Kinas valuta blir reservevaluta ved siden av dollar

0

Verdensbanken vil med det første begynne å gjøre utlån i yuan renminbi, den kinesiske valutaen. Kinas valuta blir fra oktober 2016 offisielt den fjerde reservevalutaen i Pengefondet (IMF) og Verdensbanken ved siden av dollar, euro og yen. For Kina er dette et internasjonalt gjennombrudd og det betyr også at Kina blir integrert i verdensøkonomien på en annen måte enn før, skriver Financial Times.

På kort sikt utgjør den ingen trussel mot dollarens dominerende posisjon som verdensvaluta nummer én, men det betyr at den langsiktige tendensen i retning av å redusere dollarens betydning forsterkes.

renminbi dollar

I 2015 ble Qatar det første landet i Midt-Østen til å bli et handelssenter for yuan-kontrakter, og i august 2016 følger De forente arabiske emiratene opp. Dubai får nå samme status. Kommentatorer regner dette som enda et viktig skritt i retning av å rive over båndene til dollaren.

Da finansinstitusjonene i USA begynte en psykologisk krig mot Kina for å svekke markedets tillit til kinesisk økonomi, svarte Kina med å offentliggjøre at landet hadde kjøpt 600 tonn gull og kvitte seg med 17 milliarder dollar av sin valutareserve.

Folk som spekulerer mot Kina bør venne seg til at Kina slår tilbake.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.