Kina vil kjøpe Chicago-børsen

0

Ei gruppe kinesiske investorer ønsker å kjøpe Chicago Stock Exchange, Chicago-børsen. Det er Chongqing Casin Enterprise Group som har lagt inn et bud på den 134-år gamle børsen. Det er Bloomberg som melder dette.

Chongqing Casin Enterprise Group has signed a definitive agreement to acquire the company, according to a statement Friday. The deal values the Chicago Stock Exchange at less than $100 million, according to a person familiar with the matter, who asked to not be identified because the terms weren’t disclosed publicly. The exchange expects the deal to close in the second half of the year, though that will require regulatory approval.

“We’re a good fit. Our strategy is something they like and is consistent with theirs,” Chicago Stock Exchange Chief Executive Officer John Kerin said in a phone interview. “We provide technology and we’re a standalone, full-service exchange that they can grow in a manner that suits their needs.”

Chicago-børsen er liten på det amerikanske markedet og står får bare 0,5% av aksjehandelen, men Bloomberg mener at at kjøper vil få adgang til det amerikanske obligasjonsmarkedet, som har en «verdi» på 22.000 milliarder dollar.

Det er ikke første gang i så fall at Kina kjøper en utenlandsk børs. I 2012 kjøpte Kina London Metal Exchange. Men kjøpet av Chicago-børsen venter fortsatt på en godkjenning fra Washington.

Kina er også aktuelt med det største forsøket på landgrabbing så langt. Dagens Næringsliv melder at en kinesisk investor er forhandlinger om å kjøpe Australias største landeier – et område på størrelse med Nord-Norge.

Det har vært en rekke interessenter i Australia siden den enorme landeiendommen ble lagt ut for salg i fjor. De aller fleste har kommet fra Kina, hvor landprisene er skyhøye og det ville ha vært umulig å kjøpe en farm til en brøkdel av prisforlangende for S. Kidman.

Salget har skapt kraftige reaksjoner i Australia. Prisen forventes å havne på mellom to og tre milliarder kroner for det enorme området, hvor også Anna Creek – verdens største kvegfarm på 24000 kvadratkilometer inngår.

Men her forsøker milliardæren Lindsay Fox å trumfe kineserne med et eget tilbud på eiendommen.

Men begge eksemplene viser at Kina nå tydeligvis satser på å bruke sine enorme beholdninger av dollar til å kjøpe realverdier over hele verden.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.