Kraftig fall i tysk eksport

0

Tysk eksport falt med 10% i juli 2016 sammenliknet med juli 2015. Dette er det største fallet siden krisa i 2009. Det er særlig eksporten av varige investeringsvarer som er rammet. Dette skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten på grunnlag av tall fra Statistische Bundesamt.

Tyskland er verdens nest største eksportnasjon og den industrielle motoren i europeisk økonomi. Det er denne motoren som nå fusker, og det vil få virkninger langt ut over Tysklands grenser.
Eksorten til andre EU-land falt med 7%, noe som jo gjenspeiler stagnasjonen i EU. Eksporten til USA og Kina falt med 13,8%.

Wall Street Journal har også en artikkel om dette og bemerker at tysk industriproduksjon falt  fra juni til juli:

A string of weak industrial data already fanned growth concerns earlier this week. Official data showed that German industrial output in July dropped 1.5% from June and the economics ministry cautioned that manufacturing orders “lack zing.”

Det står heller ikke bra til i nabolandet Frankrike, skriver WSJ:

France’s Insee statistics agency said on Friday that industrial production in the eurozone’s second-largest economy dropped 0.6% from June, when it had already fallen 0.7%. Manufacturing output of equipment dropped 3.3% in July from June and transport materials production fell 1.4%.

Secolo d’Italia skriver at «den europeiske krigen mot Putin» har kostet Italia 7,5 milliarder euro i tapt eksport.

Det er ikke minst landbruksproduktene fra Italia som er rammet. De fem siste årene før sanksjonene hadde Italia doblet eksporten til Russland, skriver Coldiretti, så det er et følbart tap som merkes over store deler av landet.

Økonomien i EU skranter altså over hele linja, men når også industrilokomotivet Tyskland hangler, så er det ingen drakraft igjen.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelVestens knefall for Erdoğan
Neste artikkel– USA hjalp Saddam da han brukte gass mot Iran
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).