Deir ez-Zor: Opplegget stinkar

5

Deir ez-Zor har vore kringlægra sidan byrjinga av krigen i Syria. I byrjinga med ymse opprørsmilits, etterkvart har IS overteke. Den syriske hæren har likevel halde ut, og har hatt tilgang på forsyningar via flyplassen. Då IS freista ta heile byen i januar i år hindra russiske bombeåtak dette, sjølv om IS vann noko terreng. So forhandlar USA og Russland fram ein våpenkvile, som heilt tydeleg sit dårleg på amerikansk side. State Department er faktisk so ukomfortable at dei insisterer på at teksten og innhaldet i våpenkvilen skal vera hemmeleg.

Dette skriver Hans Olav Brendberg Kulturverk, og fortsetter:

Først skal ein fasa inn våpenkvilen ei veke, og so skal den for alvor ta til om lag no. I denne stoda finn plutseleg USA, Danmark og UK ut at dei skal bomba IS ved Deir ez-Zor – ein kringsett by dei ikkje har brydd seg alt for mykje om dei siste fire åra. Og dette plutselege hastverket endar – surprise, surprise – opp med at dei bombar feil mål. Dei riv opp eit stort hol i linene til den syriske hæren, som IS utnyttar med ein gong.

Amerikanarane bombar her i eit område der det ikkje finst ein – ikkje ein – soldat på bakken som er alliert med dei. Ingen «moderate opprørarar». Ingen kurdarar. Ikkje ein gong al-Nusra. Og likevel vil dei ha oss til å tru at dei bomba den syriske hæren ved «ein feil». Russarane tek saka opp i tryggleiksrådet til FN. I staden for å freista få oppklart saka og berga våpenkvilen let USAs Samantha Power vera å høyra på Russlands innlegg, og leverer denne arrogante salva.

Les resten av artikkelen her.

Som Brendberg skriver har USA ikke en gang forsøkt å sannsynliggjøre hvorfor de fikk det så travelt med å bombe IS-mål i et område der det ikke fantes koordinering med de allierte på bakken, og heller ikke hvorfor de er så inkompetante at de greier å treffe den syriske hæren i stedet for IS i et område der frontene har ligget fast i flere år.

Les også denne analysen av Alexander Mercouris: Washington does the unthinkable, kills Syrian troops and helps ISIS.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


5 KOMMENTARER

  1. Syria har et av sine største oljeforekomster i dette området som IS har okkupert. Det forklarer vel motivene til USA-koalisjonens bombing av de syriske hærstillingene.

  2. «Washington does the unthinkable, kills Syrian troops and helps ISIS.»

    «Unthinkable», ja … LOL! Unthinkable for hvem, egentlig? At Washington hjelper Isis har da alltid vært nettopp hva jeg forventer av Washington, all den tid det var Washington som skapte Isis i utgangspunktet, og Washington som hele tiden har væpnet, finansiert, trent dem opp og hjulpet dem ved å bl.a. fungere som flyvåpen for dem.

    Det overraskende hadde vært om Washington nå plutselig IKKE lenger hjalp Isis. Men det kommer ikke til å skje med det første. Om noensinne. Isis er et altfor nyttig redskap for Washington, og har ikke på langt nær utspilt sin rolle i så henseende.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.