Hundrevis av Sanders-tilhengere forlot landsmøtet da Clinton ble nominert

0

Da Bernie Sanders oppfordret landsmøtet i Det demokratiske partiet i USA til å nominere Hillary Clinton ved akklamasjon forlot hundrevis av hans tilhengere salen og gjennomførte en spontan demonstrasjon utenfor.

Fra flere delstater sto delegatbenkene nesten tomme etter utmarsjen. Det var kanskje så mange som 500 som forlot salen, og par hundre av dem deltok i demonstrasjonen. Utenfor ropte de slagord for Sanders og mot ledelsen i partiet.

CBS skriver:

About 25 protesters refused to move from the floor of the media tent. After police cordoned off access to the space, over a hundred more congregated outside.
The demonstrators linked arms, duct-taped their mouths shut to signify their votes had been «silenced» at the convention, and held up signs with phrases like «The revolution continues» and «#DemExit.»

Later in the evening, while protesters seemed to try blocking delegates from exiting, police in riot gear converged just inside convention perimeter. The officers lined up against the inside of the fence in case the protestors break through.

Da delegatene forlot salen ropte de at nominasjonen var rigget, skriver Huffington Post.

Og det var den jo, slik det har kommet fram i epostlekkasjene fra partiledelsen til Demokratene.

Hillary Clinton har valgt senator Tim Kaine som sin visepresidentkandidat. Kaine er ifølge alle kilder en solid pro-Wall Street-mann. Han går inn for TTP og for å lette på kontrollen av finansindustrien. Og New York Times skriver at han er i søkelyset for eventuell korrupsjon i form av gaver fra blant annet farmasøytisk industri.

Men her hjemme behandler mediene nominasjonsprosessen i USA som om den har noe med demokrati å gjøre og hele sirkuset prioriteres som om det dreier seg om et valg i Norge neste uke. Så er det altså snakk om et valg i USA i november. Slik er det å følge mediene i en vasallstat.

PS: Hørte rapporten fra Tove Bjørgaas i NRK etter at denne artikkelen var publisert. Den glattet fullstendig over denne store protesten og fortsatte i det samme propagandasporet.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.