Erdoğan setter kniven på strupen til EU – vil ha mer penger, ellers…

7

Den tyrkiske sultan Recep Erdoğan driver en nådeløs utpresningspolitikk mot EU, og EU-lederne opptrer «pinlig hjelpeløst», skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Nettavisa viser til en avsløring som er kommet fram i den greske nettavisa euro2day.gr. Nyheten er også gjengitt av Reuters. Ifølge disse meldingene skal Recep Erdoğan i november 2015 ha stilt knallharde krav til EU og truet med at hvis han ikke får det som han vil, så skal han oversvømme Europa med flyktninger.

Turkish President Tayyip Erdogan threatened in November to flood Europe with migrants if European Union leaders did not offer him a better deal to help manage the Middle East refugee crisis, a Greek news website said on Monday.

Fra EUs side stilte de utstoppede dressene Jean-Claude Juncker og Donald Tusk, og de var tydeligvis ingen match for Recep 1. av Ankara.

We can open the doors to Greece and Bulgaria anytime and we can put the refugees on buses … So how will you deal with refugees if you don’t get a deal? Kill the refugees?» Erdogan was quoted in the text as telling the EU officials.

It also quoted him as demanding 6 billion euros over two years. When Juncker made clear only half that amount was on offer, he said Turkey didn’t need the EU’s money anyway.

The EU eventually agreed a 3 billion euro fund to improve conditions for refugees in Turkey, revive Ankara’s long-stalled accession talks and accelerate visa-free travel for Turks in exchange for Ankara curbing the numbers of migrants pouring into neighboring Greece.

In heated exchanges, Erdogan often interrupted Juncker and Tusk, the purported minutes show, accusing the EU of deceiving Turkey and Juncker personally of being disrespectful to him.

The Turkish leader was also quoted as telling Juncker, a former prime minister of tiny Luxembourg, to show more respect to the 80-million-strong Turkey. «Luxembourg is just like a little town in Turkey,» he was quoted as saying.

Under den opphetede diskusjonen skal Erdoğan ha vist til den lille gutten Ayan som døde på stranda og sagt at «det vil bli flere enn en liten gutt som drukner. Det vil blli 10 eller 15.000. Hvordan vil dere takle det?»

(Dette står i referatet i den greske nettavisa, men er utelatt i Reuters melding.) I det hemmelige referatet som euro2day.gr står alt dette i klartekst. Les her.) Og det framgår at Erdoğan forlangte minst 3 milliarder euro i året fra EU. Han skal ha vist til de 400 milliardene som EU har brukt på finanskrisa hos erkerivalen Hellas, for å vise hvor rimelig kravet hans var. (Det raker jo ikke ham at disse pengene ikke gikk til Hellas, men ble brukt for å redde europeiske banker.)

Meldinga er også gjengitt i den tyrkiske nettavisa Today’s Zaman. Der har journalistene kontaktet EU-kommisjonen og bedt om en kommentar, noe den avslo å gi.

Den greske parlamentarikeren Miltos Kyrkos fra partiet To Potami har krevd at EU-kommisjonen skal avklare om dette referatet er sant, og om så er, svare på hvilket mandat kommisjonen har til å føre slike forhandlinger.

Det finnes nemlig ingen budsjetter i EU eller medlemslanda som kan dekke kravet fra Erdoğan.

Jeg tror vi ganske trygt kan gå ut fra at referatet er riktig og at sultan Erdoğan har opptrådt akkurat like brutalt og truende som referatet gir inntrykk av. Innholdet stemmer med nyhetsmedlinger vi har fått tidligere i en mer polert form.

Vi snakker her om Norges nære allierte Tyrkia, et land Jens Stoltenberg har full tillit til, og som Norge er forpliktet til å gå i døden for, dersom landet skulle havne i krig.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

  1. Veldig artig å få innsikt i hva som foregår av «skittpreik» bak kulissene og den polerte fasaden når de offisielt tar hverandre i hendene osv. Erdogan er tydeligvis ikke skuggredd, det skal han ha. Å komme med fornærmelser overfor Juncker om «lille Luxembourg» osv. viser vel også at han ikke forstår Europas føydale arv helt.
    Jeg tror vel ikke at jeg kommer til å dra på ferie til Tyrkia med det aller første…

  2. I tillegg har vi jo det momentet at det nå i januar kom mer enn 52 000 migranter over Egeerhavet fra Tyrkia og inn i Hellas. Altså 35 ganger så mange som det som kom i januar i fjor. Så selv om Erdogan kanskje ikke aktivt sluser mengder av flyktninger inn i Europa ennå, klarer mange likevel å ta seg opp til det rike nord, hvor lukrative velferdsordninger og en mektig og allestedsnærværende PK-mafia står klar og forteller migrantene at vi har ubegrensede ressurser og arbeidsplasser til alle. Og ennå er det vinter, kjølig og grov sjø. Bare vent til det blir mildvær og vår. Det er først da den virkelige migrantstrømmen kommer. Pga været, men mest pga det faktum at verdens finansmarkeder er i en meltdown. Samt naturligvis at tredje verdenskrig er i ferd med å bryte ut. Millioner av migranter kommer til å fosse inn i et Nord-Europa som ikke har noen mulighet til å stoppe dem. Og det er definert som rasisme og høyreekstremisme å ikke ta imot alle, så mens verdenshandelen, forsyningslinjene og samtlige velferdsstater kollapser, skal vi varmt ønske velkommen millionvis av unge menn med dyre merkeklær, nye smarttelefoner, islamistisk ideologi og kamperfaring fra krigsområder.

    Nå begynner storbankene å kollapse. Deutsche Bank, Tysklands største og en av verdens største banker, ser ut til å kunne bli den første. Den er naturligvis too big to fail, og den drar med seg dusinvis av andre storbanker og andre finansinstitusjoner i fallet. Oljeprisen stupte i dag. Mange andre råvarekurser er også rekordlave. Verdenshandelen er allerede i ferd med å stoppe opp. Fremover, ganske snart, kommer vi til å se omfattende svikt i forsyningslinjene. Mens dette skjer, søker tusener av oljeingeniører i Norge om jobb i kassa på Rema, men de konkurrerer med tusenvis av andre søkere, så de blir ikke engang innkalt til intervju, men må prøve å karre til seg noen kroner fra Nav.

    Og Venstre og KrF har lovet jobber til alle asylsøkere som kommer.

    • Hei KZ du har skjønt situasjonen i motsetning til svært mange som enda er totalt hjernevasket. Jeg har sett på denne INVASJONEN i mange år nå – disse klarte å komme seg inn uten maskingevær men satset på Den Kristne Underkastelses-kulturen om å være «Snill og God og Redde Hele Verden» – selv om det fører til egen undergang og i mange år ble mennesker fra forskjellige kulturer mottatt med jubel…selv om den har forstummet noe….Tydelig vanskelig å skifte mening- Hva med alle disse menneskene i vårt eget land når Verdens Finans-system kollapser – for det skjer antagelig allerede neste år. Norske familier med stor gjeld – vil bli bedt å Redde Bankene med «Bail-IN» og nytter ikke dette vil tøffere metoder komme: Hele lånet kan bli krevet til forfall – uten rettslige avgjørelser. Da vil norske familier bli kastet ut på gaten, mens «De nye Nordmenn» : EROBRERNE – fortsatt får bo i sine boliger – for de er jo fått gratis. Er det da Norske familier FLYKTER ifra en ubetalilig Gjeld? Jeg klarer knapt å forestille meg hva som vil skje med de unge i familiene med flere millioner i gjeld – for det koster en liten «skittleilighet» i Oslo. Det går sålenge begge to jobber og tjener godt – men det kan vi ikke regne med fremover. Hele systemet med BANKLÅN er korrupt, bygget på en fantasi, for BANKEN har aldri EID disse pengene, har heller ikke lånt disse summene fra andre (som tidligere ved innskudd). Borgerkrig? Er det dette som hele tiden har vært målet?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.