Tyrkias krig mot kurderne: 200.000 på flukt

0

Den neste flyktningebølgen mot Europa kan godt komme fra de kurdiske områdene i Tyrkia. Der driver nå Norges NATO-partner en brent-jord-krig mot sitt eget lands innbyggere. Dette skriver den tyrkiske avisa Today’s Zaman.

The predominantly Kurdish Southeast has been undergoing the second-largest migration movement since the infamous 1990s, due to frequent days-long curfews, heavy conflict between Turkish security forces and the Kurdish Workers’ Party (PKK) and oppressive state practices.

På nittitallet drev den tyrkiske hæren en systematisk ødeleggelse av kurdiske landsbyer i den østlige delen av landet. Wikipedia skriver:

According to human rights organisations since the beginning of the uprising 4,000 villages have been destroyed, in which between 380,000 and 1,000,000 Kurdish villagers have been forcibly evacuated from their homes. Some 5,000 Turks and 35,000 Kurds, including 18,000 civilians have been killed, 17,000 Kurds have disappeared and 119,000 Kurds have been imprisoned by Turkish authorities.

Ifølge Toda’s Zaman er denne politikken tilbake, med den forskjellen at nå rammes også kurdiske byer.

Since a settlement process launched in 2012 between the Turkish government and the PKK to end the country’s long-standing Kurdish problem collapsed in July, curfews have been imposed in 17 southeastern districts. Nearly 200,000 residents have been forced to leave their homes due to clashes and curfews.

Basert på meldinger fra lokalpressa i den kurdiske hovebyen Diarbakir, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten:

Med tåregass og vannkanoner gikk tyrkisk politi tirsdag (22.12.2015) til angrep på en demonstrasjon mot portforbudet i Diayarbakir. En AFP-fotograf fortalte at mer enn tusen demonstranter hadde prøvd å bryte ut av den innesperrede bydelen. Politiet forsterket blokkade av bydelen. Noen demonstranter kastet stein på politiet og politiet svarte med tåregass og vannkanoner. Blant demonstrantene var det flere parlamentarikere.

Men fredsprisvinner EU holder kjeft. EU har lovt Recep Erdoğan tre milliarder euro for at han skal løse flyktningeproblemet, og han løser det nå på sin egen måte ved å drive nye hundretusener på flukt. Men Brussel tier.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.