BBC og en mer enn tvilsom underskriftkampanje

0

Eliten i Storbritannia har ikke kommet seg over at folket brukte demokratiet til å foreta en demokratisk avgjørelse. Derfor gjør de alt mulig for å undergrave resultatet, alt fra å tillegge velgerne tvilsomme motiver til å lage en underskriftkampanje for en ny avstemning.

BBCs nettsider kan man lese at 2,5 millioner mennesker har undertegnet et krav om at det må holdes en ny folkeavstemning, angivelig fordi deltakelsen skulle være for liten og Leave-flertallet for lite. Men 72,2% deltakelse er godt over de 66% deltakelse ved forrige parlamentsvalg, for ikke å snakke om at det er skyhøyt over valgene til EU-parlamentet. De fleste europeiske parlamentarikere er sitter på grunnlag av langt svakere mandater. Det sittende EU-parlamentet ble valgt i 2014 i et valg med gjennomsnittlig 42,6% deltakelse. I Storbritannia var deltakelsen 35,6%.

Men verre er det at denne underskriftskampanjen er helt verdiløs, fordi den er vidåpen for svindel.

OffGuardian har testet nettsida til kampanjen og har funnet ut at du kan logge deg på med så mange identiteter du måtte ønske. Du kan oppgi falske postnumre. Det er ingen sjekk av ID. Du kan til og med sende inn så mange stemmer du vil fra samme internettadresse (samme IP). Det eneste du må sørge for er å finne på nye epostadresser. Heller ikke de blir sjekket.

It seems that all you need in order to be eligible to sign this petition is access to the internet. You can sign up as many times as you like, with as many names as you like, and the only limit is how many fake email addresses you can be bothered to create.

This raises obvious questions about the alleged “thousands” or even “millions” of signatures claimed in outlets such as the BBC and the Guardian. It’s reasonable to ask how many of these alleged signatories were verified as real people, and reasonable to assume, on what we know so far, that none of them have been. it’s also reasonable to ask why no journalists at the Beeb or Graun are asking these questions.

Uansett hvor mange underskifter denne kampanjen måtte skilte med, så har det altså ingen som helst betydning eller noen som helst nyhetsverdi.

 

innrømmer også The Guardian at dette er fake.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelBrexit: Wolfgang Schäubles hemmelige plan
Neste artikkelKlassekampen: – Folkeavstemninga bør være en vekker for venstresida
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).