Det tyske bondeforbundet krever oppheving av Russland-sanksjonene

0

Joachim Rukwied, som er president i Deutsche Bauernverband (DBV), altså det tyske bondeforbundet, sier til Neuen Osnabrücker Zeitung at inntektene i tysk landbruk er halvert på to år.

Han mener at en hovedårsak til dette kraftige inntektstapet er sanksjonene mot Russland:

Innsatsen for å oppheve blokaden må styrkes. Vi er klar over, hvor vanskelig det er i den nåværende geopolitiske situasjonen. Konflikten mellom EU og Russland er en årsak til at mange bønder hos oss sliter. Boikotten vil koste tyske bønder årlig nærmere én milliarder euro.

Uten reell diskusjon vedtok EU rett før jul i 2015 å fortsette sanksjonene mot Russland, men det var på ingen måte noe samlet EU som sto bak vedtaket.

EU-landene har tapt 21 milliarder euro, drøyt 180 milliarder kroner, på sviktende eksport som følge av Unionens sanksjoner mot Russland, melder NRK.

Det er stor misnøye mot sanksjonsvedtaket. Italia hadde forlangt en diskusjon, men det ble avvist, opplagt fordi EU-kommisjonen fryktet at flere EU-land ville kreve oppheving av sanksjonene. Så ble fortsettelsen av sanksjonene vedtatt over bordet.

Når Angela Merkel fortsatt tviholder på sanksjonspolitikken, til tross for at tysk kapital og næringsliv lider under handelsembargoen. har det fått mange til å spørre om hva det kommer av, eller hva USA har på henne.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.