Danske kampfly kan bombe sivile

5

– De danske kampfly er nu ankommet til Tyrkiet for at deltage i luftkrigen mod IS. Og der kan sagtens komme civile tab, gjorde forsvarsminister Peter Christensen klart på et lukket møde i Udenrigspolitisk Nævn i går.

Det er den danske avisa Arbejderen som skriver dette. Avisa fortsetter:

De danske kampfly kan bombe i tætbefolkede områder i Irak og Syrien, hvor man på forhand ved, at der er risiko for at ramme civile.

Det gjorde forsvarsminister Peter Christensen klart på et lukket møde i Udenrigspolitisk Nævn i går. Konkret kan det ifølge ministeren være nødvendigt at kaste bomber i storbyerne Mosul i Irak og Raqqa i Syrien.

– Det er meget alvorligt, at forsvarsministeren nu åbner op for en enorm brutal form for krigsførelse, som går helt til grænsen af den humanitære folkeret og måske endnu længere. Dermed bliver forsvarsministeren muligvis ansvarlig for krigsforbrydelser, siger Enhedslistens udenrigsordfører og medlem af Udenrigspolitisk Nævn, Nikolaj Villumsen, til Arbejderen.

Et flertall i Folketinget vedtok i april 2016 at sju danske kampfly skal settes inn i «kampen mot IS» i Irak og Syria. I tilleg til flyene er 100 danske piloter, teknikere og soldater utplassert på basen i tyrkia. Kampflyene er bare godtatt av Irak og ikke av Syria. Akkurat som Norge har dermed også Danmark vedtatt å gå til ulovlig krig i Syria.

Forsvarsminister Peter Christensen vil ikke si hvilke opprørsgrupper Danmark skal støtte og samarbeide med i Syria.

Det var i februar 2016 Christensen lovte USAs forsvarsminister Ashton Carter at Danmark skulle gå inn i krigen i Irak og Syria.

Danske politikere er altså like servile vasaller under USAs krigspolitikk som sine norske kolleger.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


5 KOMMENTARER

 1. Danmark skal vel imponere Norge. Så flinkis som Stoltenberg var i bombinga av Gadaffi 2011. Å så flink. Belønning fikk han også. Sjef for det største militærapparat verden har sett.

  Danskene skal slippe bomber i tettbygde strøk. Da får vi selvsagt ikke close-up-bildene som vi fikk i mengder på skjermen da Russland bomba. Røyk og ruiner. Desperate menneskers gråt og rop. Filma fra 50 cm til to meters avstand.
  Og masse babbel om bombing av sjukehus som aldri fantes. I gamle dager prøvde de å skjule propaganda. Selv Leni Riefenstahl var forsiktig i forhold til vestlige TV-kanaler.

  Hvis Danmark først skal på vingene og bombe IS, kan de vel like godt bombe Libya. eller IS i Afrika, eller IS på Fillipinene, eller IS ipå Balkan. Eller i Afghanistan, Eller Tsjetsjenia. Mye enklere ennå mase med kart over Syria

  • Kraftselskapet Danske Dong ble solgt til Goldman Sachs alias Lockheed Martin. Fogh Rasmussen sørget for fusjon mellom de seks store danske kraftselskapene – før han tiltrådte som Natosekretær. Blei senere bankier hos Goldman Sachs alias Lockheed Martin som forleden «vant» budrunden til danskene som vedtok å kjøpe F-35. Leste akkurat no at Rogaland har solgt vindparken til et «investeringsfond» forvaltet av BlackRock som skal videreselges til Google. Credit Suisse kjøpte Fosen Vindpark og vannfall går samme vegen. Målet er å tilfredsstille grådigheten hos få maktsjuke familiedynastier og deres banker hoff… Vi får unne oss litt ynkenlig underholdning fra deres godt betalte hoffnarrer.

   • Steigan skriver om dette i neste artikkel. Om konsekvensene for norske skattebetalere som ingen andre nevner i en bisetning en gang. Det gikk forøvrig en treepisoders dokumentar på nrk her i våres om alle disse danske skandalene med skatteparadiser innvolvert. Maersk og teleselskaper var også medtatt der.
    Det er en skandale at vi skal sponse disse selskapene.

    • Den dokumentaren har jeg ikke sett. Skal finne den og se den. Ja er det ikke merkelig du at pressen ikke nevner en døyt om subsidien…? Dette er «silent coup» hvor Wallstret corp. kommer seg inn bakveien i energikabalen, gjerne med «svanemerket» på logoen sin. Pjuk 🙁

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.