Elitens agenda for neste generasjon

0

Mange av verdens absolutt rikeste mennesker og politikere i sentrale maktposisjoner skal møtes på World Economic Forum i Davos i Sveits 20.–21. januar 2016. Dette møtet skal jeg komme tilbake til, men jeg ser allerede nå at eliten prøver å sette dagsorden på mange av de sakene som kommer til å stå sentralt i den internasjonale klassekampen i tiårene som kommer.

Sentralt står det som kalles den fjerde industrielle revolusjonen. På agendaen skriver WEF:

Den fjerde industrielle revolusjonen vil forandre hele produksjonssystemer, distribusjon og forbruk.

Det er grunn til å være på vakt når det gjelder:

  • digital oppsplitting av mediene (disintermediation)
  • avansert bruk av roboter
  • delingsøkonomiens virkning på produksjonsvekst, jobbskaping og kjøpekraft.

Det er klart at the millennial generation vil oppleve større teknologiske forandringer det neste tiåret enn de siste 50 årene, og at dette vil påvirke hele det globale samfunnet

Vitenskapelige og teknologiske gjennombrudd – fra kunstig intelligens til presisjonsmedisin – vil forandre vår menneskelige identitet.

Det er grunn til å merke seg det når WEF skriver om «global governance», for her ønsker de 0,01%-erne å ta den globale styringa over situasjonen, både i form av føringer, men også i form av lover, systemer, handelsavtaler.

To improve global governance through public-private cooperation by working in close collaboration with key
international organizations and providing substantial, yet informal, input into major multilateral processes.
Offentlig-privat samarbeid i internasjonale organisasjoner, det er som når Bill Gates, Clinton Foundation og Soros Foundation tar over føringa i FN-organisasjoner og legger sine milliardæragendaer til grunn.
Det blir ikke bedre når vi kommer til global sikkerhet:
To convene public and private sector leaders together with defence and intelligence experts in preparation for
a rapidly changing security landscape.
Her vil milliardærklubben samle politikere, kapitalister, militære og sikkerhetseksperster for å forberede det de med et skjønnmalende uttrykk kaller a rapidly changing security landscape. Eller militarisering og utvikling av politistaten, som man også kan si.
Milliardærene ser tydeligvis for seg en periode med omfattende klassekamp og nasjonal motstand mot imperialismen. Disse kampene har de tenkt å vinne og de trimmer allerede sine lojale politikere.
Men de vil jo gjerne at massene skal ha noe å holde på med også, noe som ikke truer systemet, derfor er det ikke tilfeldig at såkalte LGBT-rettigheter har fått mange punkter på deres offentlige dagsorden.
Massene skal tydeligvis få lov til å holde på med identitetskamp mens milliardærene tar kontroll over den fjerde industrielle revolusjonen.
Jeg lover å komme tilbake med mer fra milliardærklubbens toppmøte, så bare følg med på denne kanalen.
Forrige artikkel– Det blir et blodbad
Neste artikkelNå har også The Economist sett det
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).