Det tyske bondeforbundet krever oppheving av Russland-sanksjonene

0

Joachim Rukwied, som er president i Deutsche Bauernverband (DBV), altså det tyske bondeforbundet, sier til Neuen Osnabrücker Zeitung at inntektene i tysk landbruk er halvert på to år.

Han mener at en hovedårsak til dette kraftige inntektstapet er sanksjonene mot Russland:

Innsatsen for å oppheve blokaden må styrkes. Vi er klar over, hvor vanskelig det er i den nåværende geopolitiske situasjonen. Konflikten mellom EU og Russland er en årsak til at mange bønder hos oss sliter. Boikotten vil koste tyske bønder årlig nærmere én milliarder euro.

Uten reell diskusjon vedtok EU rett før jul i 2015 å fortsette sanksjonene mot Russland, men det var på ingen måte noe samlet EU som sto bak vedtaket.

EU-landene har tapt 21 milliarder euro, drøyt 180 milliarder kroner, på sviktende eksport som følge av Unionens sanksjoner mot Russland, melder NRK.

Det er stor misnøye mot sanksjonsvedtaket. Italia hadde forlangt en diskusjon, men det ble avvist, opplagt fordi EU-kommisjonen fryktet at flere EU-land ville kreve oppheving av sanksjonene. Så ble fortsettelsen av sanksjonene vedtatt over bordet.

Når Angela Merkel fortsatt tviholder på sanksjonspolitikken, til tross for at tysk kapital og næringsliv lider under handelsembargoen. har det fått mange til å spørre om hva det kommer av, eller hva USA har på henne.

Forrige artikkel– Vil ha TTIP-avtale som kan ryste Norge
Neste artikkelVänstern alltså!
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).