USA har nå soldater på bakken i Jemen

4
US Marines i Jemen

USA har nå soldater på bakken i Jemen. De deltar i Saudi Arabias forbryterske krig mot det jemenittiske folket. Dette bekreftes nå av Pentagon, skriver Washington Post.

The Pentagon has placed a small number of U.S. advisors on the ground in Yemen to support Arab forces battling al-Qaeda, military officials said on Friday, signaling a new American role in that country’s multi-sided civil war.

Navy Capt. Jeff Davis, a Pentagon spokesman, said U.S. personnel had been in the country for about two weeks, supporting Yemeni and Emirati forces that are fighting a pitched battle against militants near the southeastern port city of Mukalla.

USAs marine tar også del i operasjonen med en flåte som består av amfibieangrepsskipet USS Boxer, fly og to destroyere USS Gravely og USS Gonzalez.

De påstår at de er der for å «bekjempe al Qaida», men i virkeligheten er det nettopp Saudi Arabias krig mot Jemen som har gjort at al Qaida på den arabiske halvøya (AQAP) er blitt mye sterkere og mye rikere, skriver Reuters. Jihadistene driver nå i virkeligheten sin egen ministat i havnebyen Mukalla.

Saudi Arabias krig mot Jemen støttes av alle golfstatene, Israel, USA, NATO, (Norge, sjølsagt), men på tross av en vedvarende og brutal bombing, går krigen dårlig for Riyadh. Washington Post skrev i desember 2015 at Krigen i Jemen er i ferd med å bli  Saudi Arabias Vietnam.

I mars 2016 kom den første gruppa av amerikanske leiesoldater fra det private militære selskapet DynCorp har kommet til havnebyen Aden i Jemen. De er leid inn på en kontrakt verdt 3 milliarder dollar av De forente arabiske emiratene. De ble leid inn etter at det beryktede leiseoldatfirmaet Blackwater seg tilbake etter at den jemenittiske geriljaen påførte dem store tap i februar.

Og nå er altså regulære amerikanske soldater på plass.

Ifølge data fra FN per 17. mars 2016 har krigen til nå drept mer enn 9000 mennesker, deriblant 3218 sivile. Det dødeligste angrepet skjedde på Al Khamees markedet i det nordvestlige Jemen i mars 2016  da minst 106 sivile, inkludert 24 barn ble drept.

Og norske medier holder fullstendig kjeft. Norske politikere gir faen og norsk våpenindustri gjør god profitt. steigan.no har rapportert regelmessig om krigen i Jemen siden starten. det har ingen andre norske medier.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


4 KOMMENTARER

  • Jeg tror ikke de er undermålere, bare undertrykte og kuet av det som så lenge har blitt kalt «den skjulte hånden», som ikke jobber for det amerikanske folkets beste – men USA er – og har vært – et mektig land å jobbe fra. Gjennom et flertall av valgene i USA har de allerede nøye plukket seg ut sine representanter før valget. Men en gang i mellom bommer de litt … for folket overrasker dem, men uønskede presidenter blir sjelden sittende lenge. Woodrow Wilson var muligens en av de første presidentene som ble direkte styrt (gjennom Edward M. House, som sto bak hans vellykkede valgkampanje og seinere hjalp Wilson til å gjøre de «korrekte» politiske valg). Wilson sa selv om House:

   «Mr. House is my second personality. He is my independent self. His thoughts and mine are one. If I were in his place I would do just as he suggested.(The Intimate Papers of Colonel House, vol. I (Houghton Mifflin).»

   Den gang var det fremdeles senatorer som skjønte at noe var galt:

   «A little group of willful men, representing no opinion but their own, have rendered the great Government of the United States helpless and contemptible. (Statement on the successful filibuster by anti-war Senators against a bill to arm merchant ships (4.mars 1917).»

   I en tale 5. sept. 1919 uttalte Wilson:

   «If every nation is going to be our rival, if every nation is going to dislike and distrust us, and that will be the case, because having trusted us beyond measure the reaction will occur beyond measure (as it stands now they trust us they look to us, they long that we shall undertake anything for their assistance rather than that any other nation should undertake it)— if we say, «No, we are in this world to live by ourselves, and get what we can out of it by any selfish processes,» then the reaction will change the whole heart and attitude of the world toward this great, free, justice-loving people, and after you have changed the attitude of the world, what have you produced? Peace? Why, my fellow citizens, is there any man here or any woman, let me say is there any child here, who does not know that the seed of war in the modern world is industrial and commercial rivalry? The real reason that the war that we have just finished took place was that Germany was afraid her commercial rivals were going to get the better of her, and the reason why some nations went into the war against Germany was that they thought Germany would get the commercial advantage of them. The seed of the jealousy, the seed of the deep-seated hatred was hot, successful commercial and industrial rivalry

   Så gjenstår det bare å finne ut hva den er, denne «skjulte hånden», og hva dens endelig mål er.

   • Denne «skjulte hånden» finner du spor av i utdanningsindustrien. John Taylor Gatto har gravd dypt i dette materialet:
    http://www.johntaylorgatto.com/
    Jeg anbefaler «The Underground History of American Education» Så skjønner du hvorfor vi i det hele tatt lurer.

    At de ønsker å lage kaos i Midt-Østen, har vi mange vitneutsagn som støtter.

    Jeg mener å huske at John Perkins drøfter det i «Confessions of an Economic Hitman», Dette er en høyst lesverdig fortelling om hvordan den totale krigføringen til Babylons hore har blitt gjennomført i praksis. Han har en oppdatert versjon tilgjengelig nå.
    http://economichitman.com/

    G.Edward Griffins intervju med avdøde Norman Dodd er også et viktig vitneutsagn. Ikke bry deg så mye om hvordan det tolkes, hør på hva han forteller.

    https://www.youtube.com/watch?v=gz-ouH2MRfQ

    Jeg stemmer i med salige Johnny:

    https://www.youtube.com/watch?v=VEyujOSEexM

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.