Likud blir regionalt medlem av Europaparlamentet

0

En delegasjon fra det israelske regjeringspartiet Likud besøkte Europaparlamentet i mars 2016 og møtte gruppa av konservative partier, European Conservatives and Reformists faction. De ble enige om at Likud kan bli medlem av fraksjonen i løpet av året. Dermed vil også Likud få møterett i Europaparlamentet. Det er Jerusalem Post som skriver dette.

Eli Hazan fra Likud sier til avisa:

When anti-Israel motions are debated in the European Parliament, we will now be able to send Likud MKs to defend Israel to members of the parliament in an official capacity,

Som kjent ligger jo Israel i Asia, men landet har gjort flere vellykte taktiske grep for å knytte seg til Europa. Som kjent er landet med i European Song Contest og UEFA, og om ikke lenge vil landet gjennom Likud også kunne delta på møter i Europaparlamentet og påvirke politikken der. Men dette siste trekket har stort sett passert under medienes radar.

Maidhc Ó Cathail skriver om dette i Counterpunch:

The move is likely to boost relations between Israel’s ruling party and Europe.

European Conservatives and Reformists (ECR) omfatter blant annet det konservative partiet (Tory) i Storbritannia, og David Cameron har vært en pådriver for å styrke forbindelsen med Israel. Dansk folkeparti og Finnenes parti (tidligere Sannfinnene). ECR har også forbindelser med det regjerende Rettferdighets-.og utviklingspartiet (AKP) til Recep Erdoğan i Tyrkia.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.