Det tyske bondeforbundet krever oppheving av Russland-sanksjonene

1

Joachim Rukwied, som er president i Deutsche Bauernverband (DBV), altså det tyske bondeforbundet, sier til Neuen Osnabrücker Zeitung at inntektene i tysk landbruk er halvert på to år.

Han mener at en hovedårsak til dette kraftige inntektstapet er sanksjonene mot Russland:

Innsatsen for å oppheve blokaden må styrkes. Vi er klar over, hvor vanskelig det er i den nåværende geopolitiske situasjonen. Konflikten mellom EU og Russland er en årsak til at mange bønder hos oss sliter. Boikotten vil koste tyske bønder årlig nærmere én milliarder euro.

Uten reell diskusjon vedtok EU rett før jul i 2015 å fortsette sanksjonene mot Russland, men det var på ingen måte noe samlet EU som sto bak vedtaket.

EU-landene har tapt 21 milliarder euro, drøyt 180 milliarder kroner, på sviktende eksport som følge av Unionens sanksjoner mot Russland, melder NRK.

Det er stor misnøye mot sanksjonsvedtaket. Italia hadde forlangt en diskusjon, men det ble avvist, opplagt fordi EU-kommisjonen fryktet at flere EU-land ville kreve oppheving av sanksjonene. Så ble fortsettelsen av sanksjonene vedtatt over bordet.

Når Angela Merkel fortsatt tviholder på sanksjonspolitikken, til tross for at tysk kapital og næringsliv lider under handelsembargoen. har det fått mange til å spørre om hva det kommer av, eller hva USA har på henne.

KampanjeStøtt oss

1 kommentar

  1. USA sine sanktsjoner mot Russland har påfört Europa og dermed Norge et tap på ca: 180 Mrd. kroner. Her har ikke USA noe tap, heller fortjeneste. Men det er ikke sikkert at eksporten kommer igang igjen på samme nivå, andre aktörer kan ha overtatt mye av dette markedet. Det viser at USA ikke interesserer seg for de skader de USA-styrte sanksjonene påförer andre.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.