Likud blir regionalt medlem av Europaparlamentet

0

En delegasjon fra det israelske regjeringspartiet Likud besøkte Europaparlamentet i mars 2016 og møtte gruppa av konservative partier, European Conservatives and Reformists faction. De ble enige om at Likud kan bli medlem av fraksjonen i løpet av året. Dermed vil også Likud få møterett i Europaparlamentet. Det er Jerusalem Post som skriver dette.

Eli Hazan fra Likud sier til avisa:

When anti-Israel motions are debated in the European Parliament, we will now be able to send Likud MKs to defend Israel to members of the parliament in an official capacity,

Som kjent ligger jo Israel i Asia, men landet har gjort flere vellykte taktiske grep for å knytte seg til Europa. Som kjent er landet med i European Song Contest og UEFA, og om ikke lenge vil landet gjennom Likud også kunne delta på møter i Europaparlamentet og påvirke politikken der. Men dette siste trekket har stort sett passert under medienes radar.

Maidhc Ó Cathail skriver om dette i Counterpunch:

The move is likely to boost relations between Israel’s ruling party and Europe.

European Conservatives and Reformists (ECR) omfatter blant annet det konservative partiet (Tory) i Storbritannia, og David Cameron har vært en pådriver for å styrke forbindelsen med Israel. Dansk folkeparti og Finnenes parti (tidligere Sannfinnene). ECR har også forbindelser med det regjerende Rettferdighets-.og utviklingspartiet (AKP) til Recep Erdoğan i Tyrkia.

 

 

Forrige artikkelKlassekamp i Saudi Arabia: Arbeidere setter fyr på busser
Neste artikkelEUs krise og folkeavstemningen i Storbritannia 23. juni 2016
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).