USA har nå soldater på bakken i Jemen

0
US Marines i Jemen

USA har nå soldater på bakken i Jemen. De deltar i Saudi Arabias forbryterske krig mot det jemenittiske folket. Dette bekreftes nå av Pentagon, skriver Washington Post.

The Pentagon has placed a small number of U.S. advisors on the ground in Yemen to support Arab forces battling al-Qaeda, military officials said on Friday, signaling a new American role in that country’s multi-sided civil war.

Navy Capt. Jeff Davis, a Pentagon spokesman, said U.S. personnel had been in the country for about two weeks, supporting Yemeni and Emirati forces that are fighting a pitched battle against militants near the southeastern port city of Mukalla.

USAs marine tar også del i operasjonen med en flåte som består av amfibieangrepsskipet USS Boxer, fly og to destroyere USS Gravely og USS Gonzalez.

De påstår at de er der for å «bekjempe al Qaida», men i virkeligheten er det nettopp Saudi Arabias krig mot Jemen som har gjort at al Qaida på den arabiske halvøya (AQAP) er blitt mye sterkere og mye rikere, skriver Reuters. Jihadistene driver nå i virkeligheten sin egen ministat i havnebyen Mukalla.

Saudi Arabias krig mot Jemen støttes av alle golfstatene, Israel, USA, NATO, (Norge, sjølsagt), men på tross av en vedvarende og brutal bombing, går krigen dårlig for Riyadh. Washington Post skrev i desember 2015 at Krigen i Jemen er i ferd med å bli  Saudi Arabias Vietnam.

I mars 2016 kom den første gruppa av amerikanske leiesoldater fra det private militære selskapet DynCorp har kommet til havnebyen Aden i Jemen. De er leid inn på en kontrakt verdt 3 milliarder dollar av De forente arabiske emiratene. De ble leid inn etter at det beryktede leiseoldatfirmaet Blackwater seg tilbake etter at den jemenittiske geriljaen påførte dem store tap i februar.

Og nå er altså regulære amerikanske soldater på plass.

Ifølge data fra FN per 17. mars 2016 har krigen til nå drept mer enn 9000 mennesker, deriblant 3218 sivile. Det dødeligste angrepet skjedde på Al Khamees markedet i det nordvestlige Jemen i mars 2016  da minst 106 sivile, inkludert 24 barn ble drept.

Og norske medier holder fullstendig kjeft. Norske politikere gir faen og norsk våpenindustri gjør god profitt. steigan.no har rapportert regelmessig om krigen i Jemen siden starten. det har ingen andre norske medier.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelDen latinamerikanska kupphögerns backlash
Neste artikkelCIA spilte en sentral rolle for å skape det som ble EU
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).