Europol: – 10.000 flyktningebarn savnet i Europa

11

Ifølge EUs kriminalenhet er minst 10.000 flyktningebarn som er kommet ensomme til Europa nå savnet. Man frykter at svært mange har havnet i hendene på kriminelle bander. Brian Donald, som er stabssjef i Europol, sier til The Observer at situasjonen er svært bekymringsfull for tusenvis av sårbare barn. Ifølge Brian Donald har 5000 barn forsvunnet bare i Italia, og at det er 1000 barn man ikke kan gjøre rede for i Sverige. Han advarert mot at profesjonelle «pan-europeiske kriminelle infrastrukturer» nå er målrettet mot flyktningene. The Observer skriver:

Donald confirmed Europol had received evidence some unaccompanied child refugees in Europe had been sexually exploited. In Germany and Hungary, the former a popular destination country for refugees and migrants, with the latter an important transit state, large numbers of criminals had been caught exploiting migrants, he said. “An entire [criminal] infrastructure has developed over the past 18 months around exploiting the migrant flow. There are prisons in Germany and Hungary where the vast majority of people arrested and placed there are in relation to criminal activity surrounding the migrant crisis,” said Donald.

The police agency has also documented a disturbing crossover between organised gangs helping to smuggle refugees into the EU and human-trafficking gangs exploiting them for sex work and slavery. He said that longstanding criminal gangs known to be involved in human trafficking, whose identity had been logged in the agency’s Phoenix database, were now being caught exploiting refugees.

Menneskesmugling er nå en av de mest profitable bransjene i Europa. Bare i 2015 gjorde smuglerne en profitt på 6 milliarder dollar eller over 50 millarder norske kroner. Dette sier Europols leder Rob Wainwright til The Independent:

Last year has been seismic in the development of the people-smuggling trade in Europe in particular, and we are now talking about its being a multibillion-dollar industry in the way it hasn’t before, and the Champion’s League of criminal sectors in Europe alongside drugs.

De kriminelle nettverkene strekker seg fra sør for Sahara i Afrika og helt nord til Skandinavia med titusener av kriminelle involvert i menneskesmuglinga. Og det omfatter alt fra småkriminelle til profesjonelle forbrytersyndikater.

Siden Italia er nevnt, pågår det nå et rettssak i roma mot et syndikat som kalles Mafia Capitale. De gikk over fra narkotikatrafikk til menneskesmugling, fordi det siste nå er blitt mer lukrativt. Denne forbryterbanden har forgreininger til Libya og tar for seg hele næringskjeden, fra menneskesmugling til drift av mottakssentra med offentlig støtte. De er også tiltalt for å ha betukket politikere fra de tre største partiene for å se en annen vei.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


11 KOMMENTARER

 1. Vi bør også huske på at vikingene drev stort med menneskehandel i østerled, hvor de røvet mennesker fra landsbyer i de russiske skoger og solgte dem på markedet i Konstantinopel eller Miklagard, som de kalte stedet. Menneskehandel har alltid vært «big business». Tenk at slavehandel nå igjen er i ferd med å bli Europas viktigste forretning!

  • «I opinionsdannelsen rundt den pågående krisen har både fysiske bilder og retoriske påkallelser av ulykkelige og redde barn hatt enorm påvirkning på verden over, der ett eneste, hjerteskjærende fotografi av en druknet liten gutt for mange ikke bare ble symbolet på europeisk hjerteløshet, men også et sterkt forenklet og feilaktig bevis på at Syriakrigen er hovedårsaken til de strie strømmene av migranter som nå krysser Europa. (Du har selvsagt lagt merke til at jeg bevisst skriver «migranter» og ikke «flyktninger». Pass deg for meg.) Begreper som «ensomkommende barn», eller minst like ofte brukt, «flyktningbarn» er selvsagt ikke nøytrale. For hvem, kanskje bortsett fra den mest lavpannede nynazist, kan vel motsette seg at «flere enn 2000 flyktningbarn (min uthev.) har kommet alene til Norge i år» (A-magasinet 20. oktober)?

   Selv ikke når de verken er barn – så godt som samtlige som kommer er gutter eller unge menn med oppgitt alder til sent i tenårene – eller flyktninger i den forstand som gir rett til opphold?»

 2. Tja!

  Det er mulig dette innlegget er litt , eller kanskje egentlig ikke, alt henger sammen.

  Vil ikke helt godta ordet «Flyktning Barn».
  Vi ser jo bl.a. på nabolandet Sverige alderen på disse såkalte «Flyktning Barna».

  Når det er sagt så avfeier jeg ikke menneskehandelen som beskrevet i innlegget.

  Men, (slik jeg ser det) så kan Europa og deres udugelige ledere uten å ville det selv, sannsynligvis, er mer opptatt av møte virksomhet med andre Europeiske ledere. Sitte ved langbordet fjernt fra virkeligheten.
  (En perfekt mal for denne udugeligheten er jo uten tvil vår norske (ikke min) representant for Norge /Europa.
  Hr. Jaggeland). Champis smaker best blant likesinnede er min erfaring.

  10.000 «Flyktning barn». – Hva skal Europa gjøre?
  Hva har Europol tenkt å gjøre med det da?
  Ta tak i styresmakten i de Europeiske land? Be de være mer åpne og se opp for denne type kriminalitet?
  Ta tak i USA og CIA og be de slutte med innblandingen sin i midt Østen? det er EU som får problemene.
  Si til Putin om å stoppe den organiserte russiske kriminaliteten?

  Eller kanskje Europol i sin visdom forklarte den virkelige årsaken til alt dette med rene ord, nemlig EU.
  Nå finnes det allerede i Europa ca 33 millioner muslimer. Flertallet består av Sunni. Og nå vet vi at Sunni er IS.
  På verdens basis så finnes det ca 1,3 milliard muslimer der 90 % består av Sunni. Shia er blant de 10 siste %.
  Skal Europol gå ut med den økende voldstatistikken som dette har medført? – Nei! Det gjør de selvfølgelig ikke, men legger seg på medlidenhets og gråte linjen. forsvunne «Flyktning Barn». Der er liksom problemet.

  Eller kanskje Europol burde ta tak i Nato med den briljante ansatte wannabe «sjef» der.
  Også en umoden nordmann, nemlig Hr. J. Stoltenberg.
  Forklare han at han får gi blaffen i å blande seg inn i Russland sine anliggende når det gjelder tøyselandet
  Ukraina med despoten Petro Porosjenko. Vi har nok problemer.

  Stenge grensene totalt.?

  Si fra at nå får muslimske land ordne opp selv, vil de ødelegge seg – vel så bare fortsett.
  Forby media å vise bilder fra denne verdens del, slik at snillismen og alle liberalistene ikke får fotfeste til og ødelegge fungerende nasjoner som f. eks Europa.
  Med fraser som: Vi er alle like, samme moral, etikk, holdning osv – Nei! Vi er ikke like.!
  Skal man kunne gråte seg inn i Europa vi’a tåredryppende reportasjer fra tv bloggere?
  ( Tidligere kalt journalister – men den gikk ut på tidlig 80 tallet ).

  I denne cocktailen finnes:
  EU.
  EU ville gi medlemskap til Ukraina da presiden Viktor Janukovitsj satt som leder.
  Det var bare et problem nemlig Viktor Janukovitsj. (han også korrupt).
  Problemet etter vesten sin oppfattning og EU / Nato var at han sa nei til EU.
  Så setter vi i gang.(kort versjon) ut med han og inn med Petro Porosjenko.

  FN
  Menneske rettighetene.
  Vi er alle like osv osv. Et gammelt vedtak i den byggningen fra sent 40 eller tidlig 50 tall.
  ( nei jeg gidder ikke Google år dato § mm ).

  Nato.
  Med wannabe sjef Stoltenberg.
  Som nå «hisser opp mot Russland og Putin.
  Dette kun for å lede oppmerksomheten bort fra de virkelige problemene i Europa,

  Sverige har Europa rekord i voldtekter.
  De leder muligens kriminal statistikken totalt i Europa VS antall innbyggere.
  Ingen skal komme her å fortelle meg at det er etniske svensker som drar den opp.
  Bak denne volden og kriminaliteten står mangt et «Flyktning Barn» for.
  Hva gjør Europol noe for å dempe denne statistikken? Bortsett fra bla bla bla, dette bla bla er de jo forpliktet til.

  Åpne grenser! Jo takk – særlig. !
  Vi du naboen, søsteren din, din bror, han nede i gaten, og alle andre rundt deg ser resultatet av det nå.

  Er jeg egoistisk – mulig!
  Men jeg har barn og barne barn.
  Jeg har hatt gleden av å vokse opp et et rimlig bra fungerende demokrati på godt og vondt selvfølgelig,.
  Det kan sies mye om det.
  Men en ting er klinkende klart. Vi må ha lover og orden skal dette fungere.

  Er jeg da rasist?
  (Den frasen er vel i ferd med å dø). Nei! – Jeg gir bæng i pigmentet til folk, det er hodninger,
  eller mangel på slikt som gjør meg forbannet.

  Vi kan skrive side opp og ned.
  Dette slutter ikke før det smeller.
  Historisk sett så har det aldri vært fred så lenge noengang i Europa som nå.

  Man skal være politiker og stokk idiot om man tror at dette vil vedvare, det kommer til å smelle.
  Folk får nok av den tøyles løse innvandrings politikken, som drar kriminal statistikken opp.

  Nå er det i ferd med å bryte sammen, og det er faen ikke min feil.

  Beklager at innlegget til tider er usammen hengende.
  Men måtte bare få dette ned.

 3. Jeg ser Stoltenberg nevnes her. Det var et skammelig kapittel i norsk historie da han ble fløyet ned til Sør Polen under jubileet og stod der og pep og plapret om våre Pol helter. Han når dem ikke til støvlene en gang.

 4. Over 52 000 migranter krysset Egeerhavet i januar i år. Det er 35(!) ganger så mange som i januar i fjor. Og det er nesten like mange som juli i fjor, da det var smul sjø og finvær. Nå er det som kjent vinter, så vi kan forvente oss en videre mangedobling utover vårparten og sommeren, når det blir varmere og finere vær igjen, og når krigene i Syria og Libya og andre steder tilspisser seg.

  Det vi ser nå er en folkevandring som er helt ute av kontroll. Og den kommer i tillegg til det som vil vise seg å bli verdenshistoriens desidert største finanskrise. Derivatboblen kommer omsider til å sprekke. Bankene kommer til å beslaglegge alle innskudd for å redde seg selv fra konkurs. Vi får hyperinflasjon. Total kollaps av verdenshandelen. Sammenbrudd i alle forsyningslinjer. Butikkene kommer ikke lenger til å forsynes med mat. Transportskip kommer ikke til å krysse Atlanteren. Oljetankere kommer til å ligge i opplag. Supplyskipene kommer til å legge til kai. Eliten kommer til å søke tilflukt i bunkerne sine.

  På toppen av dette kommer tredje verdenskrig.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.