Hillary Clinton raser ned på målingene

11

Hillary Clinton er norske politikeres favoritt, men hun er ikke like populær i USA. Uten solid støtte fra noen av de rikeste selskapene i USA, ville hun neppe ha vært kandidat. Men det er henne ledelsen i Det demokratiske partiet satser på, og de håper antakelig at hun skal få Donald Trump som motstander, slik at det skal bli lettere å framstille henne i et bedre lys. Skjønt, de skal få en jobb da også, Hillary og Bill Clinton er beryktet for sin korrupte økonomi.

Men først må hun vinne nominasjonen, og det ser ut til å bli vanskeligere enn de fleste hadde trodd. I det siste har hun rast ned på meningsmålingene – og den hun taper for er Bernie Sanders. CNN skriver:

Bernie Sanders’ lead over Hillary Clinton in New Hampshire is on the rise, with the Vermont senator leading the former secretary of state by 27 points, 60% to 33%, a new CNN/WMUR poll has found.

The new poll, mostly conducted before Sunday night’s debate, found Sanders’ support has grown by 10 points since a late-November/early December CNN/WMUR poll, which found Sanders holding 50% to Clinton’s 40%.

New Hampshire Democrats’ views on the race are solidifying as well, with 52% saying they have definitely decided who they will support, up from 36% who felt that way in early December. Among those voters, Sanders holds an even broader 64% to 35% lead.

Blant toppdonorene til Clinton finner vi reine hvem-er-hvem i USAs monopolkapital, slik som blant annet bankene Citigroup Inc, Goldman Sachs, JPMorgan Chase & Co og Morgan Stanley.

De fem største donorene til Bernie Sanders er derimot fagforeninger: Machinists/Aerospace Workers Union, Teamsters Union, National Education Assn, United Auto Workers og United Food & Commercial Workers Union.

Det er da også den økonomiske politikken Sanders vinner mest på. Han står for det som kan kalles en «sosialdemokratisk» politikk, i den grad det gir noen mening i USA. Sjøl kaller han seg «demokratisk sosialist» og holder fram Skandinavia som eksempel.

Interessant nok er det nå (oktober 2015) et flertall (49% mot 37%) av demokratenes velgere som foretrekker «sosialisme» framfor «kapitalisme».

Overfor Wall Street har han sagt: If a bank is too big to fail, it is too big to exist. Han går også inn for å forby storkapitalens støtte til politikere.

Blant programpunktene til Sanders er:

Sanders er ingen hauk, slik Clinton er, men det er klart at dersom han mot formodning skulle bli valgt, ville ha fortsette å gi militær støtte til Israel og Saudi Arabia. Men samtidig har han kritisert Israels behandling av Gaza. Han er neppe noen trussel mot det president Eisenhower kalte Det militær-industrielle komplekset i USA, men det spørs om Lockheed Martin, Boeing og Grumman ser det på samme måte.

Skulle det stå mellom Sanders og Clinton før demokratenes nominasjonsmøte, er det vel sannsynlig at hennes sponsorer vil kjøre en megakampanje for å få henne valgt. Men før den tid kan Hillary Clinton møte enda flere problemer. Wall Street Journal mener at skandalen rundt epostene hennes burde danne grunnlag for en straffesak. I skrivende stund ligger denne saka på vent, angivelig på grunn av sterkt snøfall! Men Clinton kan neppe håpe på at det varer til nominasjonsmøtet i juli.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


11 KOMMENTARER

 1. Det mest oppløftende med Sanders er at han er ærlig på ett punkt: Han sier at ingen president kan endre USA over natten eller over en presidentperiode. Corporate America er for sterke til det. Men han mener at han i presidentstolen vil kunne tenne en gnist for å få i gang en grasrotoppvåkning som kan få i gang en b e v e g e l s e av tilstrekkelig stort omfang i en retning som over tid kan gi håp om endring. Hans alder tilsier også at han ikke vil nistirre mot et gjenvalg, slik at han ikke vil glemme sine intensjoner og løfter av den grunn. Så er hans utenrikspolitiske synspunkter lite oppløftende, gudbedre. Men sammenlignet med Clinton?

 2. En meget god artikkel fra Pål Steigan sin hånd som belyser forskjellen mellom Hillary Clinton og Bernie Sanders, og hvem disse to kandidatene henter sin støtte fra. Jeg må være så ærlig og innrømme at jeg håper at den sistnevnte kandidaten trekker det lengste strået i dette kappløpet mellom de to..

 3. Jeremy Corbyn var avskrevet av samtlige kommentatorer om å bli leder av britiske Labour, men han vant imidlertid valget. Også når det gjelder valget av demokratenes presidentkandidat har alle tenkelige motkandidater, herunder Sanders, til Hillary Clinton så langt vært avskrevet som «seriøse». En kan spørre om hva er det som gjør at en samlet «verden» tar så feil. Eller vi kan i samme slengen spørre hvem som definerer «verdens» meninger og dermed bidrar til at «vi» tar så feil som «vi» gjør. Kan det være at «folk flest» i dag har tilgang av alternativ informasjon om situasjonen både lokalt, regionalt og globalt, enn den vi får gjennom mainstreammedia. I så måte er Steigan en god aktør med å fremskaffe alternativ informasjon og analyser.

 4. Greia er at Sanders blir ignorert av MSM. Og når de en sjelden gang ikke ignorerer ham, angriper de ham. Og de erklærer alltid at det er Clinton som vinner debattene, til tross for at det er Sanders som vinner dem, og Sanders som er overlegent mest populær blant seerne og velgerne. Så det er tydelig at MSM vil ha Hillary som president.

  Når dét er sagt, og som du også poengterer: Utenrikspolitisk står Hillary og Bernie for omtrent det samme. Og de fleste amerikanske presidenter er bare redskaper for banksterne og militærindustrialistene. Hverken Sanders eller Hillary kommer til å forandre dette.

  Det er også verdt å nevne at Sanders stemte nei til bokettersyn av The Fed. Så han er ikke interessert i å detronisere banksterne eller utfordre deres hegemoni på noe vis.

  • MSM vil trolig ha en valgkamp mellom Hillary og Trump, som er nære venner privat. Poenget er at Trump skal trekke seg i siste liten, og gi presidentembetet til Hillary. Også skal alle feminister og PK’ere juble når hun stolt går inn i Syria og Iran og andre land med bakkestyrker.

   Men om Bernie mot formodning skulle bli president, og om han mot formodning skulle være en reell trussel mot banksterne og militærindustrialistenes hegemoni, vel da kommer han til å bli likvidert fortere enn noen av oss klarer å si «Lloyd Blankfein».

   • Nei, om han mot all formodning skulle vinne, og stå for 25% av det han sier i dag, så bør han se opp for en Mannlicher-Carcano og være forsiktig med å kjøre i åpen bil.

    • De foretrekker å gi folk kreft nå til dags. Ondartede hjernesvulster er et populært våpen å bruke mot folk som er til bry, men det er ikke den eneste kreftformen de benytter seg av.

     Men Sanders blir aldri president uansett. Og skulle han på mirakuløst vis bli det, kommer han til å gjøre som han får beskjed om.

    • Her er et lite klipp som viser akkurat hvor mektige amerikanske presidenter pleier å være: https://www.youtube.com/watch?v=NR3RqMMIwD4

     Sjefen for Merril Lynch (altså en bankster) forteller underdanige Ronald Reagan at han skal slutte å somle.

     Men det har naturligvis også vært noen virkelig mektige amerikanske presidenter i nyere tid. George H. W. Bush, den gamle CIA-sjefen som bl.a. var instrumentell i herointrafikken ut av Afghanistan, er det mest kjente eksempelet. Også sønnen hans var sånn passe mektig, takket være faren, Cheney, Rumsfeld m.fl. Han fikk jo fart på herointrafikken igjen ved å invadere Afghanistan, sånn at CIA kunne øke de narkorelaterte inntektene sine. Ja, krigen mot narkotika har sannelig vært lukrativ for Cocaine Import Agency og resten av TPTB.

     • Og her er litt dokumentasjon på at CIA har drevet og driver med narkotrafikk: https://www.youtube.com/watch?v=UT5MY3C86bk

      «Krigen mot narkotika» skyldes at CIA vil ha størst mulig markedsandeler av den meget lukrative narkohandelen. Konkurrenter vil de ikke ha, og de vil tjene mest mulig penger på handelen, så da er det en fordel å sørge for at narkotika er forbudt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.