Saudi Arabia har overøst Obama med gaver

8
Barack Obama belønnes av Saudi-Arabia

Den offisielle rapporten fra US State Department over utenlandske gaver til USAs regjering viser at Saudi Arabia i 2014 sto for 75% av disse gavene og at fredsprisvinner Barack Obama, kona Michelle og døtrene har fått generøse gaver fra hodekapperne i Riyadh. Hele rapporten ligger her. Den iranske TV-stasjonen PressTV klarer ikke helt å skjule sin skadefryd når den siterer fra rapporten:

In its annual accounting report released this week, the State Department revealed that on January 14, 2014, the American president received a “gold and silver men’s wristwatch with leather band,” valued at $18,400.

The monarch gave Obama another “white gold men’s wristwatch with leather band,” in April with a price tag of $67,000.

The president received a “48-inch gold-plated brass replica of the Mecca Clock Tower on marble base” in March with an estimated price of $57,000 – roughly matching the annual income of a median American family.

On January 14, 2014, King Abdullah, who died earlier this year at the age of 90, gave Obama’s wife a “diamond and emerald jewelry set including necklace, earrings, ring and bracelet,” costing $560,000.

The first lady received another exquisite set of the same gifts which was worth a tad higher at around $570,000.

King Abdullah did not forget Obama’s daughters, sending them a “diamond and emerald jewelry set including earrings, necklace, ring, brooch, and wristwatch,” along with a “Diamond and ruby jewelry set including earrings, necklace, ring, brooch, and wristwatch,” priced $80,000.

Spaltisten Jason Lemon tar en annen vri. Han har lagt merke til at en stor del av gavene er dyre klokker, og lurer på om det er noe Riyadh prøver å fortelle den amerikanske regjeringa gjennom valg av gaver.

Particularly interesting is Saudi Arabia’s apparent preference for watches and clocks as a gift of choice, leading us to wonder if the kingdom thinks the Obama administration should keep better track of time?

George Berhard Shaw skal en gang ha gjort skandale da han spurte ei dame fra den høyere britiske sosieteten om hun ville ligge med ham for en million pund. – Naturligvis, skal dama ha svart. Shaw spurte så om hun ville ligge med ham for ti pund. – Tar De meg for en prostituert? raste dama. – Det spørsmålet har vi allerede avklart, svarte Shaw. – Nå diskuterer vi pris.

Er det litt sånn med amerikanske politikere også?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


8 KOMMENTARER

 1. Bra er det at slike ting skal registreres i USA. Hva med Norge? Vår reisekåte utenriksminister, Børge Brende, har jo vært flere turer til Saudi-Arabia. Har han også fått samme behandlingen?

  • Godt spørsmål. Ryktene sier at han ble avspist med 20% rabatt på omskjæring. Men Krompen skal ha fått noen lekre «ting» da han var i Saudi-kongens begravelse som Mette ikke lot ham få beholde, og hun er jo ellers ikke kjent for å være noen festbrems. Sier ryktene. Eller så har jeg kanskje bare drømt det. Ikke så godt å si, alltid. Mulig det ble litt mye pepperkakedeig i går kveld.

  • Ikke bare registreres gavene, det er også en VELDIG lav grense (USD 180) for hva gaver fra utenlandske giver kan være verdt for at presidenter (og «officials» generellt) skal få lov til å beholde dem. Er gaven(e) verdt mer enn USD180 ansees de for å være en gave til det amerikanske folk og overføres til US National Archives.

   Norsk praksis var ihvertfall frem til 2010 veldig mye mer tilgivende
   http://www.vg.no/nyheter/innenriks/stoltenberg-regjeringen/stoltenberg-og-stoere-husker-ikke-om-de-broet-loven/a/10044891/
   men så er jo som kjent norske politikere av en helt annen støpning enn både amerikanske presidenter og norske statsborgere.

 2. […] Dette forklarer jo enda en gang hvorfor USA så til de grader ser gjennom fingrene med et hver menneskerettsbrudd fra hodekapperne i Riyadh. Deler av den skitneste amerikanske utenrikspolitikken er simpelthen outsourcet til kongedømmet. Og så har da også Saudi Arabia overøst Obama med gaver.https://steigan.no/2015/12/02/saudi-arabia-har-overost-obama-med-gaver/ […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.