USA og allierte bryter våpenhvilen og utruster terrorister

12

Vapenvilan i Syrien är definitivt bruten sedan några dagar. Den 10/4 meddelades att islamistiska rebellstyrkor återtog staden al-Khalidyah från regeringsstyrkorna. Offensiven leddes av terroristorganisationen Jabhat al-Nusra med flera självmordsbombare. Detta innebar definitivt slut på en vapenvila, som utnyttjats av president Obamas folk för att sända stora mängder vapen till rebeller-terrorister.

Dette skriver Anders Romelsjö jinge.se, og han fortsetter:

Nedan följer först en av mig översatt och förkortad artikel från ”MoonofAlabama” (ovan).
Några dagar tidigare rapporterades att Ryssland under vapenvilan minskade sina styrkor i Syrien och den syriska arabiska armén gjorde betydande framsteg i strider mot IS. Men oppositionen och deras sponsorer har missbrukat eldupphöret genom att rusta. De utförde nya attacker mot den syriska armen och civila. Sponsorerna av oppositionen som Turkiet, Saudiarabien och USA levererade nya vapen och ammunition till ”moderata” opposition.
Det är känt att en stor del av allt som levereras till den ”moderata oppositionen” till slut hamnar hos al-Nusra (al-Qaida i Syrien). Sponsorerna bröt också en långvarig tabu och introducerade bärbara luftvärnsrobotar (MANPADS). Flera soldater i den av USA och Turkiet stödda Al Hamza-brigaden visar upp sina nya leksaker. USA hävdar att dessa soldater är tänkta att endast bekämpa IS. Men IS saknar flygplan och dessa vapen är förstås avsedda att användas mot syriska styrkor och dess allierade. 5/4 sköt Ahrar al-Sham, en salafistgrupp anknuten till al-Nusra, ned ett syriskt Su-22 markattackplan med en MANPAD nära staden Tal Eis, söder om Aleppo. Piloten togs till fånga av al-Nusra.
Denna händelse visar att bärbara luftvärnsrobotar omedelbart hamnar på slagfältet och snart kan användas mot civila flygplan i Mellanöstern och runt om i världen.

Den ”moderata” oppositionen i Syrien som officiellt tar emot officiella amerikanska stödet inte är villig att ta avstånd från al-Qaida:
”Jabhat Al Nusra är våra bröder”, säger Hajj Bakri, en rebelledaren i Homs.
… ”Vår relation med Jabhat Al Nusra är bra och det finns ett samarbete med Jabhat Al Nusra i militära operationer”,
säger Abu Zeid, en befälhavare i hårdföra Ahrar Al Sham i nordvästra Syriens Akrad Mountains. Som en av de mest kraftfulla rebellgrupper i kriget, är Ahrar Al Sham Al Nusra viktigaste enda bundsförvant.

Al-Qaida i Syrien och IS ingick inte i avtalet om eldupphör. USA betraktar officiellt al-Qaida i Syrien som en terroristenhet och fiende. al-Qaida har inget intresse av förhandlingsfred och gör därför sitt bästa för att sabotera den. al-Nusra började i mitten av mars försöka övertyga oppositionsgrupper att återuppta sin kamp mot regimen och har haft framgångar med det, och på marken.

Islamiska armén, som leder oppositionens delegation under fredssamtalen i Genève meddelade att den hade dödat 20 regeringssoldater utanför Damaskus i fredags. Det är uppenbart nu att ”moderata” rebeller brutit vapenvilan i fullständigt samarbete med al-Qaida. Den syriska regeringen och dess allierade mobiliserar nu styrkor för att återta de förlorade områdena i södra Aleppo landet. För första gången kommer ”rådgivare” i den reguljära iranska armén (inte revolutionära gardet) att delta, liksom sannolikt det ryska flygvapnet.

Men även då eldupphör bryts har den ryska insatsen visat att man tillsammans med allierade kan iaktta utlovat eldupphör. Det har visat sig att den USA-stödda sidan antingen inte vill hålla en vapenvila utan använder den för att rusta för nya strider mot Syriens armé.

Välinformerade Sputnik News rapporterade 11/4 att al-Nusra samlat 10 000 terroristkrigare för att söka återta områden i Allepo-regionen. http://sputniknews.com/middleeast/20160411/1037831108/nusra-front-offensive-aleppo.html

Den ökända mördar- och terroristorganisationen CIA, enligt Pulitzer-prisvinnaren Mazzettis bok ”The way of the knife” har utrustat de så kallade moderata rebellerna – som enligt samstämmiga uppgifter från experter i olika länder – ofta går över till terroristgrupper som al-Nusra eller samarbetar med dem (se ovan) med 3000 000 000 kilo vapen. Detta enligt flera källor, bl.a. denna http://www.zerohedge.com/news/2016-04-09/us-government-reveals-3000-ton-delivery-weapons-and-ammo-al-qaeda-linked-syrian-rebe

”The United States via its Central Intelligence Agency is still delivering thousands of tons of additional weapons to al-Qaeda and others in Syria. The British military information service Janes found the transport solicitation for the shipment on the U.S. government website FedBizOps.gov. Janes writes:The Janes author tweeted the full article (copy here).

One ship with nearly one thousand tons of weapons and ammo left Constanta in Romania on December 5. The weapons are from Bulgaria, Croatia and Romania. It sailed to Agalar in Turkey which is a military pier and then to Aqaba in Jordan. Another ship with more than two-thousand tons of weapons and ammo left in late March, followed the same route and was last recorded on its way to Aqaba on April 4. We already knew that the ”rebels” in Syria received plenty of weapons during the official ceasefire. We also know that these ”rebels” regularly deliver half of their weapon hauls from Turkey and Jordan to al-Qaeda in Syria (aka Jabhat al-Nusra):
Hard-core Islamists in the Nusra Front have long outgunned the more secular, nationalist, Western-supported rebels. According to FSA officers, Nusra routinely harvests up to half the weapons supplied by the Friends of Syria, a collection of countries opposed to Assad”.

CIA agerar inte bara i Syrien
Veterans Today rapporterade 10/4 att ”Several Iraqi policemen claim to have seen US aircraft dropping weapons and munitions for ISIS terrorists in a region west of the Anbar province on Friday. In a video posted on Iraq’s al-Maaloomah news website on Sunday, they are purportedly heard saying that the American plane had also jammed their communication devices in the Hadisah Island district.” http://www.veteranstoday.com/2016/04/10/photos-us-plane-drops-weapons-for-isis-militants-in-iraq/
“There is an American aircraft seen at four o’clock in the morning on Friday over the Hadisah Island district of the Anbar province, delivering weapons and munitions to ISIS criminals,” one of the policemen says. “The plane proceeded to jam radar devices of the police regiment stationed in Hadisah Island to prevent contact between the affiliates and the headquarters of the regiment,” he added. The man said they had seen a military vehicle of ISIS arriving in the region a few minutes later and transferring the weapons to the place the group controlled. In the video, the man and his associates are heard appealing to Iraqi Prime Minister Haidar al-Abadi to follow up the issue.”

Inte bara det!
Fox News (Putintroll?) rapporterade om USA:s plan B. Visar åter att huvudsyftet med USA:s insatser INTE är att bekämpa terrorismen MEN att bekämpa de som bekämpar terrorismen! http://www.foxnews.com/world/2016/04/13/us-reportedly-has-plan-to-arm-moderate-syrian-rebels-in-case-cease-fire-fails.html?
”The CIA and its partners in Syria reportedly have come up with plans to deliver powerful weapons to moderate rebels fighting the Russia-backed government troops in case the country’s fragile truces comes to an abrupt end. U.S. and other officials told The Wall Street Journal Tuesday that the new plans, or “Plan B,” would center on providing the moderate rebels with weapons systems that could help them fend off Syrian aircraft and artillery.”

* Plan B har diskuteras tidigare här.http://jinge.se/allmant/syrien-usas-plan-b-for-fortsatt-illegalt-rebellstod.htm
* Beväpna al-Qaida föreslog sommaren 2015 generalen och förre CIA-chefen Petraeus m.fl http://jinge.se/mediekritik/bevapna-al-qaida-foreslar-4-stjarnig-usa-general-och-f-d-cia-boss.htm
i Andra om: , , ,, , , , , , , , FN-stadgan , , , ,

SvT Nyheterna 17/12 Proletärens artikel
Blogginlägg 9/9 2015
Intervjun med Assad Intervjun med Assad i Expressen i april 2015 a href=”http://jinge.se/mediekritik/turkiet-i-krig-i-irak-for-att-radda-oljetransporterna-at-is.htm” target=”_blank”>Turkiet i Irak-krig för att rädda oljetransporter Iraks preimärminister Expressen 2/12 Sputnik Ab 2/12 Russia Today Expressen Nato ökar stödet till Turkiet Expressen 30/11 Intervju med Erdogan Turkiets roll som stöd till terrorismen Vill Turkiet stänga Bosporen? Nyhetsbanken I Nyhetsbanken II Consortiumnews 25/6 Pål Steigan 26/6 Blogginlägg 26/8 2014 Blogginlägg 29/7 2015 Counterpunch 24/11 2015
Aftonbladet 30/11 2012

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


12 KOMMENTARER

 1. Ja, men bruddene på våpenhvilen, og det åpenlyse samarbeidet mellom al-Qaida (Nusrafronten) og Vestenstøtta «moderate opprørere» starta ikke 10.4 med erobringa av Khaldiya, men 1.4 med erobringa av El Eis: http://globalgeopolitikk.blogspot.no/2016/04/vapenstillstanden-mot-sammenbrudd-fsa.html

  Tidspunkt kan være litt viktig i denne sammenhengen, fordi vestlig presse naturlig nok vil søke å snu ansvarsforholdene opp ned, og legge skylda på regjeringsstyrkene for det nært forestående sammenbruddet for våpenstillstandsavtalen. Her ser vi at Frankrike, som det intervensjonsivrigste landet i Vesten for tida, også leder an i propagandakampen: http://globalgeopolitikk.blogspot.no/2016/04/frankrike-aksepterer-al-qaida-framgang.html

 2. Jeg lurer på når bombingen av hovedkvarteret til Deutsche Bank (tvillingtårn i Frankfurt) finner sted.

  Mulige datoer: 11/5, 11/6, 11/7, 11/8, 11/9.

  Fem muligheter.

  • «In 2006 it was decided by Deutsche Bank that the towers would have to undergo a major renovation after 22 years due to changes in fire regulations. The renovation took place from 2007 until 2011. Not only were the fire protection systems improved, but also the entire climate, water and lighting technology were replaced.»

   Haha. Ja, de fikset nok mer enn de tingene der, for å si det sånn.

   • Hvorfor skal disse symboltunge bygningene sprenges, spør dere kanskje?

    DB er teknisk konkurs. Det er verdens 11. største bank, og verdens mest derivateksponerte. Eksponeringen er på over 70 000 mrd. dollar. (Offisielt.) Ved å sprenge hovedkvarteret, slettes inkriminerende bevis. Samtidig utløses den enorme finanskrisen som skal brukes for å avskaffe den gamle verdensordenen, slik at det banes vei for den nye.

   • Hvis dine stalltips holder vann blir det jo mindre problemer mht varslere og personalets taushetsplikt. Fallskjermer er i tillegg jævli dyrt, men en nødvendighet for å slippe utpressing i etterkant. Og en prisjustering på forsikringen vil i en slik sammenheng finne sted – der det synes minst…

    • Ja, godt observert.

     Jeg har tenkt meg om, og jeg tror angrepet finner sted 11. september. Hadde det skjedd før, ville finanskrisen kommet altfor tidlig. Globalistene følger et manus hvor den episke krisen først skal utløses til høsten. Også WW3 skal finne sted i september, i henhold til dette manuset. Og det kan nesten ikke skje 11. august, for da krasjer det (rent dramaturgisk) med OL i Rio, hvor det også skal finne sted minst ett stort «ISIS»-angrep.

     Sprengningen av DB-hovedkvarteret kan forøvrig også bli en del av selve WW3. Kanskje hele Frankfurt sentrum blir bombet eller nuket. Men jeg tror det er mye mer sannsynlig at det blir et frittstående angrep.

     On a related note: I går dukket det opp enda flere hint om at globalistene («ISIS») planlegger å sprenge Big Ben snart. Ødeleggelsen av BB kan tidligst finne sted 19. april, senest 7. juli. Jeg ser på 22. juni og 7. juli som de to mest sannsynlige datoene. Brexit-avstemningen skal etter planen avholdes 23. juni.

     Jeg tror forøvrig London blir mål for mer enn ett stort ISIS-angrep de nærmeste tre månedene. Men aller først kommer det muligens et angrep i Roma, hvor barn blir drept. (Dette ifølge http://www.redefininggod.com.) Berlin er også nevnt som et mål som snart blir angrepet.

     Den rekonstruerte Baal-tempelbuen fra Palmyra skal stå på Trafalgar Square fra og med 19. april til og med 30. Mener jeg å huske. (19. april til og med 1. mai er en satanisk høytid hvor menneskeofringer har vært vanlige. Særlig på 19. april har det funnet sted mange angrep, og barn har ofte blitt drept i disse angrepene.)

     • Og som nevnt før: Jeg har i det siste sett noen som hinter om at «ISIS» kommer til å angripe barnetog i Norge 17. mai. Dette er predictive og subliminal programming.

      Generelt kommer vi nok til å se en del vestlige angrep hvor barn er hovedmålet i tiden fremover, for å få folk flest i Vesten til å stille seg bak en massiv vestlig bakkeinvasjon av Syria, slik at det «endelige oppgjøret med ISIS» kan tas. Men den store bakkeinvasjonen kommer angivelig først mot slutten av august eller i starten av september. Dog kan det ikke utelukkes at den kommer før. Også er det ikke utenkelig at Assad kan få skylden for noen av disse angrepene, slik at Vesten får et skikkelig påskudd til å angripe ham.

      I mellomtiden fortsetter Vesten med sin finansiering, opptrening og utrustning av ISIS og andre «moderate opprørere» som angivelig er ønsket som erstattere for Assad når Vesten har jaget ham bort eller likvidert ham.

  • Er blitt fokusert på det du skrev om palmyra steinbuen, jeg KZ, da det er satt opp slike buer både i New york og London.
   Dessuten er Russisk styrke på teknologi som slår ut kommunikasjon et interessant tema i forhold til flere scenarier:

   «One important part of liberating Palmyra was the use of Russian electronic warfare equipment to interfere with electromagnetic signals around Palmyra. The Islamic State rigged the ruins with improvised explosive devices but was unable to remotely detonate them.»
   http://www.globalresearch.ca/syria-how-the-palmyra-victory-changes-the-narrative/5517743

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.