USA krever at Tyrkia trekker tropper ut av Irak

9

I begynnelsen av desember 2015 rykket tyrkiske styrker inn i Nord-Irak i nærheten av byen Mosul, en by som kontrolleres av IS/Da’esh. hurriyetdailynews.com skrev at Tyrkia kommer til å opprette en permanent base i Bashiqa-regionen i Mosul.

Iraks statsminister Haider al-Abadi har kalt dette en krenkelse av Iraks suverenitet, og har i en erklæring krevd umiddelbar tilbaketrekking av troppene.

I et overraskende utspill fra USAs visepresident Joe Biden har nå USA stilt seg bak kravet om en tyrkisk tilbaketrekking. Det hvite hus publiserte 16. desember 2015 en utskrift av en samtale mellom Biden og Iraks statsminister Haider Al-Abadi der Biden klart og tydelig krevde en tilbaketrekning:

The Vice President reaffirmed the United States’ commitment to Iraqi sovereignty and territorial integrity and called on Turkey to do the same by withdrawing any military forces from Iraqi territory that have not been authorized by the Iraqi government.

Dette følger umiddelbart etter samtalene mellom John Kerry, Sergeij Lavrov og Vladimir Putin i Moskva.

Så først legger USAs toppledelse bort det som har vært deres hovedparole for fire års katastrofal krig, nemlig Assad må gå! og så gir de en klar og tydelig reprimande til NATO-allierte Tyrkia. Det er all grunn til å spørre om hva som skjer. Hvilke kort har Putin vist Kerry i Moskva? Og hvor lenge må vi vente før noen lager et nytt falsk flagg-angrep for å få USA tilbake på angrepssporet?

KampanjeStøtt oss

9 KOMMENTARER

 1. Putin visste jo veldig lenge at Tyrkia kjøpte olje av IS, men han spilte ikke ut det kortet før Tyrkia skjøt ned det russiske flyet. På samme måte har jo Putin (russisk etterretning) i mange år visst hvem som sto bak 9/11, men de vet at også det kortet må spilles ut på et bestemt tidspunkt, og det tidspunktet er ikke kommet ennå.

  Kanskje Putin viste Kerry hva han vet om 9/11. Eller hva han (russerne) vet om et visst fenomen som også den amerikanske politikeren John Podesta (stabssjef i Bill Clintons administrasjoner, samt den ene Obama-administrasjonen og nå Hillarys kampanje) har «truet» med å gjøre offentlig. Andre som har forlanget åpenhet om dette fenomenet er Laurance (sic) Rockefeller, barnebarn av John D. Rockefeller. Samt Edgar Mitchell, sjettemann som gikk på månen, doktorgrad fra MIT. Og Paul Hellyer, ingeniør og forsvarsminister i Canada på 60-tallet.

  Mer sannsynlig er det nok at det var noe helt annet.

 2. Tror svaret på hva som skjer er ganske enkelt. Den nye Joint Chief olf Staff, US Marine generalen Joseph Dunford er av en helt annen støpning enn noen av dem som har sittet i den stolen siden 1947. Det finnes gode grunner til å tro at mannen er både realistisk (US har ikke lenger penger, og politikerne har derfor ikke lenger makt), og han skjønner i tillegg helt åpenbart hvordan det amerikanske militæret i snart 70 år har blitt lurt trill rundt av det korporasjonseide CIA. Mannen er så langt jeg kan se etterfølgeren til en annen US Marines general Smedley Butler, mannen som skrev boken «War is a Racket». En bok som mer enn anbefales.

  Dunford trakk den amerikanske flåten ut av Persia bukten da russerne kom. Det finnes flere rapporter om at han har folk i Ukraina som jobber sammen med russere og gode ukrainere for å gjøre hva de kan for å rydde i nazi-reiret der. Det er kanskje som å banne i kirken å si det, men alt jeg til nå har sett fra denne mannen viser meg at Pentagon i all hovedsak nå styrer i USA, og at de etter beste evne rydder både hjemme og ute. Dirty generaler (som det var mer enn nok av der borte) skal ha blitt borte en etter en, og makten de amerikanske korporasjonene hadde minsker dramatisk for hver dag. Følg nettestedet Zero Hedge og min egen nyhetsportal StateofGlobe.com for å se det meste av bakgrunnen for mitt syn her.

  Noe skjer som vi aldri har sett før. Det er ganske åpenbart om man studerer finansblogger og andre der borte, samt prater med det man kan av aktører. Politikernes pengebinge er åpenbart tom, mens US Marines m. «venner» rydder opp etter 70 års nazi/mafia-infisert styre (kilde: Jim Marrs, Jeff Gates, Peter Dale Scott og Joseph Farrell) i vårt viktigste allierte land.

  • Takk for god oppdatering. Håper inderlig du har rett i at «Noe skjer som vi aldri har sett før.». – Tenk om det bryter ut verdensfred ?-)

  • Interessant teori. Men hvis du har rett i at Dunford virkelig er en good guy som prøver å rydde opp og skape fred, kommer han ganske sikkert til å ha et lite «uhell» snart.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.