Hillary Clinton ligger til høyre for Bush i Palestina-spørsmålet

0

Det at Bernie Sanders (helt som forventet) ga opp sin motstand mot Hillary Clinton og erklærte seg som hennes støttespiller, har fått en del sentrumvenstrefolk til å ai at Clinton «tross alt er bedre». De har allerede glemt at Sanders så seint som i april 2016 sa at:

This is the issue of American politics today: Do we have a government that represents all of us or just the 1 percent?

You’re not going to have a government that represents all of us, so long as you have candidates like Secretary Clinton being dependent on big money interests.

De har glemt at Hillary Clinton var drivkrafta bak den forbryterske krigen for å ødelegge Libya. De har glemt at hun er storbankenes og våpenindustriens kandidat framfor noen. De fem største bidragsyterne til Hillary Clintons valgkamp er Citigroup Inc, Goldman Sachs, DLA Piper, JPMorgan Chase & Co, Morgan StanleyHun er kandidaten til de største våpenprodusentene i verden, Lockheed Martin, Raytheon, Northrop Grumman og Boeing. Ni av de ti største våpenprodusentene i USA støtter Killary.

Og de har glemt at Hillary Clinton er Israels kandidat framfor noen. Les bare hvordan hun gir sin uforbeholdne støtte til Benjamin Netanyahu.

The Intercept peker på at Clinton faktisk ha lagt seg til høyre for George W. Bush i Palestina-spørsmålet.

Hillary Clinton herself has covertly run one of the most anti-Palestinian, pro-Israeli-aggression presidential campaigns in modern history – from either party. That’s not surprising given her general militarism and the dominance of American-Israeli billionaire Haim “I’m a one-issue guy, and my issue is Israel” Saban in funding her campaign and the Democratic Party generally. Surprising or not, though, the Clinton-led Democratic Party’s hostility toward the most basic precepts of equality and dignity for Palestinians, and their willingness – their eagerness – to support and cheer for the most extremist Israeli acts of oppression, racism and decades-long occupation, is nothing short of despicable.

Norske sosialdemokrater og sentrumvenstrefolk pleier alltid å støtte Demokratene i USA, så det er ikke overraskende at de også gjør det denne gangen, til tross for at Demokratene har sin mest korrupte og krigerske kandidat i manns minne. Men sentrumvenstre pleier å tenke på palestinernes sak også, så det er merkelig at ikke denne Clinton-støtten ikke gir dem noen ubehag.

Forrige artikkelSikkerhetspolitiske veivalg. Skjebnefellesskap med USA og NATO? – bokomtale
Neste artikkelPetter Stordalen og kraftselskaper tjener millioner på salg av fiktiv vannkraft
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).