USA truer Syria igjen

12

USA har spesialstyrker i Syria. Dette er i strid med FN-pakten og internasjonal lov, og er dermed i seg sjøl å regne som en alvorlig krigsforbrytelse. Nå har USA tatt dette ett hakk videre gjennom å true Syria mot å ramme disse ulovlige styrkene.

Pentagon advarte Syria 19.08.2016 mot å bombe eller skyte mot de amerikanske spesialstyrkene og deres allierte i Syria. Dette er naturligvis svært frekt. Ikke bare tar USA seg retten til å sende en invasjonsstyrke inn i et medlemsland i FN uten noen forankring i Sikkerhetsrådet. (Brudd på blant annet FN-paktens artikkel 2.) Disse ulovlige troppene støtter også  styrker som prøver å styrte Syrias internasjonalt anerkjente regjering eller dele opp landet, og forlanger immunitet også for dem.

Wall Street Journal skriver:

The Pentagon warned the Syrian government Friday not to strike U.S. and coalition personnel in Syria, a day after the regime carried out airstrikes in an area near American special operations forces, prompting the U.S. to scramble jets to protect them.
The U.S. jets arrived just as the two Syrian government Su-24 bombers were departing, according to Pentagon spokesman Capt. Jeff Davis, who said none of the U.S. forces on the ground were harmed.

Dette øker faren for en ny og farlig eskalering av krigen. Det dreier seg om de kurdiske YPG-styrkene som nå med USAs hjelp prøver å opprette en kurdisk ministat i Syria. Dette vil verken Syria, Tyrkia, Iran eller Russland kunne godta.

USA prøver med sine trusler å skaffe seg albuerom til å fortsette dette forsøket på å dele opp Syria i enklaver, altså Plan B, som egentlig er Plan A: nemlig å ødelegge Syria som stat.

WSJ skriver videre:

A direct clash between U.S. forces and Syria’s military would have led to unpredictable consequences, given Mr. Assad’s alliance with Iran and Russia.

Det har lenge ligget i lufta at USA på et eller annet tidspunkt vil spille ut det kurdiske kortet. Tyrkia har forhindret dette med sitt NATO-medlemskap og sin strategiske rolle. Etter det mislykte kuppet 15. juli 2016 er det mulig at planleggerne i Washington mener at tida er kommet. Jeg tror WSJ har rett i at dette kan få «uante konsekvenser».

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


12 KOMMENTARER

 1. Altså Syria sitt område!
  Har ( bakmennene i) USA mistet enhver bakkekontakt og anstendighet, og ikke lengre noe ansikt å miste? – Og Trump er gal , som vil ha slutt på denne galskapen?
  Og våre politikere sender nok flere «militære rådgivere» til «støtte» for galskapen, disse myrderiene dobbelte av ABB sin galskap.
  Fei de ut? Nei, det er for sent. Heng de opp. Og stem blankt ved neste «valg».

  Se også:
  http://www.derimot.no/blog/direkte-usa-delagelse-i-syria-krigen-n%C3%A5

 2. » In conclusion, the US’ announcement marks a turning point in this conflict. If before there had been any ambiguity about the US’ intentions in Syria – a plan to divide Syria which had been publicly elaborated in numerous pro-Atlanticist think tank publications such as those of the Brookings Institute or Council on Foreign Relations – then now the US has revealed its hand. This is a historic and dangerous development which only increases the chances of total war. »
  http://www.fort-russ.com/2016/08/breaking-us-occupation-of-syria-now.html

 3. Nå har USA/Israel mistet Tyrkia. Både som base for et angrep mot Russland, og som militær kontroll over midtøsten.
  Når heller ikke Putin lar seg provosere til et første slag (tilbake) etter provokasjonene i Ukraina/Krim, må USA/Israel prøve nye provokasjoner. Litt missforstår disse gale hundene i USA/Israel riktignok; de tror Syria er deres nasjon, og vil nekte Assad fly over eget område. Men, men. Litt galskap fra eller til, i blodtåka.

  *Når det er sagt vil det å angripe syriske krigsfly ganske sikkert få Russland inn i krigen også. Det har tidligere vært helt utenkelig. Til tross for at det er et åpenbart problem som lurer i horisonten, er en del av USA-folkene svært ivrige etter å få til en slik konfrontasjon.*
  http://www.derimot.no/blog/er-bergens-tidende-n%C3%A5-i-blodt%C3%A5ken

 4. […] Kort kommentar: USA har länge samarbetet med kurder, till Turkiets irritation. Efter den misslyckade statskuppen i Turkiet 15/7 och de försämrade relationerna är det möjligt att USA:s ledning tycker att det är tid att visa upp det kurdiska kortet. Man hoppas kanske få större gehör på detta sätt – ett högt spel. Men USA:s höga spel kan få oanade konsekvenser (unpredictable consequences), som Wall Street Journal och Pål Steigan skriver. Wall Street Journal Pål Steigan 22/8 […]

 5. […] Kort kommentar: USA har länge samarbetet med kurder, till Turkiets irritation. Efter den misslyckade statskuppen i Turkiet 15/7 och de försämrade relationerna är det möjligt att USA:s ledning tycker att det är tid att visa upp det kurdiska kortet. Man hoppas kanske få större gehör på detta sätt – ett högt spel. Men USA:s höga spel kan få oanade konsekvenser (unpredictable consequences), som Wall Street Journal och Pål Steigan skriver. Wall Street Journal Pål Steigan 22/8 […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.