Danske kampfly kan bombe sivile

0

– De danske kampfly er nu ankommet til Tyrkiet for at deltage i luftkrigen mod IS. Og der kan sagtens komme civile tab, gjorde forsvarsminister Peter Christensen klart på et lukket møde i Udenrigspolitisk Nævn i går.

Det er den danske avisa Arbejderen som skriver dette. Avisa fortsetter:

De danske kampfly kan bombe i tætbefolkede områder i Irak og Syrien, hvor man på forhand ved, at der er risiko for at ramme civile.

Det gjorde forsvarsminister Peter Christensen klart på et lukket møde i Udenrigspolitisk Nævn i går. Konkret kan det ifølge ministeren være nødvendigt at kaste bomber i storbyerne Mosul i Irak og Raqqa i Syrien.

– Det er meget alvorligt, at forsvarsministeren nu åbner op for en enorm brutal form for krigsførelse, som går helt til grænsen af den humanitære folkeret og måske endnu længere. Dermed bliver forsvarsministeren muligvis ansvarlig for krigsforbrydelser, siger Enhedslistens udenrigsordfører og medlem af Udenrigspolitisk Nævn, Nikolaj Villumsen, til Arbejderen.

Et flertall i Folketinget vedtok i april 2016 at sju danske kampfly skal settes inn i «kampen mot IS» i Irak og Syria. I tilleg til flyene er 100 danske piloter, teknikere og soldater utplassert på basen i tyrkia. Kampflyene er bare godtatt av Irak og ikke av Syria. Akkurat som Norge har dermed også Danmark vedtatt å gå til ulovlig krig i Syria.

Forsvarsminister Peter Christensen vil ikke si hvilke opprørsgrupper Danmark skal støtte og samarbeide med i Syria.

Det var i februar 2016 Christensen lovte USAs forsvarsminister Ashton Carter at Danmark skulle gå inn i krigen i Irak og Syria.

Danske politikere er altså like servile vasaller under USAs krigspolitikk som sine norske kolleger.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelElitens tragedi – Om Brexit och den hysteriska gruppgalenskapen
Neste artikkelAndra Världskrigets historia ”revideras” del 3
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).