg holder på med må gudene vite, likeså hva forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide tenker og bedriver.
  Folk er hjernevasket via en udugelig og inkompetent presse.

  • «Folk er hjernevasket via en udugelig og inkompetent presse.»

   Skjønner hva du mener, Reidun. Men se det heller sånn: Pressen er ikke udugelig og inkompetent. Den har kanskje bare litt andre formål og bindinger enn det gis inntrykk av utad. Du nevner hjernevask. En sånn jobb blir ikke utført nærmest i vanvare av fullstendig lamme surrehuer som ikke aner opp og ned på en propagandamelding fra NTB eller søknadsfrister for pressestøtte. Det vil si, den gjør jo faktisk i stor grad akkurat det, men de nyttige idiotene har noen rundt og over seg som plukker dem med omhu og gjeter dem opp eller ned i klatrestativet alt ettersom de viser seg passe teite og korrumperbare nok eller ikke. Når vi ser på situasjonen, hvordan et stort flertall av befolkningen fremdeles har en grunnleggende tillit, inntil ren ubekymrethet, til det som står i avisen og sies på NRK, og hvordan dette er med på å sementere maktens makt, må vi nok heller gi pressen kred for å være altfor dyktige og ha lykkes godt så langt i sitt forræderske prosjekt. Det skal det forhåpentligvis snart bli en slutt på.

   Det er faktisk så ille vellykket her som i få andre land. I de fleste fleste land rundt i verden vet folk godt at de store mediene lyver mye og er propaganda-apparat for den til enhver tid rådende makten. I Norge tror man det bare er alle andre steder. Det har antakelig noe med velstandssløvhet å gjøre. Det er et visst paradoks i det. Og fallhøyden bare vokser inntil større bevissthet blir en tragisk, uunngåelig følge av en eller annen katastrofe som river sløret vekk, er jeg redd.

 12. Må jo være topp reklame dette! Umulig å ta sladre avisa VG seriøst! Virker som nasjonens media korps er like blendet av Mrs. Clinton som de var av Obama. Med NRK, VG og DB i spissen fungerer de som CIA`S forlengede propaganda arm! Som vanlig er.

 13. Folk er hjernevasket heter det,og velstandssløvhet gjør seg gjeldende. Fortell meg heller hvor det norske folk skulle skaffe seg noen framskreden innsikt i hvordan verden er og beveger seg? En kan vel ikke forlange at folk skal sitte med en fremmedordbok og lese akademiske oppvisninger i politisk korrekte Klassekampen. Samt få inn med skjeer hvor prektig det er med islam og multikulturelle innvandringer.
  Situasjonen er vel heller den at det idag ikke foregår noen synderlig dialog mellom den selvutnevnte middelklassevenstre og det norske folk. Det er vel heller slik at folket i stort ser på det med maksimal skepsis.
  Før vi begynner å beklage tilstanden i folket bør vi kanskje analysere tilstanden blant det politisk korrekte «venstre». Den Nato-sosialdemokratiske kabal.

  • Man kan alltids diskutere hvor mye «skyld» «folket» selv har i egen uvitenhet eller i plagene ved egen ubrukelige politikerklasse når pressen som skulle være den 4. statsmakt svikter, og det faktisk er mange som sitter veldig greit i det og har opplevd flere tiår med materiell oppgang for seg selv og mye av samfunnet rundt seg etter WW2. Da «vet» man ofte at ting er ok i samfunnet, lenge etter at skriften har begynt å vise seg på veggen for dem som av en eller annen grunn ser det litt før flertallet. Velstandssløvhet. Det er ikke noe rart eller noe umoralsk eller uintelligent med det, jeg tror bare det er menneskelig og et faktum man ikke kan komme fra. Hvem som har «skylden» for det blir bare for stort og her helt uinteressant. Og iom. at det er i så fall er et problem som har sin rot i faktisk velstand over tid, er det bare logisk at det ikke så lett identifiseres eller løses i den eller de generasjonene det gjelder.

   Men det var uansett ikke min mening her å dele ut skyld eller hakke på folket, snarere tvert imot. Jeg tror ikke vi er uenige. Jeg mener forsåvidt at det nok går en grense for ikke-ansvar ett eller annet sted, og at det er vel så nedlatende å anta at folk ikke skulle ha kapasitet til å gjennomskue ting helt selv, på tross av alle de nevnte faktorer, og derfor erkjenne at de tross alt har et visst medansvar for bortimot alt i eget liv, enn å slå fast at de er ansvarsfri fordi de er for dumme til å gjennomskue ting uten hjelp. Jeg ser på ansvar og frihet som to ord som beskriver nøyaktig det samme fra to ulike vinkler. De er det samme. Men igjen, ingen surmaget kritikk av noe «folket» herfra i kveld, kun påpekning av relevante humper i veien for oss alle.

   Drit litt mer i hjertets korstog mot PK-venstre, Hårstad. Som fenomen er det ferdig snart uansett. Som du selv sier, mange har nå den dypeste mistillit, noe som igjen viser at du egentlig ser at det er mulig å tenke selv. Ikke gjør dem større enn de er. Det er ille nok uansett. Noen «dialog» med folket eller whatever er vel litt seint å bestille nå. Og drit i KK også. De er fortapt de også. Og bekymringen for proletariatets problemer med kronglete fremmedord som sådan er selvfølgelig søt, men uten synderlig troverdighet, og likner mer på å snobbe nedover på vegne av andre. Det er også litt nedlatende. At de (den hellige arbeiderklassen, det norske, staute folk) bør holde seg unna KK er riktig, men det er av andre grunner enn fremmedordene.

   • Obs, litt fort i svingen der:

    «… ENN å slå fast at de er ansvarsfri fordi de er for dumme til å gjennomskue ting uten hjelp.»

    skulle være:

    «… SOM ER (det samme som) å slå fast at de er ansvarsfri» osv.

 14. Det var slike gørr-oppslag som D-bladet spanderte på Nyhetsspeilet inkl meg selv fra sånn rundt 2009 – et tegn på at Steiganblogg er EN RISING STAR i folks bevissthet… 

  Norge trenger flere med ryggrad som Pål Steigan som fokuserer på fakta og kaller en spade en spade.

  Hint til media: Det er nåtiden som gjelder – ikke fortiden…

  Hint 2 til media: Husk å holde stø kurs nedover i avisenes dødsspiral…  Det er færre enn dere tror som vil komme til å savne dere som INFO-FORMIDLERE…

  http://www.nyhetsspeilet.no/2016/03/vg-og-dagbladet-i-fritt-fall/

 15. Steigan var fæl på 70-tallet, men det var det mange som var, og han fortjener heller kreditt for å ha hevet blikket og kommet seg på rett spor igjen. Steigan har tatt et kraftig oppgjør med kommunisme 4.0 og sikter nå mot kommunisme 5.0, som er mye mer human.

  Hva er galt med å påvise at USA har to gale presidentkandidater? Dette gjør ikke Steigan til Trumpist. Like lite som det gjør Kunstler til Trumpist.

  – Slouching Towards Election Day: http://kunstler.com/clusterfuck-nation/slouching-towards-election-day/

  «It’s getting hard to give a shit about this election, though you might still care about this country. The damage has been done to the two long-reigning political parties and perhaps that’s a good thing. They deserved to be dragged into the gutter and now they can either go through a severe rehab or be replaced by as-yet-unformed coalitions of reality-based interests.

  Trump did a greater disservice all-in-all to the faction he supposedly represented. Their grievances about a grift-maximized political economy were genuine, and Trump managed to make them look like a claque of sinister clowns. This cartoon of a rich kid with no internal boundaries was unable to articulate their legitimate complaints. His behavior during the so-called debates verged on psychotic. If Trump loses, I will essay to guess that his followers’ next step will be some kind of violence. For the moment, pathetic as it is, Trump was their last best hope.

  I’m more comfortable about Hillary — though I won’t vote for her — because it will be salutary for the ruling establishment to unravel with her in charge of it. That way, the right people will be blamed for the mismanagement of our national affairs. This gang of elites needs to be circulated out of power the hard way, under the burden of their own obvious perfidy, with no one else to point their fingers at. Her election will sharpen awareness of the criminal conduct in our financial practices and the neglect of regulation that marked the eight years of Obama’s appointees at the Department of Justice and the Securities and Exchange Commission.

  The “tell” in these late stages of the campaign has been the demonization of Russia — a way more idiotic exercise than the McCarthyite Cold War hysteria of the early 1950s, since there is no longer any ideological conflict between us and all the evidence indicates that the current state of bad relations is America’s fault, in particular our sponsorship of the state failure in Ukraine and our avid deployment of NATO forces in war games on Russia’s border. Hillary has had the full force of the foreign affairs establishment behind her in this war-drum-banging effort, yet they have not been able to produce any evidence, for instance, in their claim that Russia is behind the Wikileaks hack of Hillary’s email. They apparently subscribe to the Joseph Goebbels theory of propoganda: if you’re going to lie, make sure it’s a whopper, and then repeat it incessantly.

  The media has been on-board with all this. The New York Times especially has acted as the hired amplifier for the establishment lies — such a difference from the same newspaper’s role in the Vietnam War ruckus of yesteryear. Today (Monday) they ran an astounding editorial “explaining” the tactical necessity of Hillary’s dishonesty: “In politics, hypocrisy and doublespeak are tools,” The Times editorial board wrote. Oh, well, that’s reassuring. Welcome to the George Orwell Theme Park of Democracy.

  Of course neither Trump nor Hillary show any signs of understanding the real problems afflicting the USA. They don’t recognize the basic energy equation that has made it impossible for industrial economies to keep growing, or the deformities in banking and finance that result from official efforts to overcome these implacable conditions, namely, the piling up of ever-greater debt to “solve” the problem of over-indebtedness.

  The beginning of the way out of this quandary will be recognition that the federal government is the greatest obstacle for America making the necessary adjustments to a world that has changed. If Trump got elected, I’m convinced that he would be removed from office by a military coup inside of a year, which would be an epic smash-up of our political machinery per se, comparable to the period 44 BCE in Rome, when the republic crashed. Hillary would bring a more measured discredit to the system with the chance that our institutions might be rehabilitated — with the cherry-on-top being Hillary’s eventual impeachment for lying, a fate that her husband and the late Richard Nixon both wiggled out of one way or another.»

  • «Steigan var fæl på 70-tallet, men det var det mange som var.»

   Ikke prat meg inn i dette, er du snill.

   Men dette går helt sikkert greit, Øyvind. Du var vel ikke store nurket på 70-tallet uansett, og alt det der er sikkert tilgitt for lenge siden. Bare lat som ingenting. Folk som husker 70-tallet kan umulig ha vært der.

   Skulle noen mot formodning allikevel komme trekkende med noe fra fortiden, får du heller bare gjøre som politikerne og sjefene i de store statseide selskapene når de blir tatt med buksene på knærne; erklære at du tar ansvar, eventuelt, dersom det er alldeles graverende forhold, erklære at du legger deg flat, subsidiært paddeflat. Og tar ansvar. Og så er man i grunnen ferdig med den saken og kan konsentrere seg om å se fremover. Mot nye eventyr, vil jeg formode.

   • Jeg var ikke fæl på søttitallet. Kanskje bare et falsk minne, men noe skal man leve på. AKP var noe jeg iikke kunne forholde meg til. De baserte delvis sin oppslutning på at den tredje verdenskrig var rett rundt hjørnet. Den gangen var det Sovjet som var den største trusselen.

    Også i dag flokker disiplene seg rundt Steigans postulat om at den tredje verdenskrig er rett rundt hjørnet. Det er det samme.

    Og det er forbausende lett å la seg rive med. Jeg er også dyspotist, jeg er en mørk nølende analytisk faen.

    Folk er jo sprø som faen. Politikere, maktmennesker. Naboen. Ex’en. Folk ER sprø. Jeg er ikke sikker, men jeg tror det var derfor de store verdensreligionene oppsto. Folk er ikke normale. De er spikka gærne. Vi trenger en guide i virvarret. Noen satte seg på en varm stein og sa; hør her, folkens.

    Det genetikken sier oss i dag er at for eksempel jeg dør av hjerteinfarkt når jeg er 65. Hvis jeg melder meg inn i treningsstudio eller begynner å jogge, kan jeg utsette døden i sju, kanskje ti år. Mens den ufordragelige naboen min, den nikotinstinkende rasisten, lever til han er 102, samma fucking faen.

    Jeg er rimelig sikker på det finnes komplekser av gener som er bestemmende for 1) veltalenhet 2) karisma 3) påstålighet osv osv. Men det disse folka så overbevisende sier godt kan være hva som helst, ofte svada. De kan kanskje treffe «tidsånden» – mer eller mindre tilfeldigvis. Noen ganger er det de sier det reinspikka tøv. Slik det var med AKP (ml) på søttitallet.

    • Takk for fin kommentar! Ja, folk er riv ruskende gale: https://www.youtube.com/watch?v=RUlzdE5ZnQ0

     Vi har grunnleggende to strategier, taperstrategien og vinnerstrategien, avhengig av hva vi anser som fordelaktig. I dagens utgruppe-samfunn er det stort sett taperstrategier som gjelder, men Bongard har en strategi for et nytt økonomisk demokrati hvor vi i større grad dyrker fram vinnerstrategiene, dvs slik at det gir status å være generøs, gi andre rett, ha omtanke for de svakeste etc.

     Alle som ikke har studert Bongard og ikke har lest «Det biologiske mennesket» snakker reinspikka tøv. Dette gjaldt Steigan på 70-tallet like mye som den ufordragelige naboen din. Våre politikere og økonomer lever i bobler og aner ingenting om menneskeatferd. I tillegg kommer at de som ikke har studert Bongard mangler grunnleggende selvinnsikt, og ikke makter å korrigere egen atferd.

     Utenom oss Bongardister finnes ingen som søker sannheten!

    • «Folk er jo sprø som faen. Politikere, maktmennesker. Naboen. Ex’en. Folk ER sprø. Jeg er ikke sikker, men jeg tror det var derfor de store verdensreligionene oppsto. Folk er ikke normale. De er spikka gærne. Vi trenger en guide i virvarret. Noen satte seg på en varm stein og sa; hør her, folkens.»

     Haha, råbra «vignett». Tiltredes. – «Folk er ikke normale»… har jeg også lagt merke til. 😉
     – Mens verden er ikke lenger hva den engang var, og det har den heller aldri vært.

     Og «dyspotist» = dystopisk despot??

    • Jeg spurte en overlege ved radiologisk avd. ved Rikshospitalet for noen år siden privat om hvor farlig det egentlig er å røyke tobakk, om ikke det varierer veldig fra person til person? Hans svar var ordrett at «det kommer helt an på hvor heldig du har vært i det store gen-lotteriet, det. For noen er det ikke spesielt farlig i det hele tatt, andre må ikke finne på å røyke, de dør nesten garantert av det.» Naboen din vant.

  • Har du lest Kunstlers fjerde og siste roman i «World made by hand»-serien, «The harrows of spring» – Holmstad?
   – Bra bok, den også.

   *

   Om påstanden «Steigan var fæl på 70-tallet», er bare å si at han nå et blitt et metonym for hele m-l-bevegelsen i Norge og alt dårlig de fant på.

   Det er forsåvidt greit i sin uunngåelighet – Steigan var profilert formann – men er like fullt urettferdig mot Steigan selv. Og ihvertfall nå. Om AKP hadde kun minste snev av interndemokrati – hvilket de hadde – så er mange flere ansvarlige for AKP-politikken som ble ført enn Steigan. Dette er selvfølgelig, men folk ser ut til å glemme det. – For majoriteten er det trolig enklere å generalisere og finne en samlesyndebukk, enn å tenke seg om og huske detaljene.

   • Det kan nok ha noe å gjøre med det at Steigan er den som fortsatt faen ikke har skam til å holde kjeft. De andre har de jo temmet til taushet og lojalitet og komfort, og trenger ikke tuktes med sin egen fortid lenger.

    • Jeg, som overhodet ikke kjente ham en gang, savner salige Tron Øgrim litt på venstresiden i samfunnsdebatten. Han hadde de ikke fått temmet, uansett hvor gammel han hadde blitt tror jeg. Pål, som var kompisen hans, må jo savne ham så det verker.

 16. «First they ignore you. Then they ridicule you. And then they attack you and want to burn you. And then they build monuments to you.»

  Det blir vel en stund før vi ser Bankplassen omdøpt til Pål Steigans plass, men Steigan.no er i allefall solid inne i fase to. Man får passe seg for tredje stadium!

 17. Giæver tilhører sjiktet av selvutnevnte supermoralister, vår tids mørkemenn, som uten å blunke hever seg over den gemene hop.

  I supermoralistenes egen fantasiverden er Obama, Michel, Hillary og Bill vår tids frelsere, syndeløse forbilder og rollemodeller. Det nærmeste man i vår tid kan komme guder, uten å fornærme islam og muslimer.

  Ifølge Giævers leserinnlegg i VG er Hillary feilfri, uselvisk og ærlig. Det perfekte aktivum for å bekle tronen. Og de som mener noe annet er hatefulle antidemokrater, på ytterste venstre og høyre fløy.

  Hva er poenget med denne typen tirade. Jo selvsagt å skremme folk fra å mene noe annet enn ham selv. Det er slik moralister ordlegger seg. Moralister og demagoger.

  I så måte står Giæver anno 2016 nærmere Pol Pot enn hva han selv forstår. Han trenger bare gå et lite skritt til så befinner han seg også i en tilsvarende knokkelhaug. Dehumaniseringen er unnagjort. De onde et lokalisert.

 18. «Gøy med VG»

  Anders Giæver leser åpenbart Steigan.no. Inkludert kommentarer. Da er det usannsynlig at han ikke leser dette oppslaget, med kommentarer.

  Med så mye saklig kritikk og fakta som her har fremkommet mot Giævers artikkel, burde han følge vanllig samfunnsdebattform og gi et svar her. Gjerne med en viss meningsjustering vs. både Clinton (verre) og Steigan (bedre).

  Om Giæver evt. ikke svarer her, på samme nivå som andre, må en bare istemme med ham at: «Det er en sørgelig forestilling».

  – Eller hva, Anders?

  • Han lurker og leser nok, vet du. Men å ri med åpne øyne inn i et sånt opplagt bakhold som her, med konspirative røvere både til ytterste høyre og venstre og bak hver busk … Neppe. 😀

 19. Grunnen til at Giæver er blitt så angstbitersk er at han tilhører en utdøende rase. Han ser jo at VG, som resten av MSM, går en dyster fremtid i møte. Masseoppsigelser er blitt normen innen dinosaurmediene han selv representerer. Ta en kikk på kommentarfeltene til VG, og legg merke til hvor mange lesere som ikke sluker det absurde narrativet om «russisk aggresjon» eller «fredelige moderate opprørere», osv. Legg merke til hvor mange lesere som ikke lenger tror at masseinnvandringen er en ubetinget positiv kulturberikelse.

  Folk er i ferd med å våkne opp, og som en konsekvens av dette slutter de å gi penger til VG og resten av de korrupte dinosaurmediene. Folk omfavner istedet document.no, rights.no, steigan.no og tilsvarende alternativmedier. Altså medier som gir et mer nyansert, korrekt bilde av virkeligheten. Medier som ikke utelukkende sprer USA-forherligende, Russland-demoniserende propaganda.

  Giæver er fornøyd med å fortsette å være et talerør for Pentagon og CIA, enn så lenge. Men om noen måneder eller år, når han selv er kastet ut i arbeidsledighet, er det mulig pipa har fått en annen låt.

  Da er det imidlertid for sent, for da kommer Giæver til å ha hendene fulle med å forsvare seg mot «moderate opprørere», amerikanske soldater og andre som har kommet for å spre «fred og frihet».

  • Utdøende rase, men de skal nok dessverre få fortsette å gjøre en jobb de knapt selv forstår med tilløp til meningsstrigling i det offentlige rom en stund til før det er helt slutt. Heldigvis er dette ikke et tapt slag på forhånd for alternativt menende, snarere tvert imot. Og med så dårlig taktikk som dobbeltside omtale i VG av steigan.no, nok en gang ført i pennen av en av de evige fjærvektere, gir jo det ytterligere grunn til optimisme.

   Men åkkesom, jeg ser liksom for meg at hvis de med penga får det som de vil, og derfor en dag rister av seg de siste lakeiene og halvnyttige sherlock’ene sine, de som håpefulle som sultne hvalper har jobbet lojalt for deres sak til det siste, når de med penga rister dem av seg for å slippe å drasse på gratispassasjerer man ikke lenger har bruk for, da kommer ikke mye av det sjiktet der til å være igjen på innsiden når døra lukker seg. Dumt at de ikke ser det, for den graven de prøver å grave til Steigan blir mer enn romslig nok til dem selv også. Og jo flere som graver, jo større blir den vel alltids.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.