Hundrevis av Sanders-tilhengere forlot landsmøtet da Clinton ble nominert

0

Da Bernie Sanders oppfordret landsmøtet i Det demokratiske partiet i USA til å nominere Hillary Clinton ved akklamasjon forlot hundrevis av hans tilhengere salen og gjennomførte en spontan demonstrasjon utenfor.

Fra flere delstater sto delegatbenkene nesten tomme etter utmarsjen. Det var kanskje så mange som 500 som forlot salen, og par hundre av dem deltok i demonstrasjonen. Utenfor ropte de slagord for Sanders og mot ledelsen i partiet.

CBS skriver:

About 25 protesters refused to move from the floor of the media tent. After police cordoned off access to the space, over a hundred more congregated outside.
The demonstrators linked arms, duct-taped their mouths shut to signify their votes had been «silenced» at the convention, and held up signs with phrases like «The revolution continues» and «#DemExit.»

Later in the evening, while protesters seemed to try blocking delegates from exiting, police in riot gear converged just inside convention perimeter. The officers lined up against the inside of the fence in case the protestors break through.

Da delegatene forlot salen ropte de at nominasjonen var rigget, skriver Huffington Post.

Og det var den jo, slik det har kommet fram i epostlekkasjene fra partiledelsen til Demokratene.

Hillary Clinton har valgt senator Tim Kaine som sin visepresidentkandidat. Kaine er ifølge alle kilder en solid pro-Wall Street-mann. Han går inn for TTP og for å lette på kontrollen av finansindustrien. Og New York Times skriver at han er i søkelyset for eventuell korrupsjon i form av gaver fra blant annet farmasøytisk industri.

Men her hjemme behandler mediene nominasjonsprosessen i USA som om den har noe med demokrati å gjøre og hele sirkuset prioriteres som om det dreier seg om et valg i Norge neste uke. Så er det altså snakk om et valg i USA i november. Slik er det å følge mediene i en vasallstat.

PS: Hørte rapporten fra Tove Bjørgaas i NRK etter at denne artikkelen var publisert. Den glattet fullstendig over denne store protesten og fortsatte i det samme propagandasporet.

Forrige artikkelNorge på full fart inn i Syriakrigen
Neste artikkelTreningsleire for jihadister i Kosovo
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).