Erdoğan bomber sitt eget folk. Norge sier ingenting.

0

Tyrkia fører en massiv og folkerettsstridig krig mot sitt eget folk i Kurdistan. Fra store byer som Diyarbakır og Cizre kommer det nå bilder som ser ut som om de er tatt i de utbombede byene i Syria. Dette skjer i NATO-landet Tyrkia, et land som krever å blit tatt opp som medlem i EU og som EU skal betale 30 milliarder kroner i året. (Det er forresten det samme landet som er hovedstøttespiller for Den islamske staten i Syria og som truer med å sende to millioner flyktninger til Europa.)

Europeiske politikere, og blant dem norske politikere, vender det blinde øyet og det døve øret til det som skjer i det sørøstlige Tyrkia. Hva var det de sa da de bestemte seg for å bombe Libya? «Han dreper sitt eget folk,» sa de. Det var riktignok en løgn, men det var deres forklaring, og den fikk de med seg mediefolk, venstreorienterte intellektuelle, prester og pasifister på. Men nå dreper faktisk Recep Erdoğan sitt eget folk, og dokumentasjonen er det ingenting i veien med.

Men hva sier Børge Brende, Jonas Gahr Støre og resten av menneskevennene i Storting og regjering? Ikke et kløyva ord.

Byen Cizre hadde 120.000 innbyggere før Erdoğans terrorbombing begynte, nå skal det være 20.000 igjen etter at 100.000 har flyktet.

Millionbyen Diyarbakır, som er kurdernes uoffisielle hovedstad, er en krigssone, skriver Business Insider.

Den russiske nyhetskanalen RT var de første som fikk besøke Cizre etter det tyngste bombardementet, og deres videoer derfra er sjokkerende, for ikke å ta i for mye.

Bilder fra Cizre:

cizre4 cizre3 cizre2 cizre1

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelKorrupsjonen øker, økonomien synker i Ukraina
Neste artikkelHan fikk Norge med i krigen mot Syria. Hvor er han nå?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).