Hundrevis av Sanders-tilhengere forlot landsmøtet da Clinton ble nominert

16

Da Bernie Sanders oppfordret landsmøtet i Det demokratiske partiet i USA til å nominere Hillary Clinton ved akklamasjon forlot hundrevis av hans tilhengere salen og gjennomførte en spontan demonstrasjon utenfor.

Fra flere delstater sto delegatbenkene nesten tomme etter utmarsjen. Det var kanskje så mange som 500 som forlot salen, og par hundre av dem deltok i demonstrasjonen. Utenfor ropte de slagord for Sanders og mot ledelsen i partiet.

CBS skriver:

About 25 protesters refused to move from the floor of the media tent. After police cordoned off access to the space, over a hundred more congregated outside.
The demonstrators linked arms, duct-taped their mouths shut to signify their votes had been «silenced» at the convention, and held up signs with phrases like «The revolution continues» and «#DemExit.»

Later in the evening, while protesters seemed to try blocking delegates from exiting, police in riot gear converged just inside convention perimeter. The officers lined up against the inside of the fence in case the protestors break through.

Da delegatene forlot salen ropte de at nominasjonen var rigget, skriver Huffington Post.

Og det var den jo, slik det har kommet fram i epostlekkasjene fra partiledelsen til Demokratene.

Hillary Clinton har valgt senator Tim Kaine som sin visepresidentkandidat. Kaine er ifølge alle kilder en solid pro-Wall Street-mann. Han går inn for TTP og for å lette på kontrollen av finansindustrien. Og New York Times skriver at han er i søkelyset for eventuell korrupsjon i form av gaver fra blant annet farmasøytisk industri.

Men her hjemme behandler mediene nominasjonsprosessen i USA som om den har noe med demokrati å gjøre og hele sirkuset prioriteres som om det dreier seg om et valg i Norge neste uke. Så er det altså snakk om et valg i USA i november. Slik er det å følge mediene i en vasallstat.

PS: Hørte rapporten fra Tove Bjørgaas i NRK etter at denne artikkelen var publisert. Den glattet fullstendig over denne store protesten og fortsatte i det samme propagandasporet.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


16 KOMMENTARER

 1. Grande var der. Sikkert med tårer i øya under Bill’s romanseforstilling.
  Hun «opplevde noe historisk» uttrykker hun til NRK i lykkerus.
  Det er ikke umulig hun har rett i det.

 2. Clinton opererer som «stat i staten». Det er bare å håpe at hun blir president fordi hennes CV vil trolig medføre dyp skepsis til hennes utenrikspolitikk. Det kan igjen føre til at USA blir mer isolert utenrikspolitisk. Go Hillary!

 3. Ny dokumentarfilm «Clinton Cash» dokumenterer hvordan Clintons gikk fra «Dead Broke» til megarike.

  http://www.zerohedge.com/news/2016-07-25/clinton-cash-debut-just-time-fan-flames-tension-dnc

  Filmen dokumenterer svindelen med Clinton-stiftelsen. Jeg hadde håpet at filmen også skulle omtale de norske bidragene til Clinton-stiftelsen, men det gjør den ikke. Men man kan jo undres. De norske bidragene til Clinton-stiftelsen ligger vel i området rundt 100 millioner dollar. Hvorfor skulle Norge gi 100 millioner dollar til Clinton-stiftelsen?

  • Hvorfor skulle Norge gi 100 millioner til Clintonstiftelsen, spör du. Det er ikke det norske folket som gir, de har aldri blitt spurt. Det er derimot regeringen ved Solberg og Brende. Det tar våre skattepenger og gir til noen av de mest korrupte i USA. Hvorfor? Det er klart at noe venter de seg til gjengjeld. Clinton har värt flink til å belönne sine stöttespillere. Hun har nok lovet enda mer, forutsatt at hun blir valgt. Og det kan hun bli, om det ikke finnes for mange lik igjen i skapene!

   • Ja, men hva har Clinton lovet Norge (eller kanskje heller norske politikere) til gjengjeld? Noen som vet?

 4. […] Bare den måten hun behandlet sin partifelle, Bernie Sanders, på burde jo være tilstrekkelig. De hundrevis av delegatene på Demokratenes kongress som marsjerte ut av salen da hun tok imot nominasjonen, kan ikke med noen form for rimelighet kalles agenter for Putin. De […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.