Erdoğan bomber sitt eget folk. Norge sier ingenting.

26

Tyrkia fører en massiv og folkerettsstridig krig mot sitt eget folk i Kurdistan. Fra store byer som Diyarbakır og Cizre kommer det nå bilder som ser ut som om de er tatt i de utbombede byene i Syria. Dette skjer i NATO-landet Tyrkia, et land som krever å blit tatt opp som medlem i EU og som EU skal betale 30 milliarder kroner i året. (Det er forresten det samme landet som er hovedstøttespiller for Den islamske staten i Syria og som truer med å sende to millioner flyktninger til Europa.)

Europeiske politikere, og blant dem norske politikere, vender det blinde øyet og det døve øret til det som skjer i det sørøstlige Tyrkia. Hva var det de sa da de bestemte seg for å bombe Libya? «Han dreper sitt eget folk,» sa de. Det var riktignok en løgn, men det var deres forklaring, og den fikk de med seg mediefolk, venstreorienterte intellektuelle, prester og pasifister på. Men nå dreper faktisk Recep Erdoğan sitt eget folk, og dokumentasjonen er det ingenting i veien med.

Men hva sier Børge Brende, Jonas Gahr Støre og resten av menneskevennene i Storting og regjering? Ikke et kløyva ord.

Byen Cizre hadde 120.000 innbyggere før Erdoğans terrorbombing begynte, nå skal det være 20.000 igjen etter at 100.000 har flyktet.

Millionbyen Diyarbakır, som er kurdernes uoffisielle hovedstad, er en krigssone, skriver Business Insider.

Den russiske nyhetskanalen RT var de første som fikk besøke Cizre etter det tyngste bombardementet, og deres videoer derfra er sjokkerende, for ikke å ta i for mye.

Bilder fra Cizre:

cizre4 cizre3 cizre2 cizre1

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


26 KOMMENTARER

 1. Sultan Erdogan fornekter seg ikke, europas syke mann. Ideen om stor-kalifatet er tatt rett ut av Hans Kampf.

 2. «Bomber sitt eget folk»….bruker jo å være startknappen for invasjoner og diverse .
  De europeiske lederne bruker jo å bli hvite i ansiktet når de hører «bomber sitt eget folk»….

  Det kan jo tenkes at «sitt eget folk» begynner å bli litt umoderne og at ikke Norge , eller andre vestlige land , ikke bryr seg lenger om «sitt eget folk»…..

 3. Man kan kanskje til en viss grad forstå alliansen med Tyrkia under kald krig tiden, men det er som kjent en stund siden nå. Den nåværende alliansen med Tyrkia mangler en logisk sammenheng. Det mest rasjonelle ville være å kvitte seg med denne åpenbare belastningen.

  Sammenligner man Erdogal med Assad fremstår Assad som en langt mer intelligent og fornuftig tenkende person.

  Det blir på grensen til det motbydelige når man ser europeiske statsledere og ministre slikke spyttet til en mann som er så tom i blikket som Erdogan.

  • Det har aldrig handlat om ideologi, demokrati och statsmäns godhet och sympatiskhet. Västerlandets allianser med Turkiet har alltid, inte sedan kalla kriget utan sedan åtminstone 1700-talet, gått ut på att förhindra att Ryssland växer sig för starkt, i synnerhet genom kontroll av Bosporen.

   Det finns ingen utsikt att London och Washington ska släppa detta om så Erdogan inför sharialagar och koncentrationsläger för kurder.

   • Riktig betraktning.

    «Det har aldrig handlat om ideologi, demokrati och statsmäns godhet och sympatiskhet.» – og ihvertfall ikke om «logisk sammenheng».
    :-]

 4. til jms: USA driver nå å ruster opp Tyrkia med så avanserte våpen som bare utvalgte allierte får. Tiltross for uenigheter med Tyrkia i kurderspørsmålet er det krigsplanleggingen mot Russland som opptar Nato/USA. Når tiden er moden vil CIA/Special Forces igangsette en provokasjon som sender Tyrkia i strupen på Russland.
  Voltairenet har lenge redegjort for at Tyrkia utplasserer Jihadister inni Khorsan i Ukraina,trener Tatarer på Krim og bygger opp Georgia som ny maktfaktor i russisk Kaukasus.
  Det er meget logisk alt det Nato/USA gjør med Tyrkia. Kurdiske kilder viser til Islamsk Stats krigføring med kjemiske våpen fra Tyrkia.
  Slutter meg til vetos bemerkninger.

  • «Det er meget logisk alt det Nato/USA gjør med Tyrkia.» – Åja? Med den «logiske» videreføring at USA-NATO/Tyrkia går i krig med Russland/Kina/SCO, der de kun kan tape og ingen vinne? – Heller tynn «logikk»…

   At statsledere er gale og har paranoide forhåpninger kvalifiserer ikke til «meget logisk», akkurat. #-]

   Konspirasjonsteorier om at makteliten vil ha krig de kan vinne på til «slutt» (Hvilken slutt? Når? For hvem?) holder ikke. «Occam’s Razor» tilsier at det, enda verre, er korttenkthet og dumhet som rår – dvs. fravær av logikk – med utilsiktede, dårlige og ulogiske resultater.

   Men å tro på en dårlig plan er bedre enn å tro på / innse at det finnes ingen full plan, eller hva?

   Erdogan er nå åpent gal, som mange fraksjoner i USA-NATO og andre land. Men å kalle geopolitisk psykotiske posisjoneringer og handlinger for «meget logisk» er skivebom.

   Alle mennesker i menneskestammen er medansvarlige for å skape og holde fred. At noen i praksis har mer makt enn andre forandrer ikke på det. – Å tro på og forfekte stor makt hos «andre» er å passivisere egen makt, uansett stor eller liten.

   Å tenke ut og holde (på) fred mot våpen-overopprustningene, er p.t. vår alles største oppgave. Nettopp pga. galskapene vi ser.

   Fredelige liv for menneskestammen som største mål, mot alle utbyttings- og krigs»logikker», er hva vi alle med klar tanke må være med å lete opp logikker for nå. – Bli med på det! 🙂

   Fremtiden har faktisk ikke skjedd ennå. Vi holder for tiden på å lage den. Det er vår sak.

   • ««Det er meget logisk alt det Nato/USA gjør med Tyrkia.» – Åja? Med den «logiske» videreføring at USA-NATO/Tyrkia går i krig med Russland/Kina/SCO, der de kun kan tape og ingen vinne?»
    Det er ikke slik de ser det, for dette er jo egentlig et spill, der makten samarbeider, hvor politikerne kjemper om posisjoner for å tilfredsstille makten, der den vanlige folkemassen må blø og ofres. Når atombombene smeller verden rundt – for det vil skje – er allerede «eliten» godt bunkret nede i jorden, i sine huler, der de vil vente til støvet har lagt seg. Så har kanskje 95 % av jordens befolkning blitt drept, mens det meste av eliten har overlevd, og de kan nå, etter deres mening og intensjon, lettere styre og kontrollere det som er deres, nemlig hele jordkloden og de som måtte være så uheldige å overleve.

    «Fredelige liv for menneskestammen som største mål, mot alle utbyttings- og krigs»logikker», er hva vi alle med klar tanke må være med å lete opp logikker for nå. – Bli med på det! » Da må vi fjerne alle de som tjener og lever på dagens system, som politikere, penge-eiere, våpen- og narkotika-produsenter, byråkrater og andre kriminelle.

    • Det er ihvertfall et uttalt mål for visse deler av eliten, å redusere verdens befolkning med minst 90 %. Det uttalte målet er å få befolkningen ned under en halv milliard, og holde den der permanent. (Ta en kikk på Georgia Guidestones om det skulle være noen tvil.)

     Dette er et mål jeg kan forstå, all den tid menneskeheten har halvert artsmangfoldet de siste førti årene, og all den tid vi utrydder 150-200 arter per dag. Det blir 230 000 flere mennesker hver eneste dag nå (netto), og det er allerede 7,4 milliarder av oss.

     Spørsmålet er om den virkelige eliten har makt til å sette igang en global atomkrig, og om de faktisk er villige til å gjøre det. Den påfølgende atomvinteren vil kunne drepe alt gress, alle trær og de fleste andre planter som vokser utendørs. På våre breddegrader får vi tele i bakken hele sommeren, snø hele sommeren, og hele kloden vil ha et tykt skydekke av mørke skyer som vil gi fra seg radioaktiv nedbør, kanskje i et par tiår, kanskje enda lenger.

     Som virkemiddel for å bekjempe global oppvarming, er atomvinteren både effektiv og enkel å ta i bruk. Men den vil også føre til en ganske brå desimering av artsmangfoldet visse medlemmer av eliten angivelig er så opptatt av. Hendelsen blir en evolusjonær flaskehals som vil ta knekken på svært mange arter, og den vil tvinge de overlevende individene til å tilpasse seg raskt. For visse medlemmer av eliten blir dette sikkert et morsomt eksperiment de kan more seg over i de varme bunkersene hvorfra de nyter atomvinteren.

     Georgia Guidestones er kanskje bare en mindfuck og en psyop og et stykke svart humor fra en satanisk elite som liker å leke seg med konspirasjonsteoretikere, men det er fare for at ting faktisk kan gå galt og at eliten, selv om den kanskje har andre intensjoner, ender opp med å sette igang en atomkrig likevel.

     Og selv om utenomjordiske, interdimensjonale vesener tidligere angivelig har skutt ned og deaktivert noen atomraketter, føler jeg meg ikke helt sikker på at de griper inn hvis shit hits the fan for alvor.

     Tross alt er vi udødelige sjeler som er inkarnert i denne krigs- og kjærlighetssimulasjonen for å lære oss hvordan vi skal bli Kjærlighet i en verden av knappe ressurser som må fordeles på mange vesener, og å oppleve en atomvinter kan bli svært lærerikt og meningsfullt. Kanskje administratorene og hjelperne på den andre siden vil la oss oppleve en skikkelig prøvelse for at vi virkelig skal kunne utvikle oss. Kanskje det hele er en stor test.

     «The transcendental object at the end of time» var begrepet Terence McKenna brukte om en fremtidig historisk hendelse han feilaktig tidfestet til 21. desember 2012. Ray Kurzweil bruker begrepet «teknologisk singularitet», og tidfester den til 2045. McKenna mente at hendelsen kunne ha noe å gjøre med Virtual Reality, og Oculus Rift-kickstarteren fant faktisk sted i 2012, så på en måte kan man kanskje si at han delvis traff.

     Selv om 2016 kanskje ikke blir så destruktivt som jeg frykter, tror jeg at ekstreme og skjellsettende hendelser er nødt til å finne sted. Vi kommer til å se en drastisk transformasjon av det globale samfunnet. Enorme omveltninger kommer til å inntreffe. Det er ting som tyder på at vi får se starten på en ny verdensorden i år, og det skulle ikke forundre meg om vi får se hva diverse breakaway civilizations har drevet med i sine hemmelige laboratorier de siste hundre årene, hvor de har brukt billionvis av dollar på utviklingen av antigravitasjonsfarkoster, nullpunktsenergisystemer, interdimensjonal teknologi og fremavlingen av en rase «Nordic blondes», i forlengelsen av Operation Paperclip. Det Fjerde Riket kommer til å vise seg, men det viser seg fra bak en maske. Mainstreammediene kommer til å konstruere denne masken, og den kommer til å være utenomjordisk.

     Alternativet er at vi opplever et falsk flagg-angrep som de utenomjordiske får skylden for, men som det høyst menneskelige militærindustrielle komplekset egentlig står bak. Dette vil kunne forene verdens folk mot en felles ytre fiende, og samtidig sikre at militærindustrialistene og banksterne gjør gode penger de neste tiårene.

     • Faktisk bra, interessant innlegg, «KZ», med mye ellers brokkevis spredte forestillinger greit samlet. Men naturligvis helt spekulativt, og med unødig pessimistisk vri (ja, mye ser dårlig ut, men vi behøver jo ikke ta det foreløpig usikre for gitt, i fremtidsprojeksjoner).

      Avsnitt 2 er tallmessig korrekt, ut over at: «menneskeheten har halvert [virveldyr-]artsmangfoldet [sine populasjoner] de siste førti årene». Jf. http://www.bbc.com/news/science-environment-29418983

      Personlig liker jeg at du trekker inn spirituelle betraktninger – altfor ofte utelukket som kategori i politiske diskusjoner annet enn som stilltiende premisser. Men bombastiske påstander om vår Livskilde og Endemål («Tross alt er vi udødelige sjeler som er inkarnert i denne krigs- og kjærlighetssimulasjonen for å lære oss hvordan vi skal bli Kjærlighet») er bedre egnet som spørsmål for diskusjon henimot bevisstgjort konsensus, tror du ikke?

      Kanskje «bor» «vi» hovedsakelig i Drømmeland, og er bare på snarvisitt her i Materieland i korte blaff på daglige «ferier» fra evigheten, eller ihvertfall mye større tidsenheter, som her fra Materieland ser forkortet ut til rundt åtte timer «nattesøvn» – mens det mye større Drømmeland hele «tiden» (evigheten?) duver under dagsbevisstheten i altfor ofte lite påaktede bølger av strømninger? – Kun et forslag, til ettertanke og videre utvekslinger. 🙂

      «We are such stuff as dreams are made on; and our little life is rounded with a sleep.»
      – «The Tempest», Act 4, scene 1 – Shakespeare

     • Takk, Ullern.

      «Men bombastiske påstander om vår Livskilde og Endemål («Tross alt er vi udødelige sjeler som er inkarnert i denne krigs- og kjærlighetssimulasjonen for å lære oss hvordan vi skal bli Kjærlighet») er bedre egnet som spørsmål for diskusjon henimot bevisstgjort konsensus, tror du ikke?»

      Jeg har fått informasjonen fra interdimensjonale vesener jeg har vært i kontakt med. De samme vesenene har informert meg om en forestående «global katastrofe», uten å spesifisere hva slags katastrofe eller når den vil inntreffe. De informerte meg om dette 10. januar i år.

      Vil du lære mer om simulasjonen vi spiller i, anbefaler jeg «My Big TOE» av fysikeren Tom Campbell, som var en av grunnleggerne av The Monroe Institute.

      Vi (ihvertfall de av oss som ikke er NPC’er) må inkarnere ganske mange ganger for å lære oss å «bli» Kjærlighet, men det er en progresjon og en mening bak inkarnasjonene. De er ikke tilfeldige. Gjør du en god jobb og er et gagns menneske med god karma i din nåværende inkarnasjon, kan du bli belønnet med en bedre avatar neste gang du må inkarnere. Avataren kan godt befinne seg på en helt annen klode enn jorda. Kanskje en klode hvor det er en høyerestående sivilisasjon i stedet for en gjeng krigerske, sataniske aper som er besatt av ødeleggelse og faenskap.

     • Og når man er blitt Kjærlighet i dette spillet, kan man rykke opp til neste spill, som er vesentlig bedre enn dette. Antallet spill er uendelig, og de blir bedre og bedre jo høyere opp man kommer. Alle følelsene blir også sterkere, og grafikken blir bedre. Fysikken blir også kulere.

      Kilde: Personlige opplevelser.

    • «Når atombombene smeller verden rundt – for det vil skje – er allerede «eliten» godt bunkret nede i jorden, i sine huler, der de vil vente til støvet har lagt seg. Så har kanskje 95 % av jordens befolkning blitt drept, mens det meste av eliten har overlevd, og de kan nå, etter deres mening og intensjon, lettere styre og kontrollere det som er deres, nemlig hele jordkloden og de som måtte være så uheldige å overleve.»

     «for det vil skje» – jf. «Fremtiden har faktisk ikke skjedd ennå. Vi holder for tiden på å lage den. Det er vår sak.»

     Re din fremtidsvisjon – ikke nettopp en ny idé (snarere billig-paranoid plagiat): Kfr. «Dr. Strangelove recommends that the President gather several hundred thousand people to live in deep mineshafts where the radiation will not penetrate. He suggests a 10:1 female-to-male ratio for a breeding program to repopulate the Earth when the radiation has subsided. Turgidson, worried that the Soviets will do the same, warns about a «mineshaft gap».»
     – Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964).
     jf. https://en.wikipedia.org/wiki/Dr._Strangelove

     • Enig i at «min» fremtidsvisjon ikke er ny, den blir til og med beskrevet i Bibelen, som også forteller oss om reinkarnasjon, hvorfor vi er her og hvem fienden er.

    • Det kan være interessant å få høre ditt estimat av hvor lenge «eliten» vil måtte vente i sine bunkere til støvet har lagt seg. Vi antar at eliten har tilgang til kompetanse på dette feltet og har en realistisk oppfatning av halveringstider, innbygging av radioaktive isotoper i livet på overflaten, atomvinteren og slikt.
     Apokalyptisk vrøvl, er det det er.

 5. Mine tanker går til de 57 politiske motstanderne av Erdogan som nå sannsynligvis blir torturert. Noen av dem blir betegnet som militante. Om så var hadde de vel ikke vært på gata.

 6. Ullern: når jeg snakker om logikk snakker jeg om Big Bussines logikk som styrer det militærindustrielle komplekset. En stat som USA har våpen og krigsproduksjon som sin sentrale inntektskilde. Tok man bort dette fra den nasjonale økonomien, ville USA kollapse i sin nåværende orden.
  Selv Norge er i forhold til folketallet en gigant innen krigsindustrien. Eksporterte våpen for 2,4 milliarder kroner i 2015 og havnet derved på 10 plass i verden.
  Alt dette er 100% underlagt Pentagons/Natos krigsplanleggingen mot Russland som definitivt vil bli ført også i NordNorge.
  En kan av og til få det inntrykk av at den gode Pål tror det kan skje positive forandringer innen den sosialdemokratiske norske «venstresida». Der tror jeg personlig at han ønsketenker. Det er mer sannsynlig at «venstresida» blir medløpere til Nato/USAs krig mot Russland. Som Pål jevnlig har påpekt: de løftet ikke mange fingre i Ukraina,Libya og Syria.
  Hvorfor skulle de nå stoppe de Nato-norske krigsforberedelsene mot Russland?
  Dette er Barbarossa nr 2 helt opp i dagen for den som tør se.

  • Jeg har ingen tro på norsk «venstreside». Den er, som jeg har skrevet flere ganger, nyliberal. Men innafor den norske «venstresida» finnes det oppriktige enkeltpersoner, marxister og anti-imperialister, som ønsker at det skulle ha vært annerledes. Jeg henvender meg til dem og stiller opp den faktiske situasjonen mot deres ønsker, slik at de kanskje kan bli med på å skape en ny plattform.

   • Det er jo Venstrepopulistene du skulle vært medlem av? Ikke Rødt?

    Men kanskje Venstrepopulistene har feil miljøpolitikk?

  • Hårstad: Det du kaller «logikk» er det jeg kaller sviktende logikk – i beste fall.

   Igjen, om dine skråsikre krigsvisjoner («100 % … som … definitivt vil bli»), som dermed kan bidra farlig til å bli selvoppfyllende profetier:
   «Fremtiden har faktisk ikke skjedd ennå. Vi holder for tiden på å lage den. Det er vår sak.«

 7. Ullern: i forbindelse med vårt tema ser jeg slett ikke noen «VI» som for tida holder på å lage «fremtiden». Jeg kan slutte meg til Pål at det finnes en og annen person som fremdeles er oppegående innen «venstresida» uten at de synes så meget i offentlig ordskifte. Pål har sikkert rett i dette, men i øyeblikket er disse veldig underground og kanskje har de tenkt å bli der? Hvis vi overlever fram til 2020,får vi muligens et svar.

  • «Vi» er på et nullpunkt. Kreftene mot krigen og imperialismen sto langt sterkere før 1939 og 1914. I dag er det meste av det som kunne ha vært ei kraft i de imperialistiske landa kooptert og innrullert. Derfor jobber jeg med de enkeltpersonene som kan vinnes over. Dette styrer retorikken min til en viss grad, men det rører ikke ved mine analytiske vurderinger. Jeg har den holdninga at en ikke skal kompromisse i analysen, men gjerne i politikken.

  • Hei «Hård-sta»:
   «Vi» er det kollektive vi: Menneskeheten som art og stamme. Jeg er ikke sneversynt nok til å snakke om venstre- eller høireside på en klode som er rundt, når emnet er overlevelse for alle. – Det skjønte du sikkert av konteksten for «vi»-bruken. Men det er vel enklere å misforstå enn å forstå, når det er din egen sviktende logikk som pekes på og du trenger å forstå?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.