Soros og Rothschild advarer mot Brexit

31

Bare to dager før folkeavstemninga om fortsatt EU-medlemskap eller ei, er fortsatt utfallet såpass usikkert at noen av de største kanonene blir rullet ut for å true folk til å stemme Remain.

Spekulanten og multimilliardæren Gerige Soros, som i sin tid skapte seg en formue på å spekulere mot det britiske pundet, har skrevet kronikk i The Guardian der han, tro det eller ei, advarer mot at det er bare spekulantene som vil tjene på Brexit:

A vote for Brexit would make some people very rich – but most voters considerably poorer.

I want people to know what the consequences of leaving the EU would be before they cast their votes, rather than after. A vote to leave could see the week end with a Black Friday, and serious consequences for ordinary people.

Denne rørende omtanken for vanlige folk kommer fra mannen som for ikke lenge siden oppfordret EU til å bruke millliarder av euro på å forberede en krig mot Russland.

Bare dager tidlligere hadde en annen multimilliardær, den ikke helt ukjente Lord Jacob Rothschild, en kronikk i The Times under tittelen All the evidence shows that Brexit would be a disaster.

Lotrden, som er en av de mektigste monopolkapitalistene i verden og eier av RIT Capital Partners plc, Rothschild Investment Trust, advarte britiske velgere mot å skape en «ødeleggende og kaotisk situsasjon».

Han vist til Rothschild-familiens historie der fem brødre Rothschild skapte «den første virkelig internasjonale banksystemet i verden», og han mente at dette gir lærdommer for EU:

The brothers, working together to exchange information and ideas, built an extraordinary business that operated across boundaries and cultures.

150 years later, the foundation of the EEC operated on similar principles, namely that we are stronger and better off together.

Så her drives det klassekamp på høyt nivå, og for å gni budskapet inn var også finansminister George Osborne på banen og advarte via The Telegraph:

Mr Osborne pointed to warnings from the London Stock Exchange there would be 100,000 job losses in the City after a Brexit.

Mr Osborne was challenged about whether redundancies warned by the bank JP Morgan could come as early as Friday – the day after the referendum. Mr Osborne replied: “I think that will start to happen very quickly, sadly.”

Soros, Rothschild, JP Morgan, Londonbørsen og Osborne, hvor tydeligere går det an å understrke hva The City og global finanskapital ønsker seg i denne avstemninga?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


31 KOMMENTARER

 1. Verdenskapitalen mister litt av grepet på britisk ökonomi, i tilfelle Brexit. Å tro at disse personene bekymrer seg for folk flest, må likestilles med troen på julenissen. Disse to personene kjöper seg både spalteplass og parlamentsmedlemmer og kan få endret lover og vedtak over hodet på både regeringer og politikere. De bekymrer seg over å miste litt av taket på den makt de kan kjöpe seg.

 2. Og i tillegg kommer jo at det praktisk talt ikke finnes mediehus igjen som lar andre stemmer enn dette slippe til (mediehusene er jo, som ofte påpekt her på Steigan.no, til syvende og sist eid og styrt av de samme 0.1-prosentere). Og på toppen av dette igjen: At journalister og redaktører synes virkelig å ha internalisert disse meningene og gjort de til sine, i den tro at de kjemper småkårsfolks sak.

  Leser man artikler om Brexit i norske, og forøvrig britiske, medier i disse dager, så er logringen for maktens meninger skrikende, i valg av vinkling, intervjuobjekt, konklusjoner. Det er til å gispe av.

  Nei, mye har endret seg de siste tyve årene. Nå står fritenkere på både høyre- og venstresiden sammen på en helt annen måte enn før, mot en refleksjonsløs elite og deres tildels oppkjøpte lakeier i kultur og medieliv. Har denne skjellsettende endringen i politisk virkelighet fått sin grunnleggende analyse, sin roman, sin avhandling? Globalisering og avmakt er nøkkelord, tror jeg.

  Hvis britene tar til vettet og brexiter på torsdag er det så mange slags jordskjelv som forestår. Men de skal vi vel ikke frykte, for som en klok engelskmann engang sa: «If it were done when ’tis done, then ’twere well it were done quickly»

  Men det skjer nok ikke dessverre 🙁

  • Fritenkere – det er et begrep som ikke brukes mye i dag. Jeg tror det er i ferd med å bygge seg opp en kritisk masse av dissens, og at verken Google eller Facebook kan stoppe det.

   MSM er helt klart døende, det finnes ingen tillit igjen. Youtube er full av opplastninger som tar for seg hendelser som den i Orlando, og det er mye godt håndtverk og mange gode spørsmål som blir stilt. Folk tar ansvar for å finne ut hva som skjer selv. Det dominerer så mye at Youtube finner det nødvendig å bruke samme taktikk som Google brukte for Killary, under primærvalget I California. Det er drøftes også på Youtube.

   James Corbett har en «open-source investigation» gående om Orlando, og mange andre tema. Dette er virkelig p2p journalistikk og samfunnsforskning.
   Det er forresten noe jeg tror kan brukes av Steigan.no også.

 3. Dette er jødekapitalen som bekymrer seg over sin egen kontroll med Englands økonomi og politikk. Går England ut, så vil de fortsatt ha full kontroll, men det blir bare mer arbeid og mer bry. Nå kan EU lager lover som passer jødekapitalen, og hvis det blir problemer, så kan man bare henvise til den og den loven fra EU. Går England ut av EU, så blir det med en gang mer nasjonalisme, og folket får mer kontroll igjen. Da blir spørsmålet om jødekapitalen kommer til å straffe engelskmennene og skape finanskrise og arbeidsledighet, slik de har gjort i Hellas. De vil ha engelskmennene tilbake i geledd, og gjør antagelig det meste for å få det til. Til og med krig!

 4. «Han vist til Rothschild-familiens historie der fem brødre Rothschild skapte «den første virkelig internasjonale banksystemet i verden»,»

  I tillegg var det donasjoner og lobbyvirksomhet fra nettopp denne familien som sørget for at den ikke helt ukjente nasjonalstaten Israel ble grunnlagt.

 5. «Soros og Rothschild advarer mot Brexit»

  Aldri tvil om at de er mot EU Brexit. Selvstyre for land og folk er ikke noe gunstig for de gutta der. Derfor liker de EU.

  «[T]here would be 100,000 job losses in the City after a Brexit». – Et utmerket argument for Brexit.

 6. Som Steigan skriver, så tjente Soros seg styrtrik på spekulasjon mot pundet. Da Rotchilds virkerlig kom i maktposisjon, var også på London-børsen, da ettersigende Nathan Rotchild fikk vite at britene vant mot Napoleon ved Waterloo, før andre fikk vite det. Denne kunnskapen brukte han til å arrangere et spill, der han spilte deppet og ønsket å selge alle aksjene på børsen. Folk trodde derfor britene hadde tapt, og så alle solgte det de hadde. Børsen knakk omtrent 90 %, og hvem sto og kjøpte i andre enden? Rotchild, som etterpå mente at dette var den største dagen i familiens historie. Etter dette har familien også alltid støtte begge sider av en krig – for banken vinner jo uansett, da gjelden må nedbetales.

  For øvrig er «The City», som Vatikanet og Washington DC, egen nasjonalstat.

  • Det festlige er jo at en klisjé Rothschild’ene ofte har gjentatt de få gangene de har gjort seg tilgjengelige for intervjuer om sin sk. forretningsvirksomhet og antatte makt, er at de «er veldig nøye på at de ikke skal drive med politikk». Nei, det er jo klart. Det skulle tatt seg ut. Politikk er langt der nede på det fattigslige meitemarknivået, slikt svineri driver vi faktisk ikke med, vi er i Penger, vi. Den er ganske snedig, den der. Syv likes til Baronen for subtil og multi-layered utpust. Og syv til for å rigge resten av sirkuset så bra at han kommer unna med det også. Sjennialt, Egon.

   • NEI VI KAN DESSVERRE IKKE HA BREXIT

    Ifølge historikeren Niall Ferguson: «- NM Rothschild var en del av den største banken i verden som dominerte det internasjonale obligasjonsmarkedet. En slik posisjon kan sammenliknes med en fusjon mellom Merrill Lynch, Morgan Stanley, JP Morgan og trolig Goldman Sachs. De ble derfor gitt en betydelig rolle i å stabilisere økonomien i mange land, på lik linje med det internasjonale pengefondet.

    – Når man ser på styresammensetningen i R(otchild)IT Capital Partners hvor vi NBIM har investert flere titalls mrd. i samtlige underliggende aksjonærliste (se nederst og bruk morningstar + NBIM) – er nettverket linket opp til det engelske Arbeiderpartiet og Wallstreet mm. Bl.a. har Paul Myners* hatt en sentral rolle under Gordon Brown med en CV som forteller alt.

    *(Chairman & Partner at Cevian Capital som er medeier av bl.a. Bilfinger Berge, Volvo, inkasso, helse, forskning, Telia, ABB, partner med Wahlroos Nordea og Wallenberg/SEB osv. Wahlroos fikk forøvrig kjøpt ut den svenske stat i Nordea etter valgseieren til Sosialdemokratene i 2006)

    CV: «Mr. Paul Myners is Chairman at London School of Economics & Political Science, Independent Non-Executive Director at Nomad Foods Ltd., Independent Non-Executive Director at MegaFon PJSC, Independent Non-Executive Director at Ecofin Water & Power Opportunities Plc, Chairman & Partner at Cevian Capital (UK) LLP, and Independent Non-Executive Director at RIT Capital Partners Plc.
    – He is on the Board of Directors at Nomad Foods Ltd., MegaFon PJSC, Ecofin Water & Power Opportunities Plc, RIT Capital Partners Plc, and EW& PO Finance Plc.
    – Mr. Myners was previously employed as Chairman by Huntsworth Plc, Senior Independent Non-Executive Director by Co-operative Group Ltd., Independent Non-Executive Chairman by Justice Holdings Ltd., Chairman by Marks & Spencer Group Plc, Chairman by Aspen Insurance Holdings Ltd., Chairman by Guardian Media Group Plc, Chief Executive Officer & Director by Gartmore Investment Management Ltd., Chairman by The Tate Gallery, a Member by Bank of England, and Non-Executive Director by Nomad Holdings Ltd. – He also served on the board at Freedom Acquisition Holdings, Inc. and The Bank of New York Co., Inc.

    De mest brukte begrepene for å omformulere og omfavne korrupsjon, prissamarbeid og kartellvirksomhet med staten som medinvestor er «konsolidering og allianse» (!)
    Nå har de nordiske solkongene inkludert Røkke fått audiens hos selveste baroniet i finanseliten. Og prisen på en politiker i dag her hjemme ligger rundt 1,1 – 1,2 mill. med rød løper til styreverv og seniorkonsulentasjon – hvis korgutten/dama ikke er for musikalsk. Del godene sa SV, arbeid til alle sa AP. Litt av en verden vi har fått når det er mindre enn 1% som deler godene.

    RIT CAPITAL PARTNERS PLC
    Managers
    Jacob Rothschild – Chairman
    Jonathan Kestenbaum, MBA – Chief Operating Officer
    Andrew E. Jones, MBA – Chief Financial & Risk Officer
    John Essex Cornish – Independent Non-Executive Director
    Hannah Rothschild – Non-Executive Director
    Michael Summer Wilson – Independent Non-Executive Director
    Michael Kevin Power 58 – Independent Non-Executive Director
    Jean Laurent-Bellue – Non-Independent Non-Executive Director
    Paul Myners – Independent Non-Executive Director
    Michael John Paul Marks – Senior Independent Non-Executive Director
    Fin ordlyd den derre «independent» ^^

    Shareholders
    Jacob Rothschild – 18.2%
    * Hargreaves Lansdown Stockbrokers Ltd. – 5.90%
    * Northern Trust Global Investments Ltd. – 5.15%
    * Brewin Dolphin Ltd. – 4.29%
    Alliance Trust Savings Ltd. (Private Banking) – 3.83%
    * Rathbone Investment Management Ltd. – 3.16%
    * Schroder Investment Management Ltd. – 3.12%
    * Investec Wealth & Investment Ltd. – 2.36%
    * Legal & General Investment Management Ltd. – 2.11%
    * Craigs Investment Partners Ltd. – 2.10%
    (* NBIM`s direkte eller indirekte plasseringer kan du sjekke på NBIM eller hos morningstar, gjennom flere lag.)

    Kanskje en Brexit vil bli den utløsende årsak som stanser grådige bankierer og korrupte passive politikere, for så å kunne bygge landene på ny i fredelige omgivelser? Jeg ser helst at F-35 blir stående på en gravlund – som et rustent ikon og et bevis på toppen av menneskets dumskap – som underkastet seg guden Mammon iført en demokratiske kappe. Pfft…

    • Takk for info. Såvidt jeg vet er hovedaksjonær til JP Morgan Rotchild-familien. GoldmanSach er deres hovedbank i USA, det er det liten tvil om.

     For øvrig er «trusselene» fra Soros og Rotchild svært reelle. Går GB ut av EU vil landet bli kjørt skikkelig hardt; kapitalen i «The City» vil bli trukket ut av GB, og (Baby-)London-børsen vil kollapse, «ingen» vil handle med britene, pundet vil stupe, utreise for britene vil bli vanskeligjort, import og eksport vil gå ned, arbeidsløsheten vil øke til uante høyder – og det vil ende med sult og opptøyer. Dette vil bli straffen eliten vil komme til å gi det britiske folket, ved et nei – ulydighet og selvstendighet tålereres ikke. Det vil merkes også i Norge, hvis vi ikke føyer oss. Derfor vil «Norge» bøye av for EU/NATO/USA – fordi vi ikke tør – hvis ikke blir det flere 22/7.

     • Glemte å skrive at ChaseManhatten er Rockefellers bank. Og det er verdt å ha i mente at både Rockefeller og Rothchild/Rotschild er underlagt The Black Nobility, som blant annet styres av Borgia-, Medici-, Orsini- og Del Banco-familiene.

    • Niall Ferguson deltok på årets Bilderberger-.konferanse. Han har shilla for Rothchild før, gjennom «the Accent of Money» som sprer myten om at penger oppsto som erstatning for byttehandel.

    • Takk takk, Paulsen. Som alltid god info med talende, om enn triste tall.

     Man kan bli en smule matt når man tar inn over seg hva enkelte har brukt generasjoner på å bygge opp av maktbase med finansielle instrumenter og alle juksetriksene i boka som hovedverktøy mens vi andre tok en halvtime ekstra på øyet.

     Men nå er visse selvdetonerende mekanismer i denne falske, perverterte versjonen av økonomi igjen kommet mot slutten av en nedtelling. Et hovedspørsmål er om de krefter i USA som forstår at de ta en styrt avvikling av den monopolære verdenen sin som vinner frem, eller om det skal bli Clinton & NeoCons Inc. som skal klamre seg til hegemoniet og fortsatt kjempe med alle midler mot en unipolar verden, for imperiets bestående, og med krig i Europa som en del av prislappen og Norge bundet til masten.

     Formatet på det juggernautet som nå vrir seg i det som kan være dødskramper er gigantisk, og om noe i nærheten av en styrt avvikling til verdensfredens beste overhodet kan tenkes (og det synes jeg det må være lov å unne seg), vil det måtte innebære at f.eks. en brexit og til og med en full oppløsning av hele den europeiske unionen er en av mange ellers ganske store ting de som har investert mest/ alt i en forsettelse av det eksisterende økonomiske paradigmet vil måtte klare å ta med godt humør og et skuldertrekk og notere seg tapet med et flir og bestemme seg for å bli en jævlig dyktig fisker eller bonde eller noe. St. George Soros og Baron Von Rødskjold inkludert.

     Jeg er vel forsåvidt selv så klar som jeg kan klare å bli for det som måtte komme (sånn passe, altså), men hva en full finansiell, monetær (Euro), politimessig (Schengen) og ellers administrativ og juridisk oppløsning av unionen m/ tilliggende herligheter, som EØS-avtalen, sånn omtrent over natta vil ha å si for folk(ene), på godt og vondt, er det selvfølgelig bare å spekulere i vei rundt. Legg til evt. krise- og oppløsningsstemning innad i NATO, og vi har ved en skjebnens ironi oppnådd et par historisk viktige mål og gjenvunnet tapte slag, om enn ikke helt slik EU- og NATO-motstandere har sett det for seg. Jeg er jo fremdeles helt for å operere og amputere når pasienten bare er syk nok og man heller intet har å tape, men jeg ser nok også for meg at det ikke hadde blitt noen lunsj i det grønne for Norge de første par dagene etter så alvorlige skilsmisser, for å si det sånn. Det kan bli mye … eh, frihet? å takle, selv for ihuga nasjonal suverenitets-forkjempere. Frihet fra forestillingen om et digert oljefond kan f.eks. bli én sånn ny frihet nordmenn kan måtte venne seg til å glede seg over. Det er vel muligens en acquired taste, men det burde gå. Vi fikk leve i interessante tider, det er uansett sikkert.

     En god, gammel venn av meg, som er min rake motsetning i EU-spørsmålet, lokal Europabevegelsen-mann og alskens ondskap han slett ikke forstår rekkevidden av, pleier å si om en verden uten et sterkt, overnasjonalt EU at «bare vent og se på alle de sinnsyke diktatorspirene og skrømta som hadde kommet til å dukke frem og ta makta i mange av landene da, du! Det hadde bare blitt oppblussing og nye runder med kriger i Europa, se på historien og alle de latente konfliktene på dette kontinentet.»
     Jeg trenger sikkert ikke si hva jeg pleier å svare på akkurat det, men nå er vi faktisk kanskje med stormskritt på vei mot å få svaret på slike spørsmål servert i fanget så vi slipper å spekulere mer, i hvert fall. The plot thickens …

     • » … klamre seg til hegemoniet og fortsatt kjempe med alle midler mot en MULTIpolar verden, for imperiets bestående, og med krig i Europa som en del av prislappen,» skal det selvfølgelig stå, ikke UNIpolar.

     • «Formatet på det juggernautet som nå vrir seg i det som kan være dødskramper er gigantisk»
      Huffja. Trodde aldri jeg skulle få bivåne forhistoriske imperiums siste krampetrekning «live» i nåtid – Men jeg har klokkeklar tro på at intelligens tilslutt vil seire over sinnslidende selvoppnevnte jarler og baroner og dets «hoff». Make your life worth living ^^

     • Det kan hende vi får se hvor mye «sosial kapital» er verdt. Du har sikkert sett filmen om da Cuba ble stående alene, og hvordan det mobiliserte samfunnet?

      The Power of Community – How Cuba Survived Peak Oil
      Den finnes på internettet – anbefales som forberedende.

      Det er klart – Norge er ikke Cuba – og potensiale til selvforsyning er betraktelig mindre – men jeg vet at gården min kunne ha fødd en haug med mennesker, bare hendene deres også var med. Økologisk!

 7. Det interessante er at unge i Storbritannia og mange andre europeiske land virker helt indoktrinerte. De har ikke faktabaserte grunner til å støtte EU, noe som er helt i orden (f eks om man mener økonomien er bedre om man blir i EU), det er aggressivt, følelsesstyrt. EU er de gode, er man uenig er man rasist. Indoktrineringen har fungert!

  • Pussig at ungdommen i Storbritannia er så i utakt med sine brødre over dammen. Der er det jo dem som har løftet fram Sanders.
   Problemet er vel at de såkalt radikale vil bli i EU. Det er søren ikke lett, når en har slike ledere.

   Kan noen forklare meg hvorfor Corbyn vil bli? Hva er greia her, liksom?

   • De har kjøpt ideen om at EU er kjærlighet, fred og multikultur. Og mange er nok skremt bort av farage og ukip. Kan bare kalle corbyns oppførsel for et svik, spesielt siden han ikke tror et ord av det han sier selv. Han kunne ha hjulpet til med å vinne over de unge. Blir vel remain, og soros, obama og den fredselskende ungdommen kan juble.

 8. Stønn.Dette blir verre og verre.
  Research på OSS,CIA,ACUE,Will Bill Donovan,viser at samme folk som beskyttet Krup og I.G. Farben i Nurenbergprosessen,
  ( I G farben produserte Zyklon B) var de som overvåket nazistenes rapportering i Camp King,Oberursel i Tyskland etter WWII,var sentrale i å få vasket nazirullebladene,importert nazistene til USA,og OSS,forløperen til CIA,» the father of CIA,Donovan, som deltok i dette,er samme som satt i ledelsen i forhold til American Comitee of united Europe,dvs CIA fronten,sponset av Rockefeller og Ford,og denne ACUE,var forløper til E U.
  Hvor er dokumentasjonen?
  Se dokument fra State department,på punkt 7,når dere søker » the secret meeting of 11 june 1965 on European monetary union,
  På voltairenet.org.dokumentet viser strategiske
  udemokratiske føringer.Boken Operation paperclip,Anne Jacobsen,True story of Bilderberg group,Estulin,side 39.

 9. Angående NATO,er et av punktene på Bilderbergs ønskeliste «expansion of NATO»
  Estulin skriver i kap.5,at Bilderberg ønsker at NATO skal bli FN sin hær.
  Kilde True story of the Bilderberg group, 2009,Daniel Estulin,side 43.

 10. Sakset fra Professor Richard A. Werner

  http://www.zerohedge.com/news/2016-06-22/who-european-movement-and-why-answer-may-change-how-you-vote-brexit

  I en velbegrunnet artikkel skriver han:

  «The revelation that the EU is the result of a major US secret service operation – effectively just yet another secret creature of deception launched by the CIA (taking seat of honour in the hall of infamy that includes false flag operations, invasions, coup-detats, and the establishment of organisations such as Al Qaida and ISIS) solves the third mystery, namely how on earth the allegedly democratic European nations could design such an undemocratic, virtually dictatorial structure. With the EU/United States of Europe the US not only achieves its geo-strategic goals in Europe, but it has also eliminated the role of pesky national parliaments that could on occasion get in the way of US or CIA foreign policy. And another puzzle is solved, namely why the EU had so readily agreed to a US request a few years back that US spy agencies get access to all European emails and telephone calls….»

  Samtidig er det jo litt artig at å ha vært med på, ikke bare å holde Norge utafor (så godt det har latt seg gjøre), men å være et av de få lysglimtene Euro-skeptikerne har å navigere etter.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.